‘Nieuwe MacBooks vertraagd tot 2015’

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Slecht nieuws voor wie zit te wachten op een nieuw model MacBook Pro of Air. Waarschijnlijk zijn nieuwe MacBooks vertraagd tot minimaal februari 2015. Intel zou de nieuwe Broadwell-processors voor in de MacBooks niet op tijd kunnen leveren.

Aanvankelijk zouden de nieuwe chips in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn, maar CPU World meldt dat het productieproblemen met Intel ervoor zorgen dat de opvolger van de huidige Haswell-chips pas rond februari van 2015 in grote getale door Apple gebruikt kunnen worden.

Hoewel Apple de MacBook Air recent vernieuwde, was er sprake van een kleine upgrade. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van het meer dan een jaar oude Haswell-platform. De nieuwe Broadwell-chips zullen een stuk zuiniger en krachtiger zijn. Om dit te bereiken worden interne componenten kleiner gemaakt, wat zorgt voor productietechnische uitdagingen.

De dual-core processoren voor in de MacBook Air en Retina MacBook Pro 13-inch zijn in februari 2015 klaar voor gebruik. De quad-core chips voor in 15-inch Retina MacBook Pro laten nog tot juli van 2015 op zich wachten.

Intel is de oorzaak van de mogelijke vertraging.
Productieproblemen bij Intel zorgen voor vertraging.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Jezus, nog langer wachten…:/ Tot juli.:(

 • Profielfoto
  Ricko

  Nieuwe iMacs zullen dan wel even lang duren zekers? Spijtig!

 • Profielfoto
  Dydefox

  Oh nee!!! Dan kan ik geen nieuwe macBook kopen…..tjongejongejongejongejonge….erg he?

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  @fydefox wat een ongepaste reactie..

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Voor de prestatie liefhebbers onder ons hoef je niet per se te wachten. Puur op prestaties is het verschil niet zo hoog. Intel heeft deze nieuwe processor ontwikkeld voor betere efficiëntie in warmte en energie verbruik. Apparaten worden minder heet tot zelfs zonder fans, de chip is platter waardoor een plattere tablet kan worden ontworpen dan de dunste iPad bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  Afroman

  Dus jij verwacht eigenlijk niet een enorme speedbump? Goed ik weet dat de huidige MacBooks retesnel zijn. Maar ik had destijds de fout gemaakt(en goed ik had geen keus) om een 2010 macBook pro te nemen en een kleine 2 weken – tot ene maand later kwam de 2011 versie uit met Thunderbolt en i5/i7 en sneller geheugen. En ook AirPlay Mirroring. Dus sindsdien ben ik zeer voorzichtig met de updates.(maar ik maak van mijn huidige elke dag met veel plezier gebruik van hoor)

 • Profielfoto
  koen

  Dat betekent dus nog meer draadjes in het forum over de keuze tussen een MBA en een MBP:evil:

 • Profielfoto
  Afroman

  Haha en ik ben er schuldig aan.

 • Profielfoto
  jordi99

  Ah dit is wel erg balen!
  Wilde zo graag een macbook pro 15 inch retina kopen in september/augustus als er nieuwe werden verwacht!
  Niet dat ik de snelheid nodig heb, of dat ze veel sneller worden, maar ik kan eigenlijk niet meer wachten op mijn eerste mac, dus ga gewoon voor de huidige versie..
  Ik wilde al een i7 met 8gb ram kopen terwijl ik dat lang niet nodig ga hebben, maar wilde er lang mee vooruit kunnen

  Jullie verwachten toch ook geen grote wijzigingen zoals sterk verberde accuduur/4k scherm/andere behuizing? Ik in ieder geval niet, en ga gewoon voor de 15 inch pro i7 8gb, moet toch een goede zijn denk ik zo!

 • Profielfoto
  markiij

  Ik koop toch pas een nieuwe als er een 13″ retina air op de markt komt. Niet zo erg dus voor mij.:)

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Das vervelend voor mac book pro gebruikers die dingen gaan maar 2 jaar mee.

 • Profielfoto
  Afroman

  Waar baseer jij dat op?

 • Profielfoto
  Jorik

  Die van mij is een Mid 2010 model en daar maak ik nog steeds met veel plezier gebruik van. Enige puntje waarom ik een upgrade zou overwegen is dat zonder Bluetooth LE, ik nieuwe 10.10 en iOS8 features niet kan gebruiken (continuity heet dat geloof ik).

 • Profielfoto
  koen

  @MEEUW::grin:

 • Profielfoto
  Rickje

  @fydefox wat een ongepaste reactie..

  Ben je wel helemaal lekker? Je kunt als 19 jarige toch wel een beetje tegen een grapje? Pfff.

 • Profielfoto
  Rickje

  Die van mij is een Mid 2010 model en daar maak ik nog steeds met veel plezier gebruik van. Enige puntje waarom ik een upgrade zou overwegen is dat zonder Bluetooth LE, ik nieuwe 10.10 en iOS8 features niet kan gebruiken (continuity heet dat geloof ik).

  Ik hoef echt niet te hebben dat als me telefoon af gaat, ik vervolgens op me Mac ‘m heb overgaan. Sommige dingen houdt ik toch nog een beetje gescheiden;)

  Aan de andere kant, met iMessage lijkt ’t (enigszins) wel te werken bij mij:razz:

 • Profielfoto
  ronaldme

  Sparen we gewoon wat langer door ..

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @Afroman: Zelf heb ik ook MacBook Pros uit 2010, 2011 en 2012 (retina). Probleem met het 2010 model is naast het 1033Mhz ram ook een oudere sata bus heeft dat goed is te vernemen wanneer je 6Gbit SSD schijven gebruikt. De totale brandbreedte tussen het 2010 en 2011 model is daarmee veel groter dan tussen mijn 2011 en 2012 model dat 1600MHz geheugen heeft t.o.v. 1333MHz. Volgens de laatste geruchten zal in Q2 van 2015 de processoren DDR3 1600MHz geheugen ondersteunen, de xeon (MacPro) DDR4 en alleen het brickland platform (zelf een server staan hier) zal DDR4 3200MHz werkgeheugen ondersteunen. Kortom brandbreedte tussen de komende MacBook en de huidige zal hetzelfde zijn en onveranderd blijven sinds 2012.

  Er zal zeker wel een verschil zijn bij bepaalde taken maar voor normaal gebruik zoals software ontwikkelaars of DTP-ers, die vandaag de dag meer om brandbreedte verlegen zitten dan om daadwerkelijke rekenkracht, zal het verschil tussen een 2012 en 2015 model niet groot zijn.

 • Profielfoto
  Koezel

  Wat ik me vaak afvraag is dit: hoeveel van ons hebben die (wederom) hogere snelheid echt nodig? Is het meer voor de heb? We willen steeds sneller, sneller. Vaak gaat het hier om secondenwinst. Ik doe met een MB Pro van 4 jaar en die werkt nog steeds heel goed. Ook met audio editing, Photoshop enz.
  Opstarttijd, 1.40 min. Ja, dat is langzaam maar ik heb geduld:)