Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 juli 2014

‘Nieuwe MacBooks vertraagd tot 2015’

Slecht nieuws voor wie zit te wachten op een nieuw model MacBook Pro of Air. Waarschijnlijk zijn nieuwe MacBooks vertraagd tot minimaal februari 2015. Intel zou de nieuwe Broadwell-processors voor in de MacBooks niet op tijd kunnen leveren.

Aanvankelijk zouden de nieuwe chips in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn, maar CPU World meldt dat het productieproblemen met Intel ervoor zorgen dat de opvolger van de huidige Haswell-chips pas rond februari van 2015 in grote getale door Apple gebruikt kunnen worden.

Hoewel Apple de MacBook Air recent vernieuwde, was er sprake van een kleine upgrade. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van het meer dan een jaar oude Haswell-platform. De nieuwe Broadwell-chips zullen een stuk zuiniger en krachtiger zijn. Om dit te bereiken worden interne componenten kleiner gemaakt, wat zorgt voor productietechnische uitdagingen.

De dual-core processoren voor in de MacBook Air en Retina MacBook Pro 13-inch zijn in februari 2015 klaar voor gebruik. De quad-core chips voor in 15-inch Retina MacBook Pro laten nog tot juli van 2015 op zich wachten.

Productieproblemen bij Intel zorgen voor vertraging.
Reageer op artikel:
‘Nieuwe MacBooks vertraagd tot 2015’
Sluiten