iPhone 5c succesvolste middenklasser ooit

8 reacties

Ondanks zijn vrolijke kleuren is de iPhone 5c toch een beetje het zwarte schaap onder de Apple-telefoons. Analisten en onderzoeks-bureaus schreeuwden het hardst over de ‘wereldwijde flop‘ die de iPhone 5c zou zijn. Toch blijkt het wel mee te vallen.

Tijdens de presentatie van Apple’s kwartaalcijfers gisteravond, noemde Tim Cook de iPhone 5c als een van de belangrijkste aanjagers van de groei in iPhone-verkopen. Het toestel blijkt het goed te doen in het middenklasse-segment. De CEO lichtte toe dat de iPhone 5c beter verkoopt dan de iPhone 4s die vorig jaar de rol van middenklasser vervulde.

Hoewel Cook geen verkoopcijfers van individuele iPhone-modellen bekend maakte, is zijn lofzang over de iPhone 5c opmerkelijk. Eerder liet de CEO zich nog ontvallen dat de kleurrijke iPhone ondermaats verkocht. Het lijkt er dus op dat de verkoop van de 5c is aangetrokken.

tim cook iphone 5c-640
Apple CEO Tim Cook met de iPhone 5c.

De iPhone met kleurtjes, maar zonder A7-chip of Touch ID is vooral in trek bij vrouwen en Android-switchers. Ter promotie van het toestel werd eerder dit jaar een grote campagne op Tumblr ingezet. Ook is sinds kort een 8GB-variant van de iPhone 5c verkrijgbaar.

Het lot van de iPhone 5c is onduidelijk. Blijft Apple het toestel bij de introductie van de iPhone 6 verkopen of wordt de kleurige iPhone van de markt gehaald? In september weten we het.

 

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Verbaast me niet. In Nederland zie ik ze niet op straat, maar vorig jaar in de VS zag je ze overal, en ook overal reclame op straat voor de 5C. Ze hadden er vast nog veel meer kunnen verkopen met reclamecampagnes buiten de VS. Aan de andere kant zullen ze het ook wel best vinden als ze hier wat meer 5S modellen verkopen.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Onderweg in de trein zie ik wel degelijk dames met een gekleurde 5C, ze zullen er minder mee te koop lopen.

 • Profielfoto
  LdeV

  Ik zie ze de laatste tijd steeds vaker. Vooral jongere vrouwen met een roze model.:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, ik hoor ook bij de ‘jongere vrouwen’. Oké, het is een blauwe.:)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik hoop dat de iPhone 6 er uit zal zien als een 5C (met een zwarte variant), maar dan met een vingerafdrukscanner en degelijke hardware. Dan kunnen ze dat de “classic” noemen, langs die twee 4,7″ en 5,5″ gedrochten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In de VS is de iPhone 5C ook veel goedkoper. Zouden ze hier ook moeten doen. Als hij een stuk voordeliger was, zou de verkoop flink aantrekken, vooral onder jongeren. Nu hebben de meeste mensen voor iets meer geld liever de veel geavanceerder iPhone 5S

 • Profielfoto
  maessam

  Ik heb ondertussen elk model iPhone gehad en de 5C blijft mijn favoriet. Hij ligt zoveel beter in de hand. Laat iedereen hem maar minderwaardig vinden, zo blijf ik mijn ‘originele’ iPhone houden…

 • Profielfoto
  5clover

  Misschien mindere specs, maar qua telefoon de fijnste in de hand sinds de 3G.
  De mooie luxe 5s snijd je handen zowat open, veel te scherp en log.

  Ik ben zelf de eigenaar van een mooie roze en varieer naar behoren met de gekleurde hoesjes van Apple. Dit zou eigenlijk het topmodel moeten worden en blijven. Past helemaal bij het nieuwe apple design. Oh ja, ik ben geen vrouw maar een doodnormale vrouwliefhebbende man:-)