Klantcontact steeds vaker via WhatsApp

11 reacties

De meeste bedrijven Twitteren inmiddels volop met hun klanten, maar er wordt ook steeds vaker ge-appt. WhatsApp is hip en aan een opmars bezig als medium voor klantcontact. De chatapp wordt inmiddels bij verschillende bedrijven gebruikt.

In het najaar van 2013 was Terneuzen de eerste gemeente die bereikbaar werd via WhatsApp. Snel daarna maakte de chatapp ook zijn intrede in de mediawereld, regionale radiozender WildFM ging appen met zijn luisteraars. Sinds deze week is ook energieleverancier Essent bereikbaar via WhatsApp.

Bij de meeste bedrijven bevindt WhatsApp-contact zich nog in een proeffase, maar de eerste ervaringen zijn positief. Bij WildFM zijn ze er al uit, programmaleider Koen van Tijn laat weten dat WhatsApp dagelijks gebruikt wordt in de uitzendingen. Vooral de snelheid van de app spreekt van Tijn aan. Luisteraars kunnen snel foto’s en gesproken berichten sturen die meteen on-air gebruikt worden.

Koen van Tijn en ochtendshow Jock Dyantha Brooks.
Koen van Tijn en ochtendshow Jock Dyantha Brooks.

Bij Essent wordt nog over een proef gesproken, de komende twee maanden wordt getest of WhatsApp toegevoegde waarde heeft voor de klantenservice van de energiereus. Berichten komen binnen op de afdeling klantenservice en worden alleen tijdens kantooruren beantwoord. Een medewerker neemt de iPhone (?) waar de berichten op binnenkomen niet mee naar huis.

Heb jij al eens een ‘appje’ naar een bedrijf gestuurd?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  De wijkagenten hier in schiedam hebben een groepsgesprek met buurtbewoners.

 • Profielfoto
  Nikon1972

  Mijn bedrijf is al ongeveer een jaar bereikbaar via WA! Ze lopen een beetje achter ;-). Zit alleen te wachten op een goede plugin voor op de site!

 • Profielfoto
  Aerea

  Ik heb niet eens WhatsApp, dus nee. Mensen (en daarmee ook bedrijven) zouden eens na moeten denken voor ze populistische dingen gaan roepen (en onbetrouwbare dienstverleningen aan gaan bieden). Ik zou als klant toch echt niet mijn gegevens willen verstrekken via een dienst als WhatsApp. Kansloos.

 • Profielfoto
  markmulder1982

  @aerea maar gelukkig ben jij niet een goede weerspiegeling voor de maatschappij;-)
  Het is juist mooi dat bedrijven laagdrempelige communicatie inzetten. Volgens mij is dit er een van! Goede ontwikkelingen!

 • Profielfoto
  iFlorens

  Vind het alleen zo apart dat ze dan de hele dag met een telefoon in de handen zitten. Kan natuurlijk niet anders, maar typt niet altijd erg efficiënt. Al is dat best persoonlijk natuurlijk.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik zou ontzettend graag willen zien dat WA eens met desktopclient komt! Apple met haar iMessage en Telegram.org zijn hen allang voor! En nog veel meer andere clients. Tot zolang beperk ik mijn WA gebruik. Typt toch fijner op keyboard. Gewoon, ik wil buiten kantoortijden niet veel meer met mobiel bezig zijn, ook is er bij steeds meer mensen het besef dat mobiel gebruik niet zo gezellig is, zeker niet in nabijheid van kinderen. Chat mogelijkheid op eigen homepage van bedrijven is ook een uitkomst.

 • Profielfoto
  THX-1138

  @markmulder1982 laagdrempelig zou zijn als ik m’n Whatsappje gewoon via m’n browser kan versturen i.p.v. een app die in no time de batterij van m’n foon leegtrekt..

 • Profielfoto
  exilim

  Ik kan mij niet voorstellen dat ze bij 538 de whatsapp-berichten met een iphone o.i.d. ontvangen en dan op die manier ook antwoorden?? Zij zullen daar toch wel een tool voor hebben laten ontwikkelen???

  Je kunt tenslotte whatsapp met enig knutselwerk ook draaiende krijgen op je mac.

  en idd het is een tekortkoming dat er nog steeds geen desktopversie van Whatsapp is. Ik gebruik iMessenger en Telegram beide op mijn MB Pro en dat werkt geweldig en gemakkelijk!

 • Profielfoto
  koen

  Ik heb met WhatsApp altijd het idee dat ik een Android app oid gebruik.

 • Profielfoto
  SvS

  Idd, exilim. Knutselen heb ik geprobeerd, maar dat was niet zo fraai, dus gelijk afgegooid.
  En ja, naast mij helaas niet zoveel mensen die het gevoel delen, maar sinds Facebook WA opgekocht heeft, heb ik steeds minder behoefte om te WA-en. Maar dat terzijde.

 • Profielfoto
  Rickje

  Kom op mensen, een telefoon of (gejailbreakede?) tablet en daar whatsapp op zetten. Dat met toetsenbord via blueooth koppelen en je kunt alles snel intikken, opsturen, doen, etc etc. Of misschien Android of iOS simulator met daar Whatsapp in op de computer. ÓF zelfs je apparaat via adapter/HDMI of wat dan ook aansluiten op een monitor.

  Ik vind je als bedrijf wel heel dom als je iemand alleen op een telefoon laat tikken, kom op nou.