Manager Apple Store hint naar startdatum verkoop iPhone 6

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Het worden drukke maanden voor de Apple-liefhebber. Op 9 of 14 augustus de opening van de Apple Store in Den Haag, op 16 september waarschijnlijk een Apple Special Event en volgens nieuwe berichten op 14 oktober de verkoopstart van de iPhone 6.

De datum wordt genoemd door MacRumours, dat baseert zich op uitspraken van een manager tijdens een meeting van Apple Store-medewerkers. 14 oktober zou volgens de leidinggevende een ontzettend drukke dag worden. Hoewel de datum in lijn is met de tijd die doorgaans tussen de aankondiging en verkoopstart van een nieuwe iPhone zit, is er reden tot twijfel.

Het voornaamste bezwaar tegen de datum is dat 14 oktober op een dinsdag valt, tot nu toe startte de verkoop van een nieuwe iPhone altijd op vrijdag. Het zou gek zijn als Apple hiervan zou afwijken. Een alternatieve educated guess naar de start van de verkoop levert vrijdag 27 september of vrijdag 4 oktober als potentiële data op.

Nederlanders zullen sowieso nog even geduld moeten hebben. Nieuwe iPhones gaan altijd eerst in grotere landen als de VS, UK, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan en Singapore in verkoop. Enkele weken daarna volgen andere landen zoals Nederland.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Laribij

  Pas 2 weken geleden overgestapt van een 3GS naar een 5s. Wacht nu wel op de iPhone 7;)

 • Profielfoto
  Cube

  Kom op OMT, MacRumors niet Macrumours.

 • Profielfoto
  TomBD

  Verklaar me voor gek, maar ik ga zodra de iPhone 6 aangekondigd wordt en de prijzen van de oudere toestellen omlaag gaan de iPhone 5s 32 GB kopen.

  iPhone 6 lijkt me een prachtdingetje als ik de geruchten (voor een deel) mag geloven, maar het grote scherm is voorlopig bij mij een reden om hem niet te kopen. Heb nogal kleine handen. Toen ik vorig jaar nog de iPod touch 5G had kostte het me al wat moeite om de bovenkant van het scherm aan te kunnen raken. Inmiddels is dat gelukkig weer wat makkelijker geworden, maar daarom ga ik dan ook liever voor de iPhone 5s. Scheelt €100 én hij presteert nog super gezien de video’s op YouTube van Adrianisen (die maakt van iedere bèta een filmpje om de performance en nieuwe features te tonen).:P

  Ben sowieso allang blij als ik een keer meer opslagruimte heb, want ik heb een half jaar de iPhone 4S 8 GB gekocht, en een half jaar daarvoor de iPhone 4 8 GB. Met iOS 8 blijft er op de 4S nog maar 5,4 (misschien zelfs minder bij de Final) over, dat werkt natuurlijk ook niet. xD

 • Profielfoto
  PowerMacje

  eerst in grotere landen als de VS, UK, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan en Singapore
  ;-)

 • Profielfoto
  csteelooper

  @TomBD
  Van mij mag je wachten tot de 6S of de 5S kopen, maar naar één ding ben ik benieuwd: hoe wéét je dat de iPhone 6 een groter scherm zal hebben? Al zijn er 9.000.000 sites die ervan uitgaan dat het zo is, voor mij geldt nog steeds: eerst zien, dan geloven.

  Ik heb werkelijk níks met alle geruchten omtrent Apple-apparatuur. Wat dat betreft mag OMT wel een aparte categorie aanmaken voor dat soort artikelen — kan ik me tenminste concentreren op échte feiten

 • Profielfoto
  TomBD

  @TomBD
  Van mij mag je wachten tot de 6S of de 5S kopen, maar naar één ding ben ik benieuwd: hoe wéét je dat de iPhone 6 een groter scherm zal hebben? Al zijn er 9.000.000 sites die ervan uitgaan dat het zo is, voor mij geldt nog steeds: eerst zien, dan geloven.

  Ik heb werkelijk níks met alle geruchten omtrent Apple-apparatuur. Wat dat betreft mag OMT wel een aparte categorie aanmaken voor dat soort artikelen — kan ik me tenminste concentreren op échte feiten

  Daarom wacht ik dus nog wel eerst tot de aankondiging. Wellicht komt er geen grotere iPhone óf Apple komt met de keuze voor een 4-inch variant. Dan zou ik wél degelijk overstappen naar de iPhone 6.:P

  Maar ik word zelf ook wel gek van al die geruchten eigenlijk. Want dan krijg je dezelfde soort reacties als die van mij (dat er misschien een grotere iPhone komt), en Apple kennende levert het soms gewoon teleurstellingen op.

  Ik heb gewoon geduld en wacht lekker af tot Apple zelf aankondigt hoe de iPhone 6 (of hoe de naam ook mag worden) eruit ziet en wat voor hardware erin zit.:)

 • Profielfoto
  seek

  Echter, Nederlanders die in de UK, … verblijven hoeven geen geduld te hebben;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Absurd dat Apple nog altijd niet in staat is productie en distributie zo te organiseren dat de verkoop wereldwijd op dezelfde datum kan beginnen. De impact zou dan vele malen groter zijn. Verder is het erg vreemd dat Nederland als early adapter van nieuwe apparatuur, computertoepassingen en internet ergens midden in de rij moet staan.

 • Profielfoto
  Afroman

  Heeft vast een geldige reden om dat zo te laten verlopen. Net als dat Apple prima in 1 seconde de webshop kan updaten maar een halve dag erover doet om mensen wakker te maken en de aandelen te laten lopen.

 • Profielfoto
  bestbier

  Nieuwe Mac Mini komt heel snel!