Publieke beta OS X Yosemite donderdag beschikbaar

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Zojuist is bekend geworden dat de publieke beta van OS X 10.10 Yosemite donderdag beschikbaar is. Iedereen die zich aan heeft gemeld voor het AppleSeed betaprogramma kan een e-mail tegemoet zien met daarin zijn betacode. Testen maar!

Heb je je nog niet aangemeld als betatester? Dat kan alsnog via de speciale AppleSeed-pagina. De hoeveelheid deelnemers is beperkt tot 1 miljoen. De versie die testers morgen krijgen is de vierde beta die afgelopen maandag ook voor developers beschikbaar werd gesteld.

Naast het compleet nieuwe uiterlijk brengt OS X 10.10 Yosemite ook handige functies als continuity en handoff, een compleet nieuwe versie van Safari en het sterk versimpelde iTunes 12.

https://www.youtube.com/watch?v=NQ7kqwbqeiI

De definitieve versie van Yosemite wordt in oktober van dit jaar verwacht. Wie morgen de beta test, kan de definitieve versie later gewoon over de testversie installeren, zo is te lezen op de AppleSeed-website.

Toch is enige voorzichtigheid geboden, het wordt afgeraden om beta-software op computers die dagelijks gebruikt worden te installeren. Heb je maar één Mac? Dan is het aan te raden Yosemite op een tweede partitie te installeren.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  LabombaNL

  Is dit via bootcamp te installeren op een aparte partitie? En kan je partities die met bootcamp zijn gemaakt later weer makkelijk verwijderen zonder alles te moeten formatteren?

 • Profielfoto
  sjoerdrei

  Heb me net aangemeld. Hoe groot raden jullie die partitie aan? heb een SSD met beperkte opslag dus veel ruimte heb ik niet.

  Kan ik dan via OS X Yosemite wel mijn data(2de schijf) veilig bereiken?

 • Profielfoto
  Qapla

  @sjoerdel je kan het ook gemakkelijk op een externe hd installeren, zo heb ik het gedaan ik vind dat persoonlijk ook veiliger.

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Ben wel benieuwd of de mensen die nu al Yosemite hebben draaien iets kunnen zeggen over de stabiliteit. Draait alles soepel of geven sommige programma’s problemen?

 • Profielfoto
  markmulder1982

  Heb hem nu vanaf beta 1 op een aparte partitie draaien. Op zich wel goed stabiel , handsoff werkt helaas nog niet helemaal soepel, maar idee is wel vet! En het wordt iedere beta iets beter!
  Ik gebruik hem dagelijks gewoon als werk machine. Mocht er iets niet helemaal lekker werken ff rebooten in OSX 10.9 en we kunnen weer aan de slag

 • Profielfoto
  applefan222

  Kan er helemaal niets mis gaan als je het installeert op een externe HD? Of kan er alsnog iets fout gaan?
  En hoe installeer ik de beta op een externe HD?

 • Profielfoto
  Qapla

  @applefan om op externe hd te installeren is vrij simpel, zo doe ik het, met schijfhulpprogramma formatteer ik mijn externe schijf naar mac os x uitgebreid (Journaled) ik maak op die externe schijf ook een kleine partitie ik doe meestal 10gb
  dan heb je yosemite gedownload dat is een dmg bestand nu sleep je dat in schijfhulpprogramma en klik je op terugzetten dan is Yosemite.dmg je bron en bij doel moet je kleine partitie van 10gb staan dan klik je op zet terug of start ik weet niet juist wat er staat. dan als dat gebeurd is open je die kleinere partitie en klik je op installeer os x en dan selecteer je de schijf waar je het wil op installeren dat is dan de grotere partitie van je externe schijf . daarna start je computer automatisch opnieuw op.

 • Profielfoto
  applefan222

  @sn0w0ns bedankt!

 • Profielfoto
  computer space

  OMG WTF!
  Ik heb paar jaar zitten soezen (zit nog op 10.6), maar wist niet dat OSX zo van het padje af was…. PFFFF wat een grafisch design gedrocht. Ive, you’re fired!
  Volgens mij moet je meteen bij installatie alle visually-impared functies naar max schuiven.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  OMG WTF!
  Ik heb paar jaar zitten soezen (zit nog op 10.6), maar wist niet dat OSX zo van het padje af was…. PFFFF wat een grafisch design gedrocht. Ive, you’re fired!
  Volgens mij moet je meteen bij installatie alle visually-impared functies naar max schuiven.

  En alweer eentje met het zeiksyndroom.

  a) Apple komt met een nieuwe iPhone (met killerfuncties zodat de vorige plots obsolete lijkt): resultaat: iedereen zeikt dat de nieuwe functies niet werken op hun vier jaar oud toestel.
  b) Apple brengt een nieuwe iPhone uit, maar die is dunner: resultaat: iedereen zeikt dat Apple niet meer innovatief is.
  c) Apple brengt een nieuw product uit: resultaat: iedereen zeikt dat het al elders bestaat en dat het niks nieuws toevoegt aan de markt.
  d) Apple brengt een nieuw OS uit: resultaat: iedereen zeikt dat het vorige mooier is en dat het nieuwe OS maar niks is.
  f) Apple brengt financiële resultaten uit: resultaat: iedereen zeikt dat het schip zinkt.

 • Profielfoto
  essiw

  @computer space, leuk voor je, ik vind het er anders mooi strak uitzien.

 • Profielfoto
  Qapla

  @computer space
  Ik vind dat de uiterlijke vernieuwing wel eens mag en uiteindelijk is het gewenning kijk naar iOS 7 iedereen vond het eerst spuug lelijk ik ook maar ondertussen vind ik het er beter uitzien dan iOS 6 die er eigenlijk nog steeds uitzag als iPhone OS 1. Ik denk dat verandering in het begin altijd wat ongemakkelijk aanvoelt.

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  @Sn0w0nS
  Ik ben het helemaal met je eens!

  Ik kijk al uit naar iOS 8 en OS X Yosemite!

 • Profielfoto
  koningjordy

  dus het wordt niet aangeraden om te installeren op een mac die voor school gebruikt wordt? :'( Heb ik me voor niks aangemeld. wil graag een preview zien

 • Profielfoto
  tomc

  @koningjordy je kan Yosemite installeren op een aparte partitie hierop kan je dan gewoon wat rondneuzen als je nieuwsgierig bent. Moet je terug iets serieus doen start dan gewoon onder Mavericks op.

 • Profielfoto
  koen

  Misschien een idee om een apart subforum aan te maken waar iedereen met vragen over installeren van de publieke bèta, Macs die niet meer starten, verloren data, etc terecht kan?

  Ik heb zo het idee dat daar vanaf morgen veel vraag naar zal zijn:evil:

 • Profielfoto
  steveb

  is er voor ios 8 ook een public beta?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik vond het hele pastelgebeuren eerst wat ‘meh’. Maar nu wil ik eigenlijk zo snel mogelijk deze frisse look op mijn MacBook installeren. Ik gebruik ‘m nu enkel nog voor tekstverwerking en wat internetbanking. Het zit tussen de oren, maar het ziet er allemaal veel ‘lichter’ uit.

 • Profielfoto
  pim939

  Hier is het mooi stap voor stap uitgelegd hoe je Yosemite kunt installeren op een aparte partitie. http://www.idownloadblog.com/2014/06/07/how-to-install-os-x-10-10-yosemite-beta-on-a-separate-partition/

 • Profielfoto
  boerke

  I rest my case
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ach Boerke….een ernstig geval… In slaap gevallen met je vinger op de ….-knop