Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juli 2014

Nieuw lek in Flash treft Apple-gebruikers

Heb je flash op je Mac of computer met Windows of Linux? Update dan zo snel mogelijk naar de laatste versie van Flash Player. Adobe waarschuwt dat een bekende bug in de Flash Player actief misbruikt wordt om browsergegevens te stelen.

Door het opnemen van een gemanipuleerd flashbestand in een webpagina, kunnen kwaadwillenden zich voordoen als gebruiker en op deze manier gegevens van externe sites kapen. Denk hierbij aan sessies en cookies. Het lek was al langer in Flash Player aanwezig, maar wordt nu actief misbruikt.

Gebruikers van OS X die Flash Player 14.0.0.125 of eerder wordt aangeraden te upgraden naar de laatst beschikbare versie: Adobe Flash Player 14.0.0.145. Via Systeemvoorkeuren > Flash Player > Geavanceerd is te controleren welke versie van Flash momenteel geïnstalleerd is.

Reageer op artikel:
Nieuw lek in Flash treft Apple-gebruikers
Sluiten