Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Philips Hue gaat synchroniseren met films en series

Philips bedenkt vaak nieuwe toepassingen voor de Hue-smartlampen. De Nederlandse fabrikant gaat lampen nu inzetten als extra element tijdens films en series. Via een speciale app kan Hue synchroniseren met op een TV vertoonde film of serie.

Zo kan het licht per scene aangepast worden, waardoor bijvoorbeeld het schrikeffect bij enge gebeurtenissen vergroot wordt. Meerdere lampen kunnen ingezet worden voor een surround-lichteffect. Momenteel doet de lampenmaker een pilot met het Amerikaanse televisienetwerk NBC.

De technologie werkt met een extra, voor mensen onhoorbaar geluidsspoor dat aan de video wordt toegevoegd. De sync-app op een iPad of iPhone luistert naar dit spoor en geeft de commando’s aan de Hue-lampen door.

De Amerikaanse rampenfilms Sharknado en Sharknado 2 krijgen wereldwijd als eerste synchronisatie met Philips Hue, dit zal in de toekomst uitgebreid worden naar andere films en series in andere landen. Europeanen dienen nog even geduld te hebben. Bij welke film of serie zou jij dit ingezet willen zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Philips Hue gaat synchroniseren met films en series
Sluiten