Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 juli 2014

Spontane ontmoetingen via iPhone en Yep!

Het is steeds makkelijker om via een smartphone-app mensen te ontmoeten. Een date via Tinder of hook-up via Grindr is met een paar taps op het scherm te regelen. Maar wat als je niet op zoek bent naar een date of spannend seksueel avontuur?

Daarvoor is Yep!, een app die spontane ontmoetingen voor alles behalve dates mogelijk maakt. Denk bijvoorbeeld aan koffiedrinken, lunchen of sporten. In de app geef je aan wie je bent en waar je naar op zoek bent, je ziet meteen wie er in de buurt is en hetzelfde wil. Nadat alle twee de kanten het voorstel met de YEP!-knop hebben bevestigd, wordt een chat of spraakverbinding opgezet zodat een afspraak gemaakt kan worden.

Aangeven wat en waar je wil doen.

Yep! werkt op basis je het hier en nu, verzoeken blijven een uur open staan en zijn daarna automatisch weer weg. De locatie wordt bepaald aan de hand van je GPS-locatie en is niet instelbaar. Het aantal gebruikers in Nederland is nog beperkt, maar in andere landen is de applicatie wordt de applicatie intensiever gebruikt. Leuk om bijvoorbeeld op vakantie te proberen.

Bekijk verzoeken in de buurt en reageer door een YEP!

Roman Sidorenko, oprichter van Yep!, laat weten de app op drie redenen gemaakt te hebben. Het viel hem op dat online contact weinig omgezet werd in offline contact. Ook blijken mensen vooral met bekenden af te spreken, terwijl het ook leuk is om nieuwe mensen te leren kennen. Als laatste is het soms gewoon saai om iets alleen te doen en het met twee leuker.

Downloaden

  • Yep! (iOS only – gratis tot 01/01/2015)
Reageer op artikel:
Spontane ontmoetingen via iPhone en Yep!
Sluiten