oud-Apple ontwerper Bas Ording spreekt

Door: Jan David Hanrath - 6 reacties

Bas Ording, de Nederlandse interface-designer die door Steve Jobs persoonlijk is aangenomen en die we kennen van het ontwerp voor de Dock in OS X, het elastiek-effect en de wijze waarop je tekst selecteert in iOS, stond al lang op ons wensenlijstje voor een interview. Hij is recent vertrokken bij Apple en mag eindelijk vrijuit praten.

Presentator Rick Nieman was ons vorige week voor op het Mediapark Jaarcongres. Hij sprak 13 minuten met Bas die het zat was om steeds op te moeten draven in de rechtbank om z’n patenten te verdedigen in de Apple versus Samsung zaak.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Zie geen video in de app.

 • Profielfoto
  iMad

  Zo jammer dit soort interviews, eindelijk iemand een Nederlander die bij Apple heeft gewerkt en alles word in een interview van 13 minuten gestopt.
  Zo jammer………

 • Profielfoto
  Macinzon

  @iMad: Idd. Als je nog meer (misschien zelfde info, weet niet helemaal meer), probeer dan de MacFan te bemachtigen van 2 of 3 maanden terug. Daar staat een (uitgebreid) artikel in over Bas Ording. Daar noemt hij ook al de reden waarom hij wegging bij Apple.

  Wel grappig dat NU.nl vrij recent berichtte dat hij eindelijk de reden heeft genoemd waarom hij is weggegaan bij Apple, terwijl dat al maanden geleden in de MacFan is genoemd..

 • Profielfoto
  Hermanko

  Leuk interview, aardige kerel.  werknemers mogen nu eenmaal niet buiten deur kletsen en 15 jaar is best lang genoeg. Tesla heeft al meer ex- medewerkers in dienst.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik vond de gestelde vragen niet bijzonder sterk. Wie weet kan OMT deze man alsnog in een OMT live binnen halen en hem dan het hemd van het lijf vragen.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Ja ik had ook zo graag meer willen weten over zijn ervaringen met Steve. Jammer dat het zo’n kort interview is.