Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 21 juli 2014
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe beta’s voor iOS 8 en OS X Yosemite

Zojuist heeft Apple iOS 8 beta 4 en OS X Yosemite Developer Preview 4 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Ook voor de Apple TV, de ontwikkelomgeving Xcode 6, OS X Server 4.0 en Apple Configurator 1.7 zijn nieuwe beta-versies uitgebracht.

Voor ontwikkelaars die ook Whatsapp gebruiken heeft Whatsapp zelf goed nieuws. Het crashen van de app wanneer er ligaturen op het scherm verschijnen behoort na het installeren van een Whatsapp-beta tot het verleden. De beta kan worden gedownload bij Whatsapp.

De nieuwe Developer Preview OS X Yosemite krijgt een nieuwe 12e versie van iTunes mee, waarin het design is aangepast aan het nieuwe OS. iCloudzaken als iCloud Drive, Mail Drop en de geschiedenis van Safari synchroniseren alleen nog maar naar de nieuwste beta-versies.

iTunes 12 in Yosemite

De publieke beta van OS X Yosemite wordt later deze maand verwacht. Niet-ontwikkelaars kunnen zich daar nu al voor opgeven bij Apple. Het is de eerste keer in meer dan tien jaar dat Apple een publieke beta uitbrengt.

Ook in iOS 8 zijn subtiele verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft ‘Achtergrond’ z’n eigen menu-item gekregen binnen de instellingen-app en kun je onder ‘Beeldscherm en helderheid’ nu ook de tekstgrootte aanpassen, zonder te hoeven zoeken bij ‘Toegankelijkheid’.

Links ‘Achtergrond’ apart in iOS 8 beta 4

Ook vinden we in iOS 8 een nieuwe Tips-app die je bij de hand neemt bijvoorbeeld bij het nemen van foto’s, het instellen van notificaties of het toespreken van Siri. En als we het dan toch over Siri hebben, Siri spreekt nog steeds geen Nederlands.

De nieuwe Tips-app laat je alle verborgen functies van je iPhone of iPad zien.

Op de iPad heeft Control Center een opfrisbeurt gekregen, waarbij de knoppen duidelijker zichtbaar zijn.

Control Center op de iPad is opgefrist.

Ontwikkelaars die de 3e beta of preview al geïnstalleerd hebben, vinden de update onder software-update op hun iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Ben je ontwikkelaar en vind je het nu tijd om in te stappen, ga dan naar de Developer Portal om een redeem code voor Yosemite op te halen of om de software voor iOS te downloaden.

Heb jij nog meer nieuwe zaken gevonden? Deel het in de reacties onder dit artikel!

screenshots: Bas van der Ploeg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe beta’s voor iOS 8 en OS X Yosemite
Sluiten