Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

iPhone 5c succesvolste middenklasser ooit

Ondanks zijn vrolijke kleuren is de iPhone 5c toch een beetje het zwarte schaap onder de Apple-telefoons. Analisten en onderzoeks-bureaus schreeuwden het hardst over de ‘wereldwijde flop‘ die de iPhone 5c zou zijn. Toch blijkt het wel mee te vallen.

Tijdens de presentatie van Apple’s kwartaalcijfers gisteravond, noemde Tim Cook de iPhone 5c als een van de belangrijkste aanjagers van de groei in iPhone-verkopen. Het toestel blijkt het goed te doen in het middenklasse-segment. De CEO lichtte toe dat de iPhone 5c beter verkoopt dan de iPhone 4s die vorig jaar de rol van middenklasser vervulde.

Hoewel Cook geen verkoopcijfers van individuele iPhone-modellen bekend maakte, is zijn lofzang over de iPhone 5c opmerkelijk. Eerder liet de CEO zich nog ontvallen dat de kleurrijke iPhone ondermaats verkocht. Het lijkt er dus op dat de verkoop van de 5c is aangetrokken.

Apple CEO Tim Cook met de iPhone 5c.

De iPhone met kleurtjes, maar zonder A7-chip of Touch ID is vooral in trek bij vrouwen en Android-switchers. Ter promotie van het toestel werd eerder dit jaar een grote campagne op Tumblr ingezet. Ook is sinds kort een 8GB-variant van de iPhone 5c verkrijgbaar.

Het lot van de iPhone 5c is onduidelijk. Blijft Apple het toestel bij de introductie van de iPhone 6 verkopen of wordt de kleurige iPhone van de markt gehaald? In september weten we het.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 5c succesvolste middenklasser ooit
Sluiten