Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juli 2014
Leestijd: 2 minuten

iTime patent geeft nieuwe twist aan Apple’s smartwatch

Hoe gaat de geruchtmakende iWatch er uit zien? Wat zal het apparaat wel en niet kunnen en hoe ziet Apple zo’n smartwatch voor zich? Een vandaag boven water gekomen patent geeft een idee van de mogelijkheden die Apple heeft onderzocht en uitgewerkt.

In het patent, waar de naam iTime wordt gebruikt, wordt een wearable omschreven die via Bluetooth 4.0 met de iPhone communiceert. Hoewel een touchscreen aanwezig is, is het in het patent omschreven apparaatje ook door middel van polsbewegingen te bedienen. Als formfactor wordt een nieuw twist aan het traditioneel bandje met een vierkant scherm gegeven.

Er is zowel een iTime-smartwatch met een afneembaar scherm als een smartwatch met geïntegreerd scherm omschreven. De eerste variant komt waarschijnlijk voort uit het idee om een vierkante iPod Nano 6de generatie te gebruiken in combinatie met een bandje. Het bandje is niet ‘dom’ en bevat ook een aantal sensoren die onafhankelijk van het scherm hun werk kunnen doen.

Dit is een interessante twist aan het smartwatch-concept. Apple zou in theorie een slim bandje met optioneel scherm op de markt kunnen brengen. Wie alleen fitness- en healthtracking wil, heeft genoeg aan het bandje. Voor andere toepassingen kan een optioneel scherm aangeschaft worden.

Boven: Uitneembaar scherm. Onder: Alles in een.

Een ander opmerkelijk punt in het patent om uit te lichten is de manier van bedienen. In plaats van bediening via een touchscreen, omschrijft Apple een manier van bedienen via bewegingen van de arm of pols. Denk hierbij aan schudden, omhoog of naar beneden bewegen. Zo kan een gesprek aangenomen worden door met je hand te schudden of naar een volgende of vorige nummer geskipt worden door je pols te draaien.

Hoewel de patentaanvraag een aantal realistische opties schetst, is het niet zeker dat deze ook allemaal in de toekomstige iWatch (of iTime?) opgenomen zullen worden. Volgens de laatste geruchten komt Apple nog dit jaar met een slim horloge op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iTime patent geeft nieuwe twist aan Apple’s smartwatch
Sluiten