Maarten
Maarten Review 25 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Laat berichten knallen met Ultratext

Grappig opgemaakte berichtjes sturen via iMessage is vaak een hele uitdaging. Veel verder dan een Emoij ‘Lachende drol’ kom je niet. De app Ultratext brengt hier gelukkig verandering in! Kies wat leuke woorden, schiet een hippe selfie en Ultratext maakt er een animated gif van. Deze kun je vervolgens (bijna) overal delen. OMT maakte een preview:

https://youtu.be/HlV-n_42FzM

Ultratext is een vrij simpele app maar werkt erg goed. Bij elke ‘slide’ van het geanimeerde gifje, kun je de achtergrondkleur, tekstkleur en uitaard de tekst aanpassen. Pas wel op met lange woorden, deze worden verkleind en dat komt de leesbaarheid uiteindelijk niet ten goede. Naast tekst is het mogelijk om een selfie te maken en toe te voegen, of een afbeelding te kiezen vanuit je galerij.

Het eindresultaat is te mailen en te versturen via iMessage. Ook is de afbeelding te delen op social media of zelfs via een publieke link. Ultratext is gratis te downloaden vanuit de App Store. Met een kleine in-app aankoop van €0.89 kun je de boodschap ‘Made with Ultratext for iOS’ wegkopen. Dit wordt bij de gratis versie meegezonden na het gifje.

Downloaden

Ultratext is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPod en iPad. De app vereist minimaal iOS 7.0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Laat berichten knallen met Ultratext
Sluiten