Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2014

Modbook bouwt Retina MacBook Pro om tot grootste OS X-tablet

Leuk hoor een iPad en dat Tim Cook er 80 procent van zijn werk op gedaan krijgt, maar om ál het werk gedaan te krijgen is een MacBook vaak onmisbaar. Een tablet met OS X zou het beste van twee werelden verenigen. Dat is precies wat ModBook maakt.

Het bedrijf vormt sinds 2008 MacBooks om tot OS X-tablets. Tot nu toe werden componenten uit 13-inch MacBooks gehaald en opnieuw in een tablet-behuizing gezet. Voor de nieuwste Modbook Pro X wordt een 15-inch Retina MacBook Pro gebruikt en een aantal extra’s toegevoegd. Het bedrijf zoekt via Kickstarter financiering voor het (dure) project. 

Door de 15-inch Retina MacBook Pro te gebruiken ontstaat de grooste en krachtigste tablet tot nu toe. Naast bediening met pen wordt een dock met toetsenbord bijgeleverd, zodat de omgebouwde MacBook ook gewoon te gebruiken is als laptop. Op de achterkant van de Modbook Pro X bevinden zich een aantal knoppen –eyes-free keybars— die geprogrammeerd kunnen worden als sneltoetsen voor bijvoorbeeld kopiëren en plakken.

De combinatie van het drukgevoelig touchscreen en de pen wijzen erop dat de ModBook Pro X vooral voor grafici en andere creatieve doeleinden gemaakt wordt. Daarvoor moet wel stevig in de buidel getast worden. Voor € 1490 ($ 1999) wordt een bestaande 15-ich MacBook Pro Retina ongebouwd tot een Modbook Pro X. Een compleet nieuw exemplaar kost € 2990 ($ 3999).

Denk jij dat hier een markt voor is?

Reageer op artikel:
Modbook bouwt Retina MacBook Pro om tot grootste OS X-tablet
Sluiten