Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Apple TV-kanalen (waar we in Nederland niets aan hebben)

Apple heeft in stilzwijgen een aantal kanalen toegevoegd aan de Apple TV-interface. Het gaat hierbij om portals van televisiekanalen uit de V.S., Brazilië en Noorwegen. In die landen zijn de kanalen verschenen in de Apple TV-interface. Betalende abonnees kunnen zo gratis live en on-demand televisie kijken op hun Apple TV.

In de Verenigde Staten hebben CNBC en Fox een plek veroverd op het hoofdscherm van de Apple TV. Kijkers die al via in hun televisie-abonnement betalen voor deze kanalen hebben gratis toegang tot on-demand shows. CNBC zendt ook live uit via het Apple TV-kanaal. Het Noorse TV 2 Sumo zendt nu ook on-demand en live programma’s en sport uit via de Apple TV. Het populaire sportkanaal Escorte Interativo uit Brazilië heeft zelfs een speciaal Apple TV-abonnement. Voor € 3,75 per maand kan er onbeperkt naar sport gekeken worden.

De kanalen hebben geen content voor de Nederlandstalige markt en verschijnen dan ook niet op Apple TV’s in Nederland en België. In eerste instantie lijkt het nieuws dan ook niet relevant voor ons. De nieuwe kanalen kunnen echter als een aanwijzing gezien worden dat het huidige Apple TV-platform nog steeds serieus genomen wordt door Apple.

De nieuwe kanalen laten zien dat contentaanbieders binnen én buiten de V.S. de kans krijgen van Apple om eigen kanalen voor de Apple TV te maken waarbij zowel on-demand als live content getoond kan worden. Ook is het voor aanbieders blijkbaar mogelijk om naast de bestaande televisie-abonnees ook speciale Apple TV-only abonnementen aan te bieden.

Mocht Apple grotere plannen hebben voor de Apple TV, en die kans is behoorlijk groot, dan zal on-demand en live-televisie er zeker een plek op krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple TV-kanalen (waar we in Nederland niets aan hebben)
Sluiten