Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juli 2014

Overcast: Slimme podcast-app voor grootgebruikers

Dat Overcast door de bedenker van Tumblr en Instapaper is gemaakt, is misschien wel het minst interessante dat over de app te vertellen is. De nieuwe podcast-app zit vol handigheden die vooral voor luisteraars van veel verschillende podcasts handig zijn.

Overcast maakt in tegenstelling tot de standaard podcasts-app van iOS gebruik van een eigen audio enige. Dat zorgt voor een aantal verbeteringen. Een daarvan is Smart Speed, deze functie maakt (te) lange stiltes tussen woorden en zinnen korter, wat goed is voor 5 tot 10 minuten tijdswinst bij een gemiddelde podcast.

Optimale verstaanbaarheid

De functie Voice Boost zorgt voor een verbeterde verstaanbaarheid door verschillen in volume automatisch glas te strijken en de stemmen waar nodig helderder te maken door middel van een equalizer. Het effect hiervan is meteen hoorbaar en de werking valt extra op bij podcasts waar gewerkt wordt met Skype-verbindingen. Ook in de auto, waar veel omgevingsgeluid is, zorgt Voice Boost voor een betere luisterervaring.

Overcast ziet er strak uit en heeft handige features als smart speed en voice boost.

Beheren en ontdekken

Wie veel podcasts heeft, of juist meer podcasts wil ontdekken zit ook goed bij Overcast. Het is mogelijk om de prioriteit per podcast in te stellen. Zo schotelt de app je altijd eerst de podcasts voor die niet wil missen. Op basis van Tweets van vrienden is het ook mogelijk om nieuwe aangeraden podcasts te vinden.

Nieuwe podcasts vinden en met prioriteiten en filters beheren.

Notificaties en accounts

Naast de handige extra functies, zijn ook alle basisfuncties in Overcast aanwezig. Zo is mogelijk om een notificatie bij nieuwe afleveringen te ontvangen, automatisch downloaden aan of uit te zetten en in te stellen hoeveel afleveringen bewaard moeten worden.

Om podcasts te beheren moet een account aangemaakt worden, dat komt volgens de ontwikkelaar omdat cloud-technologie gebruikt wordt voor het synchroniseren en pushen. Een e-mail adres en wachtwoord is voldoende, wie dat niet wil kan (volgens de ontwikkelaar) gerust een fake e-mail adres gebruiken.

Overcast werkt alleen met audio-podcasts en is gratis om te proberen. Alle functies zijn met één in-app aankoop te ontgrendelen. Dit kost € 4,99.

Reageer op artikel:
Overcast: Slimme podcast-app voor grootgebruikers
Sluiten