iPhone wordt kamersleutel bij Hilton Hotel

Door: Jan David Hanrath - 6 reacties

Wat is de grootste ergernis voor hotelgasten? Dat is natuurlijk de rij voor de incheckbalie. En waarom sta je daar? Omdat dat de enige plek is waar je de sleutel kunt krijgen van je hotelkamer. Hilton maakt hier vanaf volgend jaar korte metten mee.

Vanaf dat moment kies je met behulp van een plattegrond van het hotel in de Hilton-app op je smartphone welke kamer je wilt hebben, net zoals je dat nu doet met het kiezen van een vliegtuigstoel. Om dit te kunnen doen moet je geregistreerd zijn in het Hilton HHonors programma en ingelogd zijn in de Hilton-app.

Hilton Digital Floor Plan
Kies de kamer die je wilt hebben vanaf een plattegrond in de app.

De app op de telefoon zorgt er vervolgens met behulp van Bluetooth voor dat je de kamerdeur kunt openen wanneer je bij je kamer bent aangekomen. Omdat dit werkt over Bluetooth 4 kan dit vanaf de iPhone 4S, iPad 3 en Android toestellen vanaf versie 4.3. Voorkom in alle gevallen dat je voor de deur staat met een lege iPhone. Omdat je ook geen sleutel hoeft in te leveren, kan ook het uitchecken achterwege blijven.

Die geplunderde minibar vind je wel terug op een creditcard-afschrift een maand later… Hilton spendeert het komende 2 jaar meer dan een half miljard dollar om al deze zaken mondiaal geregeld te krijgen. Eind dit jaar vind je alle 650.000 kamers wereldwijd terug op digitale plattegronden, zodat je zelfstandig kunt inchecken. In 2016 moeten de meeste hotelkamers voorzien zijn van het nieuwe Bluetooth sluitwerk. Alle Hilton-merken komen hierbij aan de beurt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MvdM

  Inderdaad leuk als je iPhone opgeladen moet worden. Sta je daar. Naast iedere deur dan ook maar gelijk een wandcontactdoos monteren?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Inderdaad leuk als je iPhone opgeladen moet worden. Sta je daar. Naast iedere deur dan ook maar gelijk een wandcontactdoos monteren?

  Ik denk niet dat de sleutels uitgefaseerd gaan worden

 • Profielfoto
  Ian L

  Geweldig nog een manier erbij om minder met anderen mensen omgaan.
  Daarbij ik heb nog nooit lang in een rij moeten staan wachten. Zou kunnen dat de hotels waar ik verblijf snel en deskundig hun werk doen zodat er geen reden is voor een lange rij bij de balie.

 • Profielfoto
  RonaldE

  Hilton volgt Starwood die met haar Aloft merk al bezig is omdat te realiseren. Hilton is dus zeker niet de eerste! Hopelijk volgende de drie Nederlandse Starwood hotels hotels snel.
  https://www.youtube.com/watch?v=wMJKkI2pdB4

 • Profielfoto
  Nosferatu

  De grootst ergenis VAN hotelgasten is ’t ontbreken van een stopcontact bij het bed.
  Laat je beter informeren voordat je iets optikt. En doe tegelijk iets aan je taalachterstand.

 • Profielfoto
  Rickje

  @Nosferatu,
  OMT wilt nieuws graag sensationeel brengen, vandaar dit soort openingszinnen…:mrgreen: