Maarten
Maarten Nieuws 19 juli 2014

Pijn onderweg? App de vakantiedokter

Veel vakantievierders trekken komende dagen richting het buitenland. Ziek worden is nooit leuk, maar ver van huis(arts) is het extra vervelend. Zilveren Kruis bedacht hiervoor een app en service: de Vakantiedokter. Gratis medisch advies op afstand, voor iedereen.

De iPhone-app biedt tips voor een veilige reis en ondersteunt bij de voorbereidingen. Mocht je onverhoopt toch last krijgen van een rommelige buik of jeukende bultjes, dan kun je live chatten met een medisch professional in Nederland. Deze beoordeelt je klachten en geeft advies. Hoewel de Vakantiedokter een initiatief is van verzekeraar Zilveren Kruis Achmea is de service ook voor mensen die geen klant zijn, gratis beschikbaar.

Op het moment dat je last hebt van een dik oog, vervelende insectenbeet of een ander niet-spoedeisend probleem, kun je de Vakantiedokter raadplegen. In een chat kun je de klacht omschrijven, een foto sturen en de locatiegegevens verzenden. Vervolgens gaat een Nederlandse verpleegkundige, eventueel samen met een medisch specialist jouw klacht beoordelen. Informatie en advies kun je binnen een uur verwachten.

Stuur een bericht naar de Vakantiedokter en zorg dat je ‘vakantiedossier’ klopt.

Om gebruik te maken van de Vakantiedokter moet je eerst een account aanmaken. Er wordt een klein ‘vakantiedossier’ opgesteld met een aantal persoonlijke gegevens en informatie over jouw reis. Op basis hiervan krijg je specifieke tips en kan de medisch professional de situatie beter inschatten. Mocht de klacht zo ernstig zijn dat een ziekenhuisbezoek vereist is, dan zal de Vakantiedokter ook daarbij ondersteuning bieden.

Hoewel het een service van een zorgverzekeraar betreft, zit het verdienmodel niet in de service zelf. De gegevens over je klacht en overige zaken worden door een onafhankelijke partij verwerkt en Zilveren Kruis heeft hier geen toegang toe.

In het hoogseizoen is de Vakantiedokter op werkdagen van 07:00 tot 23:00 uur bereikbaar en in het weekend van 09:00 tot 21:00 uur. Voor chatten is een internetverbinding vereist. Let dus op met extra kosten voor mobiel internet in het buitenland. Naast chatten kun je ook bellen met de Vakantiedokter, het telefoonnummer is te vinden in de app. Deze is gratis te downloaden vanuit de App Store en te activeren na het aanmaken van een account.

Downloaden

App de Vakantiedokter is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone. De app vereist minimaal iOS 6.0

Reageer op artikel:
Pijn onderweg? App de vakantiedokter
Sluiten