Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

iPhone 6 binnenkort door robots gemaakt

Het is inmiddels een bekend beeld, duizenden fabrieksarbeiders die in een grote hal iPhones in elkaar zetten. Mogelijk worden al deze werknemers binnenkort vervangen door robots. Apple’s vaste fabrikant Foxconn is vergevorderd met robotisering.

Tijdens een bijeenkomst maakte Terry Gou, CEO van de Aziatische fabriek, bekend dat de zogenaamde ‘Foxbots’ zich momenteel in de laatste fase van een test bevinden. Zodra deze afgerond is, zullen de robots ingezet worden in een van de fabrieken waar Apple-producten gemaakt worden.

Gou noemde Apple specifiek als partner die als eerst gebruik gaat maken van robots in plaats van mensenhanden. Iedere robot kan ongeveer 30.000 iPhones per jaar in elkaar zetten, wat neerkomt op 82 iPhones per uur. De Aziatische fabriek zou van plan zijn 10.000 robots in te zetten.

Mogelijk wordt jouw volgende iPhone door een robot gemaakt.

Het gebruik van robots is langzaam aan een opmars bezig. Zo wordt de Mac Pro al grotendeels door robots in elkaar gezet en ook iPhone-accu’s worden binnenkort door robots vervaardigd. In tegenstelling tot mensen, staken robots niet, hoeven ze geen loon en zijn ze nooit te jong om te werken. Ook is het aannemelijk dat er minder fouten tijdens de productie worden gemaakt, waardoor de kwaliteit van de iPhone zal toenemen.

[Via AppleInsider]

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 6 binnenkort door robots gemaakt
Sluiten