Kickstarter brengt ‘Magsafe’ naar iPhone

Door: Raymon Mens - 26 reacties

Gebruikers van een MacBook zullen beamen dat de Magsafe-oplader een van de best doordachte elementen van Apple’s laptops is. De oplader is makkelijk in te pluggen en een op de grond vallende laptop bij een stevige ruk aan de kabel is uitgesloten.

Zou Magsafe-achtige lader ook handig zijn voor een iPhone? Chinese productontwikkelaars denken van wel en hebben Cabin bedacht, een Kickstarter-project dat bestaat uit twee adapters, een dock en een accucover die zorgen voor voor Magsafe-esque manier van opladen.

De twee belangrijkste onderdelen van de Cabin zijn de adapters, deze transformeren de Lightning-connectors naar een eigen aansluiting die op dezelfde manier werkt als Apple’s befaamde Magsafe.

De MicroAdapter maakt van de Lightning-poort een Magsafe-achtige aansluiting.
De MicroAdapter maakt van de Lightning-poort een Magsafe-achtige aansluiting.

Hoewel de adapter op een Magsafe-aansluiting lijkt, is het geen échte Magsafe. De productontwikkelaars hebben het ontwerp en de voordelen van Magsafe geïmplementeerd in hun eigen aansluiting. Het project bestaat naast de adapters ook uit een dock en accu-hoesje.

De vraag is of Apple blij is met het namaken van Magsafe, om goed te werken moet de adapter door de Made For iPhone keuring. Dat wordt een groot struikelblok voor dit project.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Hydræ

  ..stevige ruk aan de kabel..

  Je weet dat is vragen om problemen he.;-)

 • Profielfoto
  Bemobster

  @hydrae ik begrijp je reactie niet zo goed. Daar is dit juist een oplossing voor. Normaal gesproken dondert je iPhone op de grond bij een ruk aan de kabel of als je er over struikelt of zo.
  Door deze magnetische adapter laat de magneet bij een rui los en blijft je iPhone gewoon liggen net als bij de MacBook.

  Mij lijkt dit op zich best een mooi product en snap eigenlijk niet waarom Apple dit niet zelf zo bedacht heeft. Ook kan er op deze manier geen vuil meer in de opening van de connector ophopen.

 • Profielfoto
  Vilscon

  @hydrae ik begrijp je reactie niet zo goed…

  Hij refereert naar het woord ‘ruk(ken)’.:razz:

  OT: Als ik niet zou wachten op een iPhone 6 en nu een iPhone 5(s) zou hebben, dan had ik deze denk ik echt ge’back’-ed’. Geweldig product en prachtig design. Eindelijk een ontwerp waarbij de iPhone/toestel niet breder wordt of een dikke rand aan de voorkant van ’t scherm krijgt..:) Nu nog zorgen dat ie er niet af valt.;)

  Althans, nu heb ik ’t over de Cabin. De Cabin Magsafe, om ’t zo maar te noemen, is op z’n simpelst te noemen: geniaal, al dan wel gekopieerd.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik vraag me eigenlijk af of het nog wel zo’n probleem is om door de ‘Made for iPhone’ keuring heen te komen… Ik denk dat Tim Cook het niet zo heel erg zal vinden… Onder Steve was het natuurlijk een heel ander verhaal.

 • Profielfoto
  Myquandro

  Lijkt me lastig om dit goed werkend te krijgen. Aangezien de iPhone veel lichter is dan een MacBook zou je, om een dit principe goed te laten werken, een zwakkere magneet moeten gebruiken, anders is de wrijving tussen de iPhone en het oppervlak waar deze op ligt lager dan de maximale kracht tussen de magneten. Echter heeft wen zwakkere magneet als nadeel dat de verbinding al los kan laten als er ook maar een beetje spanning op de kabel staat.

  Misschien dat door dit implementatie probleem Apple het ook nog niet heeft ontwikkeld/op de markt gebracht, ze kregen het niet goed werkend.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik snap ook niet waarom zo’n simpele slimme oplossing nog niet is ingezet voor de hoofdtelefoon en de andere plug. En dat vind ik eigenlijk ruk.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Maar het kabeltje waar mijn iPhone aan hang is zo kort dat er nooit iemand over kan struikelen. Wellicht is dat ook de overweging van Apple geweest.

  Verder dient de magsafe bij een MB alleen voor stroom, bij de iPhone moet er ook nog data overgezet worden. Is dat ook mogelijk met deze adapter?

  Zo ja, waarom heeft Apple het aantal contactpunten dan zo uitgebreid?

 • Profielfoto
  Aerea

  Dat ding moet wel héél los zitten, wil ie de (lichte) iPhone niet meenemen. En daarnaast.. Hoe vaak komt het voor én wat is de schade als het gebeurt? Dat ding dondert wel vaker op de grond, nou en.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Myquandro

  Gekke redenatie. Als Apple iets nog niet op de markt heeft betekend dat niet gelijk dat Apple het niet op de markt heeft gebracht simpelweg OMDAT geen goed werkende manier voor te bedenken viel.

  Het kan ook gewoon zijn dat Apple er nog niet gedacht heeft. Of dat Apple dat op de roadmap heeft staan voor een jaar of twee. Helaas zullen we niet weten wat de beweegredenen zijn. Maar dat iets niet bestaat van apple puur om de reden dat ze het niet goed werkend krijgen gaat er bij mij niet in.

  Volgens mij maakt Apple graag dingen die ze zelf zouden willen gebruiken. De passie is de motivator. en als dat een categorie is die al bestaat dan gaan ze die heruitvinden. En die strategie heeft Apple heel wat coole producten opgeleverd.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Ik zeg maar 1 woord waarom dat ding er niet komt : patent!

 • Profielfoto
  Afroman

  Supergoed idee. Vanochtend zat mijn iPad aan de lader en ik pak hem en ik was vergeten dat die aan de lader zat. Geen schade verder maar dat zijn situaties waarvan ik denk. Dat is nou handig.

 • Profielfoto
  aukem

  Onder het mom van: ‘Beter goed gejat dan slecht bedacht,

  Het is natuurlijk geniaal product, dat absoluut.

  Misschien off topic: ik vind al deze kickstarters echt leuk ! Laat ze maar komen op het forum:)

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik zeg maar 1 woord waarom dat ding er niet komt: patent!

  Inderdaad. Apple heeft niet lang geleden nog een uitbreiding op het originele MagSafe-patent ingediend én gekregen, dus die Chinezen kunnen het vergeten.

 • Profielfoto
  Petervanzandvoort

  XxaWww(06) 25 30 07 77

 • Profielfoto
  Petervanzandvoort

  QWEedt(06) 25 30 07 aes(06) 25 30 07 77swdevswaeAe

 • Profielfoto
  Petervanzandvoort

  Qdwcstcxs

 • Profielfoto
  Petervanzandvoort

  AeD(06) 25 30 07 77SqaaeEf

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Zit je kat op je keyboard peter ???

 • Profielfoto
  Arthur345

  Hij moet inderdaad wel erg los zitten wil hij dezelfde functie als de magsafe willen hebben. Met in en uitpluggen is het wel handiger

 • Profielfoto
  JoelCoster

  Ik heb nog wel een idee over waarom Apple dit zelf niet doet. Op de foto is een magneetrand om de connector heen te zien, dit is nodig om het te laten werken, bij de iPhone kan die prima, maar bij een iPad Air zal dit niet passen. Ze zullen hun laders voor mobiele apparaten toch zoveel mogelijk uniform willen houden lijkt me.

 • Profielfoto
  essiw

  Lijkt mij persoonlijk niet handig… de kabel heeft men iPad/iPod vaker gered dan dat ik er last van had. Het is wel eens gebeurt dat iemand men iPod van de kast af duwde, bleef ie mooi aan het kabeltje hangen.

 • Profielfoto
  Ian L

  Bij mijn eerste mackbook werkte de magsafe zoals het ontworpen was. licht ruk aan de kabel en los was deze.(Soms iets te makkelijk) Bij mijn huide 13″ is de magneet zo sterk dat mijn mackbook gewoon mee gaat of de kabel trek je kapot.

  Hopelijk hebben ze de juiste balans gevonden voor de sterkte/zwakte van de magneet.

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  Zelfs al zou de kabel niet losschieten met een lichte ruk is dit nog ideaal. Bij de huidige kabels moet je de connector altijd rechtstandig verwijderen, bij bijvoorbeeld een docking station is dat super onhandig. Voor dat soort producten zou een magnetische aansluiting perfect zijn.

 • Profielfoto
  Myquandro

  @knekkie: Wat ik zei was niet zozeer bedoelt als reden waarom ik denk dat Apple het niet op de markt heeft gebracht. Ik denk dat dit product niet (goed) gaat werken en verwacht dan ook niet veel van dit kickstarter project anders dan dat de gedachte leuk is.

  Vervolgens kan het zo zijn dat Apple er überhaupt nooit over heeft nagedacht, mijn probleem ermee heeft uitgezocht en tot die conclusie kwam of dat er nog een andere reden is geweest om het niet te doen.

  Ik ben zelf erg positief over het idee, maar ik zal eer wachten tot dit een paar maanden op de markt is en ik het bijvoorkeur een keer in handen heb gehad voor ik het aanschaf aangezien ik nog sceptisch ben wat betreft de mogelijke werking.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  ik blijf beamen als ‘beemen’ lezen

 • Profielfoto
  Unclean.nl

  Ik zou hem wel heel graag willen hebben past wel bij Apple vind ik. De Apple kabel is sowieso saai, had verwacht dat er bij de iPhone 6 wel een vernieuwd model zou komen. Ik heb laatst een iphone kabel gekocht van Baseus, die is in mijn ogen nice.