iTime patent geeft nieuwe twist aan Apple’s smartwatch

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Hoe gaat de geruchtmakende iWatch er uit zien? Wat zal het apparaat wel en niet kunnen en hoe ziet Apple zo’n smartwatch voor zich? Een vandaag boven water gekomen patent geeft een idee van de mogelijkheden die Apple heeft onderzocht en uitgewerkt.

In het patent, waar de naam iTime wordt gebruikt, wordt een wearable omschreven die via Bluetooth 4.0 met de iPhone communiceert. Hoewel een touchscreen aanwezig is, is het in het patent omschreven apparaatje ook door middel van polsbewegingen te bedienen. Als formfactor wordt een nieuw twist aan het traditioneel bandje met een vierkant scherm gegeven.

Er is zowel een iTime-smartwatch met een afneembaar scherm als een smartwatch met geïntegreerd scherm omschreven. De eerste variant komt waarschijnlijk voort uit het idee om een vierkante iPod Nano 6de generatie te gebruiken in combinatie met een bandje. Het bandje is niet ‘dom’ en bevat ook een aantal sensoren die onafhankelijk van het scherm hun werk kunnen doen.

Dit is een interessante twist aan het smartwatch-concept. Apple zou in theorie een slim bandje met optioneel scherm op de markt kunnen brengen. Wie alleen fitness- en healthtracking wil, heeft genoeg aan het bandje. Voor andere toepassingen kan een optioneel scherm aangeschaft worden.

Boven: Uitneembaar scherm. Onder: Alles in een.
Boven: Uitneembaar scherm. Onder: Alles in een.

Een ander opmerkelijk punt in het patent om uit te lichten is de manier van bedienen. In plaats van bediening via een touchscreen, omschrijft Apple een manier van bedienen via bewegingen van de arm of pols. Denk hierbij aan schudden, omhoog of naar beneden bewegen. Zo kan een gesprek aangenomen worden door met je hand te schudden of naar een volgende of vorige nummer geskipt worden door je pols te draaien.

Hoewel de patentaanvraag een aantal realistische opties schetst, is het niet zeker dat deze ook allemaal in de toekomstige iWatch (of iTime?) opgenomen zullen worden. Volgens de laatste geruchten komt Apple nog dit jaar met een slim horloge op de markt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Vind dit idee aannemelijker, al was het maar, omdat ik van Apple wel gewend ben dat ze ‘out-of-the-box’ denken.

  Besturen met (pols)bewegingen, nooit aan gedacht.

 • Profielfoto
  ZCase

  Lastminuteguy, ik denk dat je ‘outside-the-box’ bedoelt. ‘Out-of-the-box’ betekent kant en klaar, standaard.

 • Profielfoto
  knekkie

  Dit is pas echt: “thinking out of the box”;)
  Projectie van tijd, notificaties, en dergelijke op je hand.

  Helaas is het design niet echt je van het. maar het idee daar zie ik wel wat in.

  bron: Ritot

 • Profielfoto
  Mona

  @ZCase,

  Lastminuteguy heeft het juist hoor! Out of the box denken. Buiten je hokje denken. Niks mis mee dus.

 • Profielfoto
  knekkie

  Het mag alle twee en er is nog een derde manier om het zelfde te zeggen ;).

  Thinking outside the box (also thinking out of the box or thinking beyond the box) is a metaphor that means to think differently, unconventionally, or from a new perspective. This phrase often refers to novel or creative thinking. The term is thought to derive from management consultants in the 1970s and 1980s challenging their clients to solve the “nine dots” puzzle, whose solution requires some lateral thinking.

  Tenminste…. als mijn bron klopt

 • Profielfoto
  Mona

  Aberr, gelukkig luistert Apple naar mij:

  Mona op 17 april 2014
  Zou Apple niet slim om moeten gaan met de accelerometer?

  Ik zie het al voor me, swipen door middel van een kleine polsbeweging; pols een tikje naar links is ‘omhoog’, pols naar rechts is ‘omlaag’. Arm omhoog (in de tijd-kijk-stand) is ‘actief’, arm omlaag is de ‘sluimerstand’, zoiets? Ik denk dat ze geen ‘iPhone-bediening’ op een horloge gaan ontwikkelen maar in plaats daarvan met iets eigens kunnen/moeten komen; een compleet nieuwe manier van navigeren! Een horloge vraagt immers om een andere navigatie dan een telefoon, tablet of computer. Dit zou een nieuwe revolutie kunnen worden. Denk aan de muis, het Clickwheel en het touchscreen. Plus daarbij de lighting connector in de sluiting van het bandje verwerkt. Geen knoppen, toeters of bellen. Keep it simple.

  ;)

 • Profielfoto
  steveb

  volgens mij moet er nog veel meer mogelijk zijn om besturing te regelen
  las je je vingers beweegt , dan beweegt er toch ook een en ander in u pols.
  ik denk dat men daar veel mee zou kunnen doen

 • Profielfoto
  Shyos

  Dit is pas echt: “thinking out of the box”;)
  Projectie van tijd, notificaties, en dergelijke op je hand.

  Compleet fake: fake watch

 • Profielfoto
  knekkie

  Jammer dat het fake is.

  Maar het achterliggende concept is best gaaf.
  Ik denk dat het best wel potentie heeft.

  Het is in ieder geval anders dan de rest en geeft waarschijnlijk net zo makkelijk de info weer die je anders op een scherm zou hebben. Het interactie model is dan wel een uitdaging. Hoe neem je een telefoon gesprek op? met een fisieke knop of kan de projectie je vinger detecteren?

  Allemaal dingen die technisch niet onmogelijk zijn. Apple is in staat om zo iets bruikbaar te maken en te lanceren.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Ik denk alleen niet dat de algemene persoon zit te wachten op zoiets. Daar komt al snel bij kijken dat mensen zich gaan afvragen of het schadelijk is e.d.

 • Profielfoto
  knekkie

  Een lampje dat op je hand de tijd schijnt schadelijk..?

 • Profielfoto
  Obliviant

  Dat lampje geeft hitte af en als het dan precies op een ader schijnt dan komt die aderverkalking uiteraard door Apple.. zie je de rechtszaken in de US al voor je?
  Uiteraard complete flauwekul, maar zo zijn er wel meer flauwekul zaken gewonnen helaas.

  Bovendien wil ik helemaal niet hebben dat mijn vrouw op mijn hand ziet dat er een berichtje binnen is gekomen van de buurvrouw.. eeeeep!!