OS X 10.10 Yosemite populairste beta ooit

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Hoewel de bètaversie van OS X 10.10 Yosemite nog niet publiek is, wordt de deze week uitgegeven derde beta als erg stabiel ervaren. De flink vernieuwde versie van OS X blijkt al volop gebruikt te worden. Meer dan de beta van OS X 10.9 Mavericks vorig jaar.

Uit data van Chitika Insights blijkt dat de beta van Yosemite ruim vier keer zoveel gebruikt wordt als de proefversie van Mavericks vorig jaar. Het bedrijf heeft becijferd dat OS X 10.10 Yosemite momenteel verantwoordelijk is voor 0,20% van het Amerikaanse internetverkeer. In dezelfde periode vorig jaar was slechts 0,05% van het verkeer afkomstig van OS X 10.9 Mavericks.

Yosemite-Mavericks-Comparison-ChitikaInsights
Bron: Chitika Insights.

Tijdens de WWDC 2014 beloofde Apple dat eindgebruikers later dit jaar OS X 10.10 Yosemite kunnen testen door middel van een publieke beta, deze volgt waarschijnlijk volgende maand. De definitieve versie van Yosemite is naar verwachting in oktober van dit jaar beschikbaar.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  partyfart

  Preview 3 is eindelijk ook enigszins stabiel. Enkel Mail nog niet. Nog wel traag.

 • Profielfoto
  tolliver1967

  Apple kondigde tijdens de keynote aan dat er ook een beta versie zou komen voor de niet ontwikkelaars, je kon je daar voor aanmelden. Enig idee wanneer die release verwacht wordt?

 • Profielfoto
  Buzz

  tolliver1967: “van de zomer” werd gezegd. Ik neem aan dat ze de exacte datum laten afhangen van de ervaringen met de huidige betas voor developers. Ik denk dat ze de veel grotere groep niet developers pas willen laten testen als alle grote bugs eruit zijn en het vooral nog om het opsporen van incidentele compatibiliteitsproblemen gaat.

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Summer. Die duurt nog ff.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik heb besloten weer terug te gaan naar Mavericks. Ik heb altijd met veel plezier eerder beta’s gebruikt. Ook op mijn werk-Mac. Met email uitwijken naar Outlook -dat wel werkte- was echter niet wat ik in gedachten had. Als Mail werkt ga ik wel weer met Yosemite aan de slag.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik heb me direct aangemeld voor de publieke beta maar nog geen uitnodiging mogen ontvangen! Maar ben wel benieuwd hoe oudere programma’s eruitzien onder Yosemite.

 • Profielfoto
  Thijs Simonis

  Komt volgens mij ook omdat developers met iOS programma ook de beta kunnen installeren, want met Mavericks nog niet kon.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Bij mij geeft mail geen problemen. Wel wat traag nog allemaal. Hoop dat het grafisch nog wel heel wat aanpassingen krijgt want dit ziet er nog niet echt uit als een finish product. Vooral de azuur blauwe mappen en de pictogrammen zijn over het algemeen erg lelijk. Maar het is nog een developer preview dus heb goede hoop dat dit niet zo zal blijven.

 • Profielfoto
  iNiels1984

  Kan niet wachten om ‘m te installeren op m’n werk Mac alleen weet ik niet of het verstandig is… Iemand advies?

 • Profielfoto
  Buzz

  iNiels: Nee, het installeren van een beta OS op een computer die je voor werk gebruikt is nooit verstandig.

 • Profielfoto
  mowat

  @iNiels
  Op een werkcomputer zou ik minstens wachten tot nadat het nieuwe systeem al enkele maanden uit is en tot nadien de eerste update er al is. En dan zou ik nog zeker eerst een Superduper opstartbare image maken op een externe schijf zodat je bij problemen terug verder kan werken op dat oude systeem en het eventueel kan terugzetten.

 • Profielfoto
  NTG

  Wacht wel tot de stable release. Ik wil graag optimale betrouwbaarheid en performance voor mijn dagelijkse bezigheden.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik snap niet zo goed waar de problemen met Mail vandaan komen. Ik werk dagelijks met Mail, ik importeerde mails vanuit outlook, me mapjes zijn aangemaakt, me bedrijfsmail werkt er prima op.

  Wat voor soort bugs ervaren jullie hierin?

 • Profielfoto
  aukem

  kan ik deze beta ook proberen? Ik heb me aangemeld als beta-tester voor Yosemite ondanks dat ik developer ben…

 • Profielfoto
  koen

  Als je developer bent dan weet je toch waar je de beta kunt downloaden?:confused:

 • Profielfoto
  Rickje

  Ben ik de enige hier die gaat wachten tot de officiele release? Ik ga echt niet een beta op mijn Mac zetten. Heb wel iets beters te doen met de tijd en moeite die ik kan besparen als het fout loopt.

 • Profielfoto
  apple-man

  Ruud Ravenhorst bij een beta zal je altijd wel enkele problemen tegen komen.
  zoals dat bij jou mail nog niet goed werkt. Maar wat ook vaak een oorzaak is van problemen met een beta is. Dat mensen vaak een beetje gaan experimenteren met de mogelijkheden van een nieuw os. En dat pakt niet altijd goed uit aangezien ik dat ook al eens heb ondervonden met een beta. Dat jij problemen hebt met mail en Nick Seamore niet kan ook er ook aan liggen dat jij misschien andere instellingen gebuikt. Aangezien ieder zijn of haar software weer anders gebruiken. Zo heb ik eens ooit problemen gehad met een beta van windows vista. Daar werkte de media player niet goed. Terwijl een kennis van mij daar geen problemen mee ondervond bij die zelfde beta. Zo zie je maar weer eens hoe steker de gebruikers ervaringen per persoon kunnen verschillen.