Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juli 2014

Roamingkosten EU verder verlaagd

Tijdens vakantie in het buitenland komt een iPhone prima van pas. Leuke plaatsen in de buurt zoeken, een foto van het hotel op Facebook zetten en navigeren met Maps. Het enige dat dit vaak in de weg staat, zijn de hoge roamingkosten die providers rekenen.

In aanloop naar het volledig afschaffen van roamingkosten volgend jaar, zijn de kosten die providers per minuut of MB mogen rekenen vandaag in de hele EU naar beneden bijgesteld. In de hele Europese Unie geleden vanaf vandaag lagere maximumtarieven, vooral data is fors goedkoper geworden.

De oude en nieuwe roamingtarieven (prijzen inclusief 21% BTW)

Roamingkosten worden gerekend bij het bellen, sms’en en surfen op een buitenlands netwerk. Hoewel de maximale tarieven verlaagd zijn, kan volop gebruik maken van je iPhone op een buitenlands netwerk toch nog steeds aardig in de papieren lopen.

Totdat de roamingkosten eind 2015 helemaal afgeschaft zijn, is het verstandig een tijdelijke buitenlandbundel af te sluiten. Diverse providers bieden onder andere deze bundel saan:

  • Vodafone: In ‘voordeellanden’ 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 sms’jes sturen en 35 MB data gebruiken voor € 2 per dag
  • KPN: Internet Dagbundel EU met 50 MB voor € 2,50 per dag
  • T-Mobile: 20 MB data in EU voor € 1,95 en 24 uur geldig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roamingkosten EU verder verlaagd
Sluiten