Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

iOS 8, OS X Yosemite weer bètatje verder

Ben jij ook maar een ‘gewone’ sterveling zonder ontwikkelaarsaccount bij Apple, dan kun je onderstaand bericht wel overslaan. Je hebt er dan immers weinig aan om te weten dat Apple een nieuwe bèta beschikbaar gesteld heeft voor iOS 8 en OS X Yosemite, de nieuwe besturingssystemen voor iOS en OS X.

De nieuwe bèta’s voor OS X- en iOS zijn de derde versie die Apple beschikbaar heeft gesteld. Op het oog zijn er geen schokkende vernieuwingen in te vinden. Apple lijkt vooral in de weer te zijn geweest met bugfixing, iCloud en Swift… en née; Whatsapp werkt nog steeds niet in de nieuwe iOS 8-bèta.

Geheel onverwacht komen de nieuwe bèta’s niet. Apple waarschuwde ontwikkelaars vorige week al dat hun in iCloud drive opgeslagen data vandaag gewist zou worden. Algemeen werd aangenomen dat dit met een nieuwe versie van de OS X- en iOS-bèta’s te maken had. Het valt dan ook te verwachten dat Apple in de derde beta van iOS 8 en Yosemite verbeteringen heeft doorgevoerd in iCloud.

Voor OS X-ontwikkelaars die al aan Swift gesnuffeld hebben is het goed te weten dat Apple een nieuwe versie van de programmeerapplicatie uitgebracht heeft. Daarin zijn veel bugs aangepakt. Dit nadat veel ontwikkelaars problemen tegenkwamen in de eerste bèta van Swift.

Tot slot bracht Apple vandaag ook een tweede versie uit van de nieuwe bètasoftware voor Apple TV, maar ja, aangezien daar (nog) weinig mee te doen is voor ontwikkelaars mag dat gezien worden als een voetnoot.

De derde bèta van OS X Yosemite kan gedownload worden in de Mac App Store, voor iOS 8 volstaat een update binnen het OS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 8, OS X Yosemite weer bètatje verder
Sluiten