Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 28 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

iPhone wordt kamersleutel bij Hilton Hotel

Wat is de grootste ergernis voor hotelgasten? Dat is natuurlijk de rij voor de incheckbalie. En waarom sta je daar? Omdat dat de enige plek is waar je de sleutel kunt krijgen van je hotelkamer. Hilton maakt hier vanaf volgend jaar korte metten mee.

Vanaf dat moment kies je met behulp van een plattegrond van het hotel in de Hilton-app op je smartphone welke kamer je wilt hebben, net zoals je dat nu doet met het kiezen van een vliegtuigstoel. Om dit te kunnen doen moet je geregistreerd zijn in het Hilton HHonors programma en ingelogd zijn in de Hilton-app.

Kies de kamer die je wilt hebben vanaf een plattegrond in de app.

De app op de telefoon zorgt er vervolgens met behulp van Bluetooth voor dat je de kamerdeur kunt openen wanneer je bij je kamer bent aangekomen. Omdat dit werkt over Bluetooth 4 kan dit vanaf de iPhone 4S, iPad 3 en Android toestellen vanaf versie 4.3. Voorkom in alle gevallen dat je voor de deur staat met een lege iPhone. Omdat je ook geen sleutel hoeft in te leveren, kan ook het uitchecken achterwege blijven.

Die geplunderde minibar vind je wel terug op een creditcard-afschrift een maand later… Hilton spendeert het komende 2 jaar meer dan een half miljard dollar om al deze zaken mondiaal geregeld te krijgen. Eind dit jaar vind je alle 650.000 kamers wereldwijd terug op digitale plattegronden, zodat je zelfstandig kunt inchecken. In 2016 moeten de meeste hotelkamers voorzien zijn van het nieuwe Bluetooth sluitwerk. Alle Hilton-merken komen hierbij aan de beurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone wordt kamersleutel bij Hilton Hotel
Sluiten