Philips Hue Tap exclusief in Apple Store

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Philips bracht eind 2012 Hue uit, slimme lampen die draadloos te bedienen zijn vanaf een smartphone. Sindsdien worden er met enige regelmaat nieuwe Hue-producten aan de familie toegevoegd, eerder dit jaar werd de Hue tap aangekondigd. 

De tap is een fysieke schakelaar voor de Hue-lampen die gebruik maakt van kinetische energie die uit het lichaam doorgegeven wordt, dit wil zeggen dat er geen accu of stroom nodig is. Aan de knoppen kunnen verschillende Hue-presets gekoppeld worden. De schakelaar is inmiddels exclusief verkrijgbaar bij de Apple Store in Amsterdam en Haarlem voor € 59,99.

https://www.youtube.com/watch?v=oTAD4WVUTxw

Wie zich een ritje Haarlem of Amsterdam wil besparen, kan de Hue tap ook bij iCentre reserveren, maar de APR geeft tegenover OMT aan nog geen indicatie van de levertijd te hebben. Andere Apple Premium Resellers vermelden het nieuwste Hue-product nog niet op hun website. Ook in de Online Apple Store is de Hue tap nog niet te koop.

De Hue tap is door Philips ontwikkeld omdat er onder gebruikers vraag was naar een fysieke knop voor snelle bediening, dat blijft zelfs in het tijdperk van smartphones en iPads handig.

Koppel Hue presets aan fysieke knoppen met Hue tap.
Met de Hue-app kunnen presets aan fysieke knoppen gekoppeld worden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  EINDELIJK, maar moet ik hiervoor nu naar een winkeltje ergens in Noord-Holland? Zoiets bestel je toch online?!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Gijs, dan kom je ook eens in een echte leuke stad Haarlem.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Cool. Een knop. We vervangen eerst alle knoppen voor een app, en dan vervangen we alle apps weer voor een knop.

  Inventief!!:)

 • Profielfoto
  polansky

  Een ‘knop’ kan anders verdomd handig zijn als je iPhone weer eens leeg is….

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Wie heeft er al zo’n setje Hue lampen van Philips en kan mij uitleggen wat er nou zo leuk is aan het telkens veranderen van de kleuren van de verlichting in je huis?
  (Behalve dan dat het mogelijk is)

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @pappapaul Ik heb de lampen zelf niet, maar het heeft er vooral mee te maken dat je de kleur van het licht kan aanpassen zodat je een andere stemming kan scheppen. Het gaat niet gewoon om een ander kleurtje als in de disco, het gaat verder dan dat. Het systeem moet dan ook subtiel zijn en de kleuren moeten goed ontworpen zijn.

  Na de komst van de spaar- en LED-lampen is er meer behoeften aan gekomen, aangezien de licht-temperatuur wat kil was geworden.

  Ik gebruik in mijn huis nog overal gloeilampen:)

 • Profielfoto
  plonserd

  Speelde deze week een akoestische tryout in een klein cafeetje waar alle lampen vervangen werden door Hue-lampen. Buiten het feit dat de cafébaas z’n energierekening een heel pak gedaald was sinds hij z’n gloeilampen buitensmeet, was het voor hem ook heel makkelijk om tijdens dat soort optredens een gezellige sfeer te creëren. Of via IFTTT kan hij een lamp laten oplichten in een bepaalde kleur als er een nieuwe follower op Twitter is. Leuk speelgoed dus met een boel mogelijkheden.

  Kan me voorstellen dat het ook voor thuis fijn is om de lichten af te stellen op basis van de film die je aant kijken bent, of de muziek die opligt. De kleur van een kamer kan namelijk enorm op je gemoed werken.

 • Profielfoto
  bestbier

  Zijn deze lampen misschien ook door de NSA “af te luisteren”?