Buigzaam iPhone-scherm met afgeronde hoeken vastgelegd op video

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

Er is vandaag een nieuwe video opgedoken waarop de iPhone 6 te zien is, nou ja, eigenlijk de voorkant en dan ook alleen het glas aan de buitenkant. Op de video laat Sonny Dickson een supersterk buigzaam stukje glas voor een 4,7-inch scherm zien met afgeronde hoeken.

Via CultofMac

Voor wie nu denkt; ken ik die naam niet ergens van? Inderdaad. Sonny Dickson wist in het verelden al vaak aan onderdelen van en informatie over nieuwe iPhones en iPads te komen, maanden voordat ze op de markt kwamen. Onlangs nog plaatste hij foto’s waarop eenzelfde iPhone 6-scherm te zien. De nu uitgekomen video laat voornamelijk zien hoe flexibel en sterk het materiaal is.

Aangenomen kan worden dat Apple gekozen heeft voor kunstmatig geproduceerd saffier als materiaal voor het iPhone-glas in de video. Eind vorig jaar werd duidelijk dat het bedrijf een Amerikaanse productiestraat voor dit materiaal gekocht heeft met een productiecapaciteit die het bedrijf voor drie jaar van saffieren schermpjes zou kunnen voorzien.

Samen met eerdere geruchten lijkt het nu zo goed als zeker dat de volgende iPhone een groter scherm zal krijgen; 4,7 inch in plaats van de huidige 4 inch. Ook blijkt nu dat het toestel waarschijnlijk geen rechte hoeken meer heeft zoals de huidige iPhones. Eerder doken al foto’s op waarop een nieuwe achterkant te zien was met afgeronde hoeken. Uit de foto’s en nu ok de video van Sonny Dickson blijkt dat zelfs het scherm afgeronde hoeken heeft. Waarschijnlijk is dit nu voor het eerst mogelijk door Appple’s keuze om het glas van kunstmatig saffier te maken in plaats van Corning’s Gorilla Glass.

Een snee zul je dus niet snel overhouden aan je nieuwe iPhone, maar misschien wordt het zo langzamerhand wel tijd voor vingeroefeningen als je van plan bent om de volgende iPhone te kopen. Uit de video van Sonny Dickson blijkt in ieder geval dat het nog aardig rekken en strekken is om met één hand alle hoeken van het scherm te raken.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Mensen gaan er nogal prat op dat je een iPhone perse met één hand zou moeten bedienen, terwijl daar in de praktijk, ook bij diezelfde mensen, weinig van terecht komt.

 • Profielfoto
  tomc

  Zo een stukje glas van een millimeter dik is toch altijd buigzaam.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  De vorige iPhone’s hadden toch ook glas met ronde hoeken??

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Jaren geleden hadden we toch ook van die filmpjes met buigbaar Gorilla-glass?

  http://youtu.be/D4j4wqA2Mko
  http://youtu.be/jcGieF15lO0

  What’s new?

 • Profielfoto
  maconly

  krassen krassen

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @THX-1138
  Ik denk dat ‘de mensen’ daar vooral prat op gingen omdat Apple zelf zei dat dat de reden was waarom ze kleinere schermen gebruikten.
  Bij de introductie van het grotere scherm zal Apple ook zeggen dat dat meer mogelijkheden biedt en de beste oplossing is en ‘de mensen’ zullen daar dan ook weer prat op gaan.
  “It’s a bigger screen size, but it’s still very ergonomic”. Zet dat alvast maar op de Apple-bingokaart voor september.;-)

 • Profielfoto
  Zakske

  Jaren geleden hadden we toch ook van die filmpjes met buigbaar Gorilla-glass? What’s new?

  Het filmpje dat hier op OMT staat is redelijk zinloos, dat zou inderdaad net zo goed Gorilla Glass kunnen zijn. Marques Brownlee laat zien hoe je saffier écht test (vanaf 02:59), zelfs als je het meer dan negentig graden buigt blijft het intact.

 • Profielfoto
  Dydefox

  raaarrrrrr…als je het glas PLUS telefoon zo kan buigen, dan blijft je scherm heel…..maar je iPhone is naar de gallemiezen. Of is de rest van de telefoon ook zo buigzaam?

 • Profielfoto
  Buzz

  Inderdaad, krassen en over de hele lengte verbuigen zijn nou niet bepaald problemen met de huidige iPhone van Gorilla Glas. Het zal er volgens mij eerder om moeten gaan wat het materiaal en de constructie doen als je het apparaat uit je handen op een harde tegelvloer laat vallen.