Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2014

Kickstarter brengt ‘Magsafe’ naar iPhone

Gebruikers van een MacBook zullen beamen dat de Magsafe-oplader een van de best doordachte elementen van Apple’s laptops is. De oplader is makkelijk in te pluggen en een op de grond vallende laptop bij een stevige ruk aan de kabel is uitgesloten.

Zou Magsafe-achtige lader ook handig zijn voor een iPhone? Chinese productontwikkelaars denken van wel en hebben Cabin bedacht, een Kickstarter-project dat bestaat uit twee adapters, een dock en een accucover die zorgen voor voor Magsafe-esque manier van opladen.

De twee belangrijkste onderdelen van de Cabin zijn de adapters, deze transformeren de Lightning-connectors naar een eigen aansluiting die op dezelfde manier werkt als Apple’s befaamde Magsafe.

De MicroAdapter maakt van de Lightning-poort een Magsafe-achtige aansluiting.

Hoewel de adapter op een Magsafe-aansluiting lijkt, is het geen échte Magsafe. De productontwikkelaars hebben het ontwerp en de voordelen van Magsafe geïmplementeerd in hun eigen aansluiting. Het project bestaat naast de adapters ook uit een dock en accu-hoesje.

De vraag is of Apple blij is met het namaken van Magsafe, om goed te werken moet de adapter door de Made For iPhone keuring. Dat wordt een groot struikelblok voor dit project.

Reageer op artikel:
Kickstarter brengt ‘Magsafe’ naar iPhone
Sluiten