Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 22 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Kwartaalcijfers Apple: meer iPhones verkocht, minder iPads

Apple heeft zojuist de cijfers bekend gemaakt van het 3e financiële kwartaal van 2014. De winst bedroeg 7,7 miljard dollar en de omzet was 37,4 miljard dollar. De omzet is hiermee 6% hoger dan vorig jaar. De winst is zo’n 600 miljoen hoger, wat overeenkomt met 12,3%.

Waar kwam deze winst vandaan? In kwartaal 3 werden 4,4 miljoen Macs en maar liefst 35,2 miljoen iPhones verkocht. Dat is respectievelijk een stijging van 18% en 13%. De iPad doet het minder goed met 13,2 miljoen verkochte exemplaren, in hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dat er nog 14,6 miljoen. Een daling van 9%. Zoals we inmiddels gewend zijn, zijn er ook nu minder iPods verkocht. Met 2,9 miljoen verkochte exemplaren is dat een daling van maar liefst 36%.

Trends van iPod, iPhone en iPad

Tim Cook was te spreken over de resultaten en stipt nogmaals aan dat hij de toekomst rooskleurig tegemoet ziet dankzij ‘nieuwe producten’.

“Our record June quarter revenue was fueled by strong sales of iPhone and Mac and the continued growth of revenue from the Apple ecosystem, driving our highest EPS growth rate in seven quarters. We are incredibly excited about the upcoming releases of iOS 8 and OS X Yosemite, as well as other new products and services that we can’t wait to introduce.”

Highlights uit de persconferentie:

  • In de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) werden meer dan 55% iPhones verkocht.
  • Over de tegenvallende iPad verkopen: de tabletmarkt in z’n algemeen valt tegen.
  • De Mac scoort goed dankzij de populariteit van de MacBook Air.
  • Apple beschikt over grofweg 164 miljard dollar in cash.
  • Inmiddels is meer dan 20 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars, waarvan 10 miljard in het laatste jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwartaalcijfers Apple: meer iPhones verkocht, minder iPads
Sluiten