Lumia Fit? Microsoft stapt in mobile health

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Een iPhone in je broekzak, een Lumia Fit om je pols. Als het aan Microsoft ligt wordt het werkelijkheid. Volgens WinSuperSite wil de softwaregigant een wearable voor sport- en fitness tracking uitbrengen. Het apparaatje zou er als bandje en niet als horloge uit gaan zien.

De fitnesstracker van Microsoft gaat er ongeveer als een Samsung Gear Fit uitzien en komt in dit najaar op de markt, aldus Microsoft-kenner Paul Thurrott. Wat de iWatch-concurrent van Microsoft zo bijzonder maakt? Het apparaat werkt niet alleen met Windows Phone, maar ook met iOS en Android. 

De keuze om ook iOS en Android te ondersteunen lijkt een noodzakelijke, het marktaandeel van Windows Phone is globaal gezien 3 procent. Ook andere producten als OneDrive en Office werken tegenwoordig zowel op iOS als Android. Behalve de prijs is er weinig bekend over de toekomstige wearable van Microsoft. De fitnessarmband zou voor 199 euro over de toonbank gaan.

Samsung Gear Fit.
De fitnessarmband van Microsoft gaat naar verluidt lijken op de Samsung Gear Fit.

Ook Apple is bezig met een smartwatch die naar verluidt meer dan 10 sensoren voor het meten van lichaamsfuncties, beweging en sport zal bevatten. Zowel de iWatch als fitnessarmband van Microsoft worden later dit jaar verwacht. Intussen hebben onder andere Google en Sony al een serie smartwatches op de markt. Gaat Apple weer de beste maken? Zo niet, dan kan dan werkt die van Microsoft in ieder geval ook met de iPhone.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Nora Nora

  Maar waarom zou een iWatch niet ook kunnen samenwerken met andere systemen? iOS doet dit toch ook? Zo bijzonder is het toch niet dat MS het openstelt? iTunes doet dit toch ook? Gewoon de juiste App en klaar.

  Anders ontneemt Apple zichzelf markt en verkleint de kans dat mensen gaan overstappen na gebruik van een iWatch op andere Apple-producten.

  Of denken ze dat mensen om de iWatch te kunnen gebruiken ook wel even een iPhone erbij komen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Tot nu toe werkt Google’s systeem ook alleen met Android. Met de Gears van Samsung is het niet anders. Apple is juist van het eigen ecosysteem. Denk je echt dat de iWatch met Android en Windows gaat werken?

 • Profielfoto
  ZCase

  Het is geen horloge. Mooi, dat zie ik meer zitten dan dat ding dat we van Apple verwachten. Dit hier is een armbandje voor specifieke functies, zoals bij het sporten. Een horloge is voor mij een sieraad. Daar zit geen batterijtje in en het enige geluid dat het maakt is een zacht tikken als je het tegen je oor houdt. Mijn eetvrienden hebben de gewoonte hun telefoon in de vliegstand te zetten en niet uit hun zak te halen. Een schermpje om de pols, dat moet ik nog zien. Benieuwd ben ik wel, maar permanent een gadget om de pols, dat denk ik niet.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Raymon ik weet niet hoe en wat, maar het lijkt mij een slimme stap. Idem als met de iPods. Wel natuurlijk verbonden met de AppStore, maar waarom niet juist ook toegankelijk maken voor andere gebruikers, dat is de manier om nieuwe gebruikers te krijgen;)

  iPhone werkt toch ook prima samen met MS Windows? Bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat zal de wereld raar opkijken als er een totaal ander product uit komt dan een iWatch.

  Ik ben benieuwd wat een smartwatch überhaupt gaat toevoegen aan iemands leven. Welk gat / behoefte vult het in? En wat onderscheid Apples poging van alle andere wearables die al op de markt zijn of recent zijn aangekondigd

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Raymon Hoezo zou de iWatch zich niet tot mobile telefoon kunnen verhouden als de iPhone zich tot de een PC verhoudt?

  Dat idee krijg ik er iig bij, dat dit best mogelijk is, en dan is er ook de kans dat je mensen in de Apple-ring krijgt;)

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ook nog interessant, onlangs in de International New York Times een artikel waarin onder andere gesproken werd over het feit dat de verkopen van Apple nu zo groot zijn dat een nieuw product nooit de winst meer zo kan laten groeien als voorheen, en dus nooit de verwachtingen van beleggers/aandeelhouders kan bevredigen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Eén van de vele armbandjes voor sport- en fitnesstracking. Daar zijn er al zoveel van. Ik zie niet in wat dit voor nieuws brengt. De smartwatches die tot nu toe op de markt zijn brengen ook niets nieuws, of vind je het zó vernieuwend dat een smartwatch aangeeft dat er een nieuw mailtje of whatsappje binnen is gekomen. Voor mensen die te lui zijn om hun iPhone uit hun zak te halen een uitkomst, maar verder nutteloos.Wat we tot nu toe aan geruchten gehoord hebben van de iWatch is wél vernieuwend, áls de geruchten tenminste waar zijn en dat is nog maar de vraag. Het verzamelen van écht belangwekkende informatie over gezondheid en de mogelijkheid om zelfs automatisch actie te ondernemen kan voor grote groepen mensen wel van belang zijn, naast ook de data over conditie en sport.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Dadelijk zitten we weer met het probleem dat mensen met korte armen niet al die bandjes en watches kunnen aandoen.
  Discriminatie!!:x

 • Profielfoto
  knekkie

  Bizarre bewegingen in de markt. Apple gerucht over product X gaat de rondte en elk merk gaat uit voorzorg zijn variant op basis van de Apple geruchten lanceren.

  Blijkbaar bang dat ze opnieuw de boot missen net als toen met de eerst iPhone.
  Dat succes zag niemand aan komen.