iOS 8, OS X Yosemite weer bètatje verder

10 reacties

Ben jij ook maar een ‘gewone’ sterveling zonder ontwikkelaarsaccount bij Apple, dan kun je onderstaand bericht wel overslaan. Je hebt er dan immers weinig aan om te weten dat Apple een nieuwe bèta beschikbaar gesteld heeft voor iOS 8 en OS X Yosemite, de nieuwe besturingssystemen voor iOS en OS X.

De nieuwe bèta’s voor OS X- en iOS zijn de derde versie die Apple beschikbaar heeft gesteld. Op het oog zijn er geen schokkende vernieuwingen in te vinden. Apple lijkt vooral in de weer te zijn geweest met bugfixing, iCloud en Swift… en née; Whatsapp werkt nog steeds niet in de nieuwe iOS 8-bèta.

Geheel onverwacht komen de nieuwe bèta’s niet. Apple waarschuwde ontwikkelaars vorige week al dat hun in iCloud drive opgeslagen data vandaag gewist zou worden. Algemeen werd aangenomen dat dit met een nieuwe versie van de OS X- en iOS-bèta’s te maken had. Het valt dan ook te verwachten dat Apple in de derde beta van iOS 8 en Yosemite verbeteringen heeft doorgevoerd in iCloud.

Voor OS X-ontwikkelaars die al aan Swift gesnuffeld hebben is het goed te weten dat Apple een nieuwe versie van de programmeerapplicatie uitgebracht heeft. Daarin zijn veel bugs aangepakt. Dit nadat veel ontwikkelaars problemen tegenkwamen in de eerste bèta van Swift.

Tot slot bracht Apple vandaag ook een tweede versie uit van de nieuwe bètasoftware voor Apple TV, maar ja, aangezien daar (nog) weinig mee te doen is voor ontwikkelaars mag dat gezien worden als een voetnoot.

De derde bèta van OS X Yosemite kan gedownload worden in de Mac App Store, voor iOS 8 volstaat een update binnen het OS.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Frespinator

  Top! Kan iemand bevestigen of WhatsApp nu wel werkt?

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Nee (toegevoegd aan artikel)

 • Profielfoto
  aukem

  Ik heb me aangemeld voor beta tester te worden van releases van Yosemite. Ondanks dat ik geen ontwikkelaar en (dat vertelde apple op de keynote) is ds ook hiervoor?

 • Profielfoto
  Robin Peek

  Gisteren van OS X Yosemite weer naar Mavericks gegaan en van iOS 8 weer naar iOS 7. Met OS X nog teveel problemen met rand apparatuur en met iOS problemen met de batterij, WhatsApp en zo nu en dan valt m’n iPhone 5 in één keer uit. Ik (ga weer proberen) om gewoon op de officiële release te wachten.

 • Profielfoto
  Kyhd

  Waarom installeer je Yosemite dan niet op een aparte partitie? ….

  Ik zou Yosemite sowieso nog niet als hoofd OS installeren, maar goed.

  Ik hoop dat iOS 8 nu niet meer m’n iPhone volmaakt. Batterij issues had ik niet echt.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Maar het zijn toch de ontwikkelaars van Whatsapp die de app moeten laten werken op iOS, en niet Apple?

  Maar kan zijn dat ik het verkeerd begrijp.

 • Profielfoto
  koen

  Ne hoor, je begrijpt het prima. Apple gaat de apps die niet meer werken natuurlijk niet zelf verbeteren. Daar zijn de beta’s voor, en ik ga ervan uit dat de ontwikkelaars van Whatsapp al hard aan de slag zijn.

  Het kan echter zijn dat Apple bepaalde functies tijdelijk had uitgezet in de vorige beta’s waardoor sommige apps niet meer werkten.

 • Profielfoto
  darkken

  Bij mij werkt whattsapp wel gewoon, met af en toe een sporadische crash

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Ik heb Yosemite op een aparte partitie geparkeerd, maar tot voor kort wou hij mijn TM niet aanspreken. Een back-up maken was geen probleem, maar bestanden terug halen bleek een no-go.

  Iemand een idee of dit nu wel het geval is?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Bij mij het omgekeerde: time machine maakt geen backups meer. Verder wel wat ongemakken zoals noodzaak tot regelmatige mail herstart, maar overall prima te doen.