‘Kabelaars vertragen nieuwe Apple TV’

10 reacties

Wie dit najaar een nieuwe Apple TV in de schoen of onder de kerstboom verwacht, komt volgens The Information bedrogen uit. De nieuwe settopbox van Apple zou tot 2015 vertraagd zijn. Oorzaak? De onderhandelingen met content partners verlopen stroef.

Volgens het zakenblad hebben de onderhandelaars van Apple tegen ontwikkelaars die aan de nieuwe Apple TV werken gezegd dat de deals met kabelaars, televisienetwerken en andere content partners dit jaar niet getekend zullen worden. Deze zouden nodig zijn omdat Apple aanzienlijk meer streambare content naar de nieuwe settopbox wil brengen.

Volgens ingewijden heeft Apple veel hooi op zijn vork genomen en loopt het bedrijf nu aan tegen de vele rechthebbenden en andere betrokkenen bij series, films, live-uitzendingen en andere programma’s.¬†De laatste tijd voegt Apple steeds vaker nieuwe kanalen toe aan de bestaande Apple TV, een teken dat er al kleine succesjes geboekt worden.

Bekijk de handigste Apple TV-functies in een OMT LABS-sessie:

Naast het verzamelen van content zou de nieuwe Apple TV volgens recente geruchten ook gebruik gaan maken van Siri voor de besturing en het platform openstellen voor apps en games. Ook worden functies als Live TV en iCloud Recorder genoemd.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Gezalfde

  Recoder of Recorder?

  ^ fixed. -red

 • Profielfoto
  AmirIHz

  Fixed?

  Anyway, het moet “recorder” zijn

 • Profielfoto
  knekkie

  Zouden kabelaars dit bewust doen? gewoon omdat ze meer geld verdienen aan directe deals met content makers dan wat er aan de strijkstok kan blijven hangen wanneer Apple er tussen zit?

 • Profielfoto
  Bento

  De onderhandelingen met content partners verlopen stroef.

  is heel wat anders dan

  Kabelaars vertragen nieuwe appel tv.

  .
  Het zou heel goed kunnen dat appel voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en dan zou de kop als volgt moeten luiden:
  Gierige appel vertraagd appel tv.
  Nogmaals: die raymon heb je niks aan. Niet alleen te beroerd om een stukje in correct Nederlands op te stellen maar ook nog zo bevooroordeeld als de pest.

 • Profielfoto
  boo-lee

  @Bento: misschien zelf leren schrijven zonder dt-fouten voor je iemand anders aanvalt?

 • Profielfoto
  ro_me

  Hoe zo vertragen kabelaars de nieuwe Apple TV? Is het bekend bij OMT wat er precies tijdens die onderhandelingen gebeurt? En waarom geen Apple TV zonder content van die cable company’s?

 • Profielfoto
  Di May

  En , Bento , is het een appel of Apple ?

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @knekkie : Ik denk eerder dat het een truukje is van Apple. Het gaat om ComCast e Time Warner dat buiten de VS geen enkele waarde heeft op de Apple TV. Als er echt geld verdiend wil worden en de Apple TV zou verder al helemaal klaar zijn zou je deze gewoon kunnen releasen en met een volgende iOS 8 update deze voorziening aan kunnen zetten. We hebben toch ook nieuwe MacBooks terwijl Yosemite er nog niet is, waarom zou de Apple TV dan moeten wachten op een nieuw systeem?

 • Profielfoto
  steveb

  als er een deal komt met kabelaars dan kan er maar 1 goeie deal zijn voor apple

  of de kabelaar het nu de naam digicorder, decoder,… geeft.
  als de kabelaars nu eens de nieuwe apple tv aanbieden in hun abonoment.
  zoals ze nu al vaak doen met iphones bij u gsm abonoment.

  nodige features:
  – recorde to icloud
  – ofwel de optie time capsule voor wie heel veel opnames doet

 • Profielfoto
  Bento

  @Bento: misschien zelf leren schrijven zonder dt-fouten voor je iemand anders aanvalt?

  Omdat die lutsers van omt zo veel fouten maken, heb ik de fout er vast voor ze ingezet. Begrijp je dan echt werkelijk niks?