Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 juli 2014

Buigzaam iPhone-scherm met afgeronde hoeken vastgelegd op video

Er is vandaag een nieuwe video opgedoken waarop de iPhone 6 te zien is, nou ja, eigenlijk de voorkant en dan ook alleen het glas aan de buitenkant. Op de video laat Sonny Dickson een supersterk buigzaam stukje glas voor een 4,7-inch scherm zien met afgeronde hoeken.

Via CultofMac

Voor wie nu denkt; ken ik die naam niet ergens van? Inderdaad. Sonny Dickson wist in het verelden al vaak aan onderdelen van en informatie over nieuwe iPhones en iPads te komen, maanden voordat ze op de markt kwamen. Onlangs nog plaatste hij foto’s waarop eenzelfde iPhone 6-scherm te zien. De nu uitgekomen video laat voornamelijk zien hoe flexibel en sterk het materiaal is.

Aangenomen kan worden dat Apple gekozen heeft voor kunstmatig geproduceerd saffier als materiaal voor het iPhone-glas in de video. Eind vorig jaar werd duidelijk dat het bedrijf een Amerikaanse productiestraat voor dit materiaal gekocht heeft met een productiecapaciteit die het bedrijf voor drie jaar van saffieren schermpjes zou kunnen voorzien.

Samen met eerdere geruchten lijkt het nu zo goed als zeker dat de volgende iPhone een groter scherm zal krijgen; 4,7 inch in plaats van de huidige 4 inch. Ook blijkt nu dat het toestel waarschijnlijk geen rechte hoeken meer heeft zoals de huidige iPhones. Eerder doken al foto’s op waarop een nieuwe achterkant te zien was met afgeronde hoeken. Uit de foto’s en nu ok de video van Sonny Dickson blijkt dat zelfs het scherm afgeronde hoeken heeft. Waarschijnlijk is dit nu voor het eerst mogelijk door Appple’s keuze om het glas van kunstmatig saffier te maken in plaats van Corning’s Gorilla Glass.

Een snee zul je dus niet snel overhouden aan je nieuwe iPhone, maar misschien wordt het zo langzamerhand wel tijd voor vingeroefeningen als je van plan bent om de volgende iPhone te kopen. Uit de video van Sonny Dickson blijkt in ieder geval dat het nog aardig rekken en strekken is om met één hand alle hoeken van het scherm te raken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buigzaam iPhone-scherm met afgeronde hoeken vastgelegd op video
Sluiten