Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Lumia Fit? Microsoft stapt in mobile health

Een iPhone in je broekzak, een Lumia Fit om je pols. Als het aan Microsoft ligt wordt het werkelijkheid. Volgens WinSuperSite wil de softwaregigant een wearable voor sport- en fitness tracking uitbrengen. Het apparaatje zou er als bandje en niet als horloge uit gaan zien.

De fitnesstracker van Microsoft gaat er ongeveer als een Samsung Gear Fit uitzien en komt in dit najaar op de markt, aldus Microsoft-kenner Paul Thurrott. Wat de iWatch-concurrent van Microsoft zo bijzonder maakt? Het apparaat werkt niet alleen met Windows Phone, maar ook met iOS en Android. 

De keuze om ook iOS en Android te ondersteunen lijkt een noodzakelijke, het marktaandeel van Windows Phone is globaal gezien 3 procent. Ook andere producten als OneDrive en Office werken tegenwoordig zowel op iOS als Android. Behalve de prijs is er weinig bekend over de toekomstige wearable van Microsoft. De fitnessarmband zou voor 199 euro over de toonbank gaan.

De fitnessarmband van Microsoft gaat naar verluidt lijken op de Samsung Gear Fit.

Ook Apple is bezig met een smartwatch die naar verluidt meer dan 10 sensoren voor het meten van lichaamsfuncties, beweging en sport zal bevatten. Zowel de iWatch als fitnessarmband van Microsoft worden later dit jaar verwacht. Intussen hebben onder andere Google en Sony al een serie smartwatches op de markt. Gaat Apple weer de beste maken? Zo niet, dan kan dan werkt die van Microsoft in ieder geval ook met de iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lumia Fit? Microsoft stapt in mobile health
Sluiten