‘iPad mini Air nog eens 30 procent dunner’

13 reacties

Is de iPad mini dik? Nee, maar het kan altijd dunner. Het Chinese United Daily News heeft ingefluisterd gekregen dat Apple bezig is met het maken van een nog dunnere iPad. Het gaat om de derde generatie iPad mini, volgens de Chinese site de iPad mini Air geheten.

Deze ‘iPad mini Air’ zou nog eens 30 procent dunner worden dan de huidige iPad mini. De tweede generatie iPad Mini is 7,5 millimeter dik, haal daar 30 procent vanaf en je komt op een dikte van 5 millimeter. Een dunnere iPad mini past in de productcyclus van Apple, vorig jaar werd de iPad 4 opgevolgd door de dunne maar vooral lichte iPad Air.

Naast het Retina Display, krijgt de iPad mini Air volgens de Chinese bronnen net als de iPhone 6 de beschikking over de nieuwste Apple A8-chip. Over het dunner maken van de grote iPad Air wordt niets gezegd, hoewel het ook in de lijn de verwachtingen licht dat deze een kleine afslankkuur zal ondergaan. Aan de naamgeving valt te twijfelen. De nieuwe iPads worden later dit jaar verwacht.

[Via: G4G]

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  olbo

  iPad Mini Air? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk, zeer onapples (alhoewel Jobs er niet meer is). Gewoon iPad Mini.

 • Profielfoto
  knekkie

  Jeee weer dunner en niks nieuws. hoe doen ze dat toch steeds…?

 • Profielfoto
  Vilscon

  iPad Mini Air? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk, zeer onapples (alhoewel Jobs er niet meer is). Gewoon iPad Mini.

  Er bestaat ook de iPad Mini Retina, ook 3 woorden/product + 2 eigenschappen, als dat is wat je bedoeld. Dus ipv mini retina wordt dat Air mini of Mini Air, dus ik zie het probleem niet.

  OT: Ik vraag me af waardoor de iPad Air (opvolger 4) dunner door is geworden; En daardoor dus: Hoe kan de iPad mini nóg dunner, behalve de batterij dunner? Benieuwd wat voor hardware ze nóg dunner willen maken, want ik zou eigenlijk bijna niet weten wat er nóg dunner kan..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Van mij hoeft de iPad Mini niet dunner. Ik heb de ‘gewone’ iPad Mini en die bevalt prima. De naamgeving iPad Mini Air is niet zo raar. Het is wel logisch en helemaal in lijn met waar Apple mee bezig is: een dunne lichtgewicht ‘Air’ lijn van producten. De MacBook Air, de iPad Air en straks de iPad Mini Air en…de iPhone Air.
  Logisch eigenlijk.

 • Profielfoto
  Nikita

  Waarom moeten die dingen allemaal maar dunner? Wordt op een gegeven moment oncomfortabel om vast te houden. En breekbaar. Laat ze liever wat moeite steken in een lange batterijduur, van een week bijvoorbeeld. Dat is pas vernieuwend.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Wordt op een gegeven moment oncomfortabel om vast te houden. ”

  … is misschien ( al is ‘the eating the proof’ )
  correct als het over een iPhone gaat.

  Bij the iPads lijkt dunner me uitsluitend een voordeel.

  Een blad papier ( met de stijfheid van karton wel te verstaan )
  kan je ook perfect vasthouden. En is heel licht …

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Tot dat het breekt..
  Ik zie het zo gebeuren dat ze dadelijk te ver doorslaan met dat dunner maken van alles, tot je iDevice breekt omdat hij niet meer sterk genoeg is.

  Dit zal niet zo snel gebeuren bij het gewoon vast houden inderdaad, maar als je hem mee neemt in een tas, bijvoorbeeld elke dag naar school…
  En met een iPhone loop je een nog veel groter risico, alleen al wanneer je hem in je broekzak stopt.

  Waarom moet het eigenlijk dunner? Volgensmij wil een groter deel van de consumenten liever een grotere batterij of een snellere iPad als ze moesten kiezen tussen een van die twee of een dunnere iPad.

 • Profielfoto
  DannyMiddelburg

  Apple kap nou eens een keer met alles dunner maken!!! We willen gewoon een goede batterij!

 • Profielfoto
  Di May

  @ MacKevin :

  Kun je niet wachten met uw oordeel tot je zo’n device al een paar jaar in bezit hebt ?

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik vind mijn iPhone 4S dun genoeg, zegt dat genoeg?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik dacht er ook zo over. Tot ik de iPhone 5S kreeg en die – aardig stukje dunner en flink lichter – toch wel lekkerder vasthouden vond.

 • Profielfoto
  steveb

  zinloos
  zo haal je alleen het gebruiksconfort omlaag.

  maak de componenten misschien dunner indien ze er beter van worden maar haal de dikte van de baterij en camera dan wat omhoog. (capaciteit en diepte)

 • Profielfoto
  Di May

  … haal de dikte van de baterij en camera dan wat omhoog …

  Zo’n ding met bubbels erop, of eronder. Nice design …