Nieuwe foto’s tonen dunne iPad Air 2

Door: Raymon Mens - 23 reacties

De maand juli is begonnen en dat kan maar één ding betekenen, het geruchtenseizoen is weer open. Naast veel renders, foto’s en ander beeldmateriaal van de iPhone 6, komt vandaag de opvolger van de iPad Air bovendrijven op een aantal foto’s.

De huidige iPad Air is al dun en licht, maar er kan nog wat af. De vermeende iPad Air 2 die op de foto’s te zien is, is een millimeter dunner geworden. Ook zijn er wat ontwerpwijzigingen toegepast, zo zijn de gaatjes voor de speakers aan de onderkant groter geworden en is de iPad voorzien van Touch ID. Er ontbreekt echter ook een knop…

air2-001
Touch ID in homeknop.
air2-002
Verder weinig veranderingen aan de voorkant.
air2-003
Links de (zogenaamde) iPad Air 2 die iets dunner is dan de iPad Air (rechts).
air2-004
Opvallende wijziging aan het design van de onderkant.
air2-005
De knop om rotatievergrendeling aan of uit te zetten ontbreekt.
air2-006
Ook het Apple-logo ontbreekt.

Sinds de introductie van iOS 7 beschikt ieder iOS-apparaat over Control Center waar opties als Wi-Fi, Bluetooth maar ook rotatievergrendeling snel uit te schakelen zijn. Het weghalen van een fysieke knop zou daarom geen onlogische keuze zijn.

De mate van afwerking van de iPad die op bovenstaande foto’s is te zien is niet erg hoog, het zou daarom om een prototype of dummy kunnen gaan. De iPad Air 2 en iPad mini 3 worden rond oktober van dit jaar verwacht. Zoals op bovenstaande foto’s te zien is, zullen de toekomstige tablets waarschijnlijk allemaal voorzien van van vingerafdrukscanner Touch ID.

[Via: Ascii.jp]

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Jammer, ik gebruikte de switch juist om dat ding te muten.

 • Profielfoto
  wensink

  Dit gaat echt helemaal nergens meer over, je krijgt gewoon steeds minder voor je geld…

 • Profielfoto
  sunapple

  Doe gewoon gaatjes in de bezel onder en boven en zet daar de speakers onder. Niet origineel meer, maar het zou wel echt een verbetering zijn.

  Verder denk ik dat Apple vind dat controlcentre de mute-switch kan vervangen, dus dat ze daar weer 23 cent aan materiaal op kunnen besparen. Geld is geld toch?

 • Profielfoto
  ART-hur

  Het verdwijnen van de mute knop voor binnenkomende notificaties kan misschien betekenen dat we meerdere gebruikersaccounts te zien krijgen op de iPad Air met Touch Id…

 • Profielfoto
  Afroman

  Nou ja wat er niet op zit kan ook niet kapot. Ik ken een hoop iPhones met kapotte mute-switches. Ik weet niet hoe het met iPads zit maar daar lees ik sowieso weinig problemen over.

 • Profielfoto
  babo

  “De maand juli is begonnen en dat kan maar één ding betekenen, het geruchtenseizoen is weer open. ”
  In mijn beleving duurt dat seizoen van 01-01 tot 31-12.

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple is al jaren niet spannend meer.
  je weet ruim van te voren wat er gaat komen en dat is vaak niet eens spectaculair ook.

  Dat is wel eens anders geweest toen Apple nog de underdog was

 • Profielfoto
  jackybe67

  Knekkie,

  kom zelf met iets innoverend.

  Als je het niet spannend vind koop dat toch iets anders. Klaar !!!!!!!

  Je zeurt hier ook altijd over hetzelfde, begint een beetje ééntonig te worden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een gezeur allemaal, mensen. Niet zo chagrijnig op zo’n mooie dag! Het lijkt me een prima iPad. Hoop dat het geluid ’s wat harder en beter wordt. En eh….zonder Apple logo is het geen Apple. Dus is het een ander merk misschien?!

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik heb zojuist Steve gebeld en hij is akkoord met deze geruchtenstroom, want wanneer ze niet meer over je praten kun je pas echte problemen verwachten. En oh ja: hij verklapte ook dat je op de iWatch kunt zien hoe laat het is. Het is maar dat je het weet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zolang Apple maar niet wordt overgenomen door Samsung vind ik alles best.
  Waarom koopt Apple Samsung niet op. Laten ze die alle goedkope shit maken en glimdingetjes voor al die ordinaire types en het echte mooie en goeie werk alleen door Apple. (of is dat nu al zo…..ach what the heck….dan ben je in elk geval van die rechtszaken af)

 • Profielfoto
  toineenzo

  Omg dat mensen nu gaan zeuren van: “wow wat skeer van apple” en “wat?!! Die muteknop gebruikte ik heel vaak! Waarom halen ze en weg?!?!”
  Serieus, dit zijn amateuristische dummy’s.
  Fake dus
  Doei

 • Profielfoto
  sunapple

  Mag ik credits voor die nieuwe controlcenter alinea? :sarcastic:

 • Profielfoto
  knekkie

  @Jacky.

  Alsof je niks over Apple mag zeggen als je zelf niks innovatiefs hebt gemaakt…

  En wat je advies betreft, Dat heb ik allang gedaan. SurfacePro (een tablet/hybride die op functionaliteit verder gaat waar de iPad ophoud.) waarom ik hier nog regelmatig hang vraag je je dan waarschijnlijk af? Niet om te trollen maar in afwachting tot Apple weer met iets gaafs komt. Niet de weer een iets dunnere variant op wat ze al 5 jaar achterelkaar uit brengen.

  Als de nieuwe apparaten nog iets nieuws zouden kunnen had je een reden om te upgraden. maar dat komt per model niet veel verder dan een lager gewicht een wat extra batterij duur. Alle iPads die op iOS7 draaien kunnen exact het zelfde. Ik snap niet dat men daar nog steeds elke keer voor achter aan in de rij aansluit. Dat staat los van het feit dat Apple hele gelikte en mooie hardware maakt.

  Er valt nog genoeg terrein te winnen voor Apple op tablet vlak. Tot die tijd geef ik gewoon kritiek. Of je er nu op zit te wachten of niet.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @knekkie Ik heb meer het idee dat jij vindt dat er voor Apple nog genoeg terrein te winnen is, ik vraag me echter af of Apple daar ook zo over denkt.

  En als er al een ander soort tablet van Apple zal komen, dan denk ik dat deze naast de iPad komt, en dat de iPad als product juist perfect is waar het voor dient.

  De tablet die jij wenst is volgens mij meer een op de professional gerichte tablet waar dan ook een kleinere markt voor is.

  Ik zou persoonlijk ook graag eens wat verkoopcijfers zien van de Surface Pro, want tot op heden zet het volgens mij nog niet echt zoden aan de dijk, toch?

  En wanneer je hier slechts komt in afwachting van iets nieuws, dan kan je toch ook je negatieve bijdragen voor je houden? Maar volgens mij kom je hier ook om commentaar te geven, gezien de hoeveel kritische posts die je schrijft. Wat absoluut niet erg is hoor, maar zeg dan niet dat je hier slechts komt in afwachting van innovatie van Apple. En dan altijd maar weer die Surface Pro erbij halen. Ik denk dat velen hier het nu wel weten en eigenlijk helemaal niet in zo grote mate geïnteresseerd zijn in jouw Surface Pro, aangezien ze hier op een Apple website/fansite/fanboy/girl site komen;)

  En wat innovatie betreft. De grote stappen komen slechts eens in de zoveel jaar, 5 a 10 jaar of zo. Maar ondertussen, wanneer ik een iPad twee pak en de Air, wereld van verschil. Pak ik een iPhone 3gs en de 5s, wereld van verschil. Het is aan de gebruiker/waarnemer of deze het innovatie wenst te noemen of niet.

  Hoe de vingerafdrukscanner in de 5s werkt, ik noem het ronduit en volledig INNOVATIE. Wat werkt het perfect en wat een groot verschil is het met het invoeren van een code.

  Innovatie zit niet slechts in nieuwe ideeën, maar ook in het goed uitvoeren van ideeën, het goed in de markt zetten van ideeën en producten en het goed integreren van ideeën. Daarin moet telkens weer heel veel uitgevonden worden. Dit alles is wellicht niet meteen zichtbaar, maar op de achtergrond beweegt er veel.

  Het probleem bij de term innovatie vandaag de dag is dat mensen alleen maar de grote en spannende stappen willen zien, maar niet willen zien dat de ontwikkelingen die hierop volgen evengoed innovatief zijn en voorbereidend voor een volgende grote stap.

  De auto was een innovatie, maar het goed toepassen van de airbag niet? De gordelspanners niet? De kooiconstructie niet? De stuurbekrachtiging en de ABS niet? De parkeersensoren niet? De navigatie niet? De ontwikkeling in motortechnieken niet? De elektrische motor in de auto niet? Etc.

  Die nauwe definitie van innovatie werkt erg beperkend. Wanneer je deze werkelijk zou toepassen, dan staat binnen de kortste keren iedere ontwikkeling stil, aangezien in de doorontwikkeling van de innovatieve uitschieters de basis wordt gelegd voor de volgende innovatieve uitschieter. In deze uitschieter komen veel van de voorgaande innovaties goed samen en ontstaat er een innovatieve piek. Maar om al de kleine stapjes die eraan vooraf gingen niet innovatief te noemen gaat mij te ver en voelt benauwend aan.

 • Profielfoto
  sedikit

  @MacAanZee
  * Laten ze die alle goedkope shit maken en glimdingetjes voor al die ordinaire types en het echte mooie en goeie werk alleen door Apple.”

  Wordt je smaak en je status alleen door Apple bepaald MacAanZee?
  Zo’n (ordi…eh..po…eh..popi…eh) zinnetje doet het ergste vermoeden. Een beetje smakeloos, en haaks staand op je pretenties vind je niet?
  Een bekend fenomeen van de zgn fanboy (alleen dat woord al…):

  Het is een illusie om je eigen grootheid/smaak/enz te laten bepalen door het afgeven op, het kleineren van de ander.

 • Profielfoto
  Aerea

  Haha, mensen die echt helemaal losgaan naar aanleiding van echt he-le-maal niks, puur vermaak.:lol:

 • Profielfoto
  sedikit

  Je hebt gelijk! Ik vermaak me ook :lol: Ach ja, zaterdagochtend hè…

 • Profielfoto
  jackybe67

  Knekkie,

  de Surface Pro, die 2 zaken probeert te zijn en in geen van deze 2 uitmuntend is.

  Lach mij kapot.

  Als jij dit apparaat revolutionair vind is dat voor mij ok, maar kom hier niet altijd trollen en anderen proberen te overtuigen van je gelijk. Ik wil een heel lichte tablet waar ik zonder problemen uren mee kan rondwandelen zonder dat mijn arm er vanaf ligt van vermoeidheid. De Air is dus voor mij niet zomaar een opvolger maar een innovatief product waardoor ik de Mini heb laten links liggen.

  Als ik heel productief wil zijn, ga ik wel even aan mijn iMac zitten.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Nora Nora,

  kan alleen maar beamen dat Touch Id voor mij ook het meest innovatieve is dat Apple de laatste jaren heeft gedaan. Dit is gewoon een plezier om te gebruiken en vooral naar de toekomst toe nog gemakkelijker om betalingen en dergelijke te doen.

 • Profielfoto
  hokkie

  En als iemand al “productfoto’s” maakt, dan niet op een blank eiken tafel… Ik zeg een Dummy.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zei al dat het geen Apple is. Op iets van Apple staat altijd een Apple logo. @Sedikit
  Je hebt helemaal gelijk: alles wat ik nodig heb en dat stijl, fraai design en perfecte bruikbaarheid heeft, vind ik bij Apple. Jij niet dan? Al ruim 20 jaar gebruik ik Macs. Sinds de iPhone in Nederland is, de iPhone. 15 jaar geleden had ik een Nokia Communicator, daar kon je toen al mee internetten, fotograferen, het ding had een tekstverwerker, toetsenbord, je kon ermee faxen en ja..ook bellen. Ik zoek altijd naar het beste, het meest bruikbare en het mooiste design en bij Apple gaat dat altijd samen. En waarom mag ik niet gekscherend opmerken dat Samsung lelijke glimmende dingen pmag maken voor ordinaire mensen? Is dat niet een beetje waar? Als je een beetje oog voor design hebt, koop je niet zo’n lelijk ding van Samsung. Ik weet het: over smaak valt niet te twisten, maar wie géén iPhone of iPad koopt doet dat meestal vanwege lagere prijs of (bij smartphones) vanwege een groter scherm. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die zei “ik heb een Samsung omdat ik die mooier vindt”

 • Profielfoto
  sedikit

  @MacAanZee,
  Gekscherend” impliceert een waarneembare knipoog o.i.d. Nergens in jouw tekst te bespeuren, Een kwestie van taal. Ik vind de Apple-ontwerpen ook mooi. Maar mag ik het een beetje benepen en kinderachtig vinden om daar nou meteen je gehele “goede smaak” aan op te hangen? En ik vind die vermeende “goede smaak” twijfelachtig worden, als je alles wat Apple brengt en/of zal brengen, meteen blind bombardeert tot “goede smaak”, en je al het andere afdoet als “glimdingetjes”, “goedkope shit”, “voor ordinaire types”. Dat soort kwalificaties vind ìk nou ordinair. Merkwaardig dat je Apple nodig hebt om je “goede smaak” te bewijzen. Goede smaak sta je niet op voor, die etaleer je in stilte, en die wordt zeker niet geloofwaardiger als je die bevestigd meent te moeten zien in het met dédain beschrijven van andere keuzes.