‘iWatch wordt al in eerste jaar verkoophit’

14 reacties

Hoewel er nog weinig concreets bekend is over de geruchtmakende iWatch, zijn analisten en investeerders positief. Investeringsbank Morgan Stanley’s verwacht dat de iWatch in het eerste jaar net zo’n grote verkoophit gaat worden als de iPhone en iPad.

In een artikel op Forbes voorspelt analist Katy Huberty van Morgan Stanley’s dat Apple in het eerste jaar 30 tot 60 miljoen iWatches gaat verkopen. Het sterke ecosysteem van Apple en de merktrouwheid worden als redenen aangedragen. De investeringsbank is zo positief over de toekomst van de wearable dat het de adviesprijs van het Apple-aandeel naar boven bijstelt.

Er worden twee scenario’s uitgelicht. In het meest negatieve scenario verkoopt Apple 30 miljoen iWatches voor 300 dollar per stuk. Dat zou Apple ongeveer 9 miljard extra inkomsten opleveren in het eerste jaar. De iWatch zou daarmee even populair worden als de iPhone in het eerste verkoopjaar.

In het meest positieve scenario worden er 60 miljoen iWatches verkocht en wordt de wearable van Apple een net zo grote verkoophit als de iPad. Aandeelhouders kunnen dan lachen, volgens Huberty zal het aandeel Apple in dat geval naar 132 dollar stijgen (momenteel 96 dollar).

iwatch-adoptie-scenarios
Verwachte verkoopcijfers iWatch afgezet tegen andere Apple-producten.

Of de iWatcht echt the next big thing wordt is afwachten, volgens de laatste informatie is het slimme horloge van Apple nog net voor kerst te koop.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  iWatch wordt een flop. Eerste serie is snel verkocht (aan freaks), daarna is het over. Na circa een jaar verdwijnt t speeltje van de markt.

  Blijkt allemaal uit een even zo’n betrouwbaar rapport. Je kunt immers elk rapport krijgen zoals je wilt…. Ook de Fifa is nooit omgekocht.

 • Profielfoto
  Afroman

  Noem me een noob maar het aandeel van Apple heeft toch eens op 700 gestaan? Gaat het nou slecht met Apple of niet?

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Ik ben als gasgetfreak uiteraard nieuwsgierig naar een iWatch maar ik betwijfel ook of ik hem echt zou dragen. Ik zie geen toegevoegde waarde voor mezelf.

  @Afroman mbt de prijs van de aandelen. Er zijn diverse keren splits geweest die een aandeel opdelen in meerdere aandelen zodat de prijs weer lager wordt.

 • Profielfoto
  Roan Strik

  Apple aandeel is in 7 gesplitst
  Wat toen 700 was is nu 100 dus eigenlijk gaat
  Het behoorlijk goed met apple

 • Profielfoto
  Targaryen

  Noem me een noob maar het aandeel van Apple heeft toch eens op 700 gestaan? Gaat het nou slecht met Apple of niet?

  Noob (;) )

  Het aandeel is een tijd geleden in zeven gesplitst. Op die manier werd het aandeel toegankelijker voor de beleggers. Het gekke is dat hier op OMT geen enkel redactielid waarde acht aan dat nieuws. Ik heb het ze waarlijk drie maal getipt via de functie onderaan de pagina en ik heb het nieuws een aantal keren rondgestrooid in diverse topics. Je krijgt dan als commentaar van één van de schrijvers dat ze onmogelijk ‘alles’ kunnen schrijven. Onzin natuurlijk als ze wel 5/6 berichten in een week kunnen schrijven over een fictieve horloge… Anyhow. Dat weet je nu ook weer!

 • Profielfoto
  tomc

  iWatch wordt een flop. Eerste serie is snel verkocht (aan freaks), daarna is het over. Na circa een jaar verdwijnt t speeltje van de markt.

  Ben jij helderziende??
  Er zijn wel een paar Apple producten op de markt waarvan mensen eerst dingen zeiden zoals jij nu maar die nu ondertussen ondenkbaar zijn geworden.

 • Profielfoto
  polansky

  Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat de iWatch geen doorslaand succes zal worden. Buiten de Applefreaks om hoor je niemand over het aanstaande ‘wonderhorloge’ van Apple. Dat de iWatch even populair gaat worden als de iPhone tegen een prijs van minimaal 300 euro per stuk is gewoon een giller.

  Dit soort onderzoekjes zegt gewoon helemaal niets en ik begrijp werkelijk niet wat OneMoreThing bezielt om iedere dag minimaal één bericht te moeten plaatsen over een horloge dat niet eens bestaat, laat staan dat het bestaansrecht heeft.

  Het is soms net een kleuterklasje dit OneMoreThing en steeds meer een website voor verwende kindertjes.;)

  @TomC
  Er zijn meer producten van Apple geflopt, dan uiteindelijk populair zijn geworden.
  – Twentieth Anniversary Macintosh
  – de Pippin spelcomputer
  – De Apple Lisa
  – Macintosh TV (en Apple TV is ook geen doorslaand succes)
  – G4 Cube
  – Apple Hockey Puck Mouse
  – Newton
  – iPod HiFi

 • Profielfoto
  Zakske

  Er stond gisteren een interessant artikel over de opkomst van de smartwatch in New York Magazine. De belangrijkste vraag die de auteur zich stelde was of de consument er wel op zit te wachten, een vraag die terecht mag worden gesteld.

 • Profielfoto
  Afroman

  @Targaryen, vandenbroeke , Roan Strik

  Thanks!

 • Profielfoto
  Obliviant

  Apple kwam uit met een iPad

  oh, wat was iedereen teleurgesteld, het was gewoon een grote iPod en geen computer.. dit was wel de grootste misser die Apple kon maken want wie wil nou een grote iPod, daar kun je toch helemaal niks mee:shock:

  en nu lopen diezelfde badgasten te verkondigen dat de iWatch niks zal worden en wederom zal Apple een hele grote misser maken want wie wil nou een mini iPod om z’n pols hebben want daar heb je echt helemaal niks aan:shock:

  Nou, dan mag er van mij nog wel heel veel meer bij Apple fout gaan:razz:

 • Profielfoto
  tomc

  @Obliviant helemaal mee eens

 • Profielfoto
  Xcode

  Mijn voorspelling? Ik denk dat we voor de eerste generatie verkoopcijfers hebben die gelijk staan aan de maximale hoeveelheid iWatches die Apple redelijkerwijs kan produceren.

 • Profielfoto
  essiw

  Maar waarschijnlijk zal de eerste generatie iWatch een “prototype” zijn, dus een product wat eigenlijk nog niet helemaal af is. Net zoals de eerste versie van de iPad. Meestal kan je met Apple producten beter wachten tot de tweede generatie, omdat dat zoveel scheelt dat hij vaak een paar jaar meer mee kan. Ik zou em in dit geval alleen kopen als hij men iPod Touch kan vervangen, aangezien die van mij dood is.