Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juli 2014

Schermformaat belangrijkste reden om iPhone te dumpen

De iPhone wordt vaak geprezen om zijn handzaamheid en bescheiden schermformaat, maar voor het bekijken van video, surfen of gamen lonkt een groter scherm wel. Verwacht wordt dat de iPhone 6 in een 4,7- en 5,5-inch formaat op de markt zal komen.

Dat het nodig is om ook iPhones met een groter scherm te maken, blijkt uit onderzoek van Kantar Worldpanel onder Europese smartphone-bezitters. Consumenten die hun iPhone inruilen voor bijvoorbeeld een Samsung, noemen het grotere scherm als belangrijkste reden om over te stappen.

Hetzelfde onderzoek concludeert ook dat de iPhone 5s en iPhone 5c in mei van dit jaar de twee bestverkopende smartphones waren. Ondanks een sterke lanceringscampagne, moet de Samsung Galaxy S5 genoegen nemen met een derde plaats achter de iPhones. Ongeveer 17 procent van de consumenten die een Samsung Galaxy S5 kocht, had daarvoor een iPhone.

iPhone 6 dummy naast een iPhone 5 en iPhone 4.

Apple introduceerde de iPhone in 2007, het 3,5-inch scherm van de telefoon werd destijds als groot gezien. Sinds de iPhone 5 in 2012 is het schermformaat opgerekt naar 4-inch. In september van jaar worden iPhones met een scherm van 4,7- en 5,5-inch verwacht. Is de tijd nu écht rijp voor een grotere iPhone?

Reageer op artikel:
Schermformaat belangrijkste reden om iPhone te dumpen
Sluiten