‘iOS 8 in september, OS X Yosemite in oktober beschikbaar’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Ondanks dat iOS 8 en OS X 10.10 dankzij Handoff en Continuity veel samenwerken, komen de twee nieuwe OS’en niet tegelijk uit. Volgens informatie die 9to5Mac toegefluisterd kreeg, plant Apple de release van OS X 10.10 een maand na die van iOS 8.

Dit houdt in dat een aantal van de nieuwe functies van iOS 8 net meteen te gebruiken zijn. Het gaat dan om Handoff en Continuity, deze functies zorgen voor de samenwerking tussen iOS en OS X. Zo wordt het mogelijk om telefoongesprekken aan te nemen op de Mac en een e-mail die half op de iPhone geschreven is, probleemloos verder te typen op de Mac.

Hoewel Apple nog geen offici√ęle datum voor de publieke beschikbaarheid had gecommuniceerd, was het aannemelijk dat OS X 10.10 en iOS 8 door de sterke verwevenheid tegelijk uit zouden komen. Vorig jaar kwam OS X 10.9 Mavericks ook een maand na iOS 7 uit, de reden was dat ontwikkelaars van het OS X-team moesten helpen¬†om het radicaal vernieuwde iOS 7 af te krijgen.

calls_hero
Handoff: Gesprekken beantwoorden vanaf OS X.

Wie niet kan wachten op OS X 10.10 Yosemite kan zich aanmelden voor het AppleSeed-progreamma. Binnen enkele weken komt hier een betaversie beschikbaar die geregistreerde consumenten kunnen testen. Om mee te doen aan deze testronde is het niet nodig om als ontwikkelaar geregistreerd te zijn.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mooi!! Laat maar komen…ik kan niet wachten!

 • Profielfoto
  Mark_Otte

  Ik dacht dat Tim toch écht beloofd had dat het in de zomer uit kwam. Ik kan me niet herinneren dat ze de belofte ooit hebben moeten verbreken, toch?

 • Profielfoto
  knekkie

  de laatste dag van de zomer is ook zomer

 • Profielfoto
  Buzz

  Kijk nog maar eens naar de Keynote en de Apple website. Overal wordt “Fall” genoemd. De onbetaalde publieke beta van Mavericks zou gedurende de zomer uitkomen. Misschien vergis je je daarmee.

  Overigens zijn iOS en OS X nog nooit tegelijk uitgekomen. Zo aannemelijk dat dat nu wel zou gebeuren vind ik het dus niet. Het zou voor de mensen bij Apple ook wel een erg grote belasting worden, denk ik, qua support en oplossen van de onvermijdelijke overgebleven bugs.

 • Profielfoto
  darthvader

  @mark_otte
  Tim bezit voorspellende gave, hij wist al dat het een ‘long hot summer’ zou worden

 • Profielfoto
  Macteach

  Dit houdt in dat een aantal van de nieuwe functies van iOS 8 net meteen te gebruiken zijn

  Dat is mooi, net meteen, dus onmiddelijk!
  Zal wel ‘niet’ moeten zijn he Raymond ‘after the break lees ik mijn stuk nog eens kritisch door… not’.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Kan niet wachten!!