Maarten
Maarten Nieuws 23 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Netflix seriemarathon nu beter op Apple TV

Strenge guidelines en een gesloten ecosysteem als dat van Apple heeft soms ook nadelen. De uniformiteit van Netflix wordt ruw onderbroken door de afwijkende vormgeving van de app op de Apple TV. Daarbij ontbrak tot vandaag een belangrijke functie: Up Next.

Omdat op Netflix volledige seizoenen van series te bekijken zijn, nodigt dit uit tot het kijken van meerdere afleveringen achter elkaar. Netflix had dit marathongedrag snel door en bedacht de functie ‘Up Next’. Hiermee verschijnt de volgende aflevering tijdens de aftiteling van de huidige om direct, makkelijk door te kijken. Ook is het mogelijk dat deze na 15 seconden automatisch gaat spelen. ‘Up Next’ was al lange tijd in alle Netflix-apps te vinden en vanaf vandaag ook op de Apple TV.

Bron: Cult of Mac

De feature is stilzwijgend toegevoegd aan de Netflix app en zal automatisch geactiveerd zijn. Het afspelen van de volgende aflevering na 15 seconden moet daarentegen wel aangezet worden via het menu. Voorheen moesten Netflix-gebruikers op de Apple TV terug naar het menu van de serie om daar de volgende aflevering te kiezen. Met deze toevoeging en de wijziging van het logo een aantal maanden terug, lijkt Netflix de apps weer gelijk te willen trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix seriemarathon nu beter op Apple TV
Sluiten