Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2014

NL-Alert volgend jaar ook op 4G iPhone

Is er brand in de buurt, of een ander ernstig incident? Dan stuurt de overheid een NL-Alert naar alle mobiele telefoons die in de buurt zijn. De kans is echter groot dat gebruikers van de iPhone 5c en 5s nog nooit zo’n nood-melding hebben gekregen. De oorzaak? 4G.

Het nieuwe, snelle netwerk dat providers aan het uitrollen zijn is te hip voor het alarmsysteem van de overheid, dat werkt alleen met 2G- en 3G-netwerken. Daar echter gaat verandering in komen. Tweakers heeft een brief gevonden waarin het verantwoordelijk ministerie stelt dat NL Alert uiterlijk in september van 2015 ook op 4G moet werken.

Naast de werking over 4G, moet het systeem in minstens 95 procent van de gevallen werken en binnen drie minuten een noodbericht doorgeven. Tot nu toe lukte het niet om de meldingen tijdig bij burgers te krijgen, vaak kwamen deze laat of geheel niet aan.

NL-Alert is in te schakelen via Instellingen > Berichtencentrum.

De deadline van september 2015 is nog niet erg hard, het gaat om een conceptbesluit. In overleg met de providers en andere belanghebbenden kan deze nog verlaat of vervroegd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NL-Alert volgend jaar ook op 4G iPhone
Sluiten