Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juli 2014

‘iOS 8 in september, OS X Yosemite in oktober beschikbaar’

Ondanks dat iOS 8 en OS X 10.10 dankzij Handoff en Continuity veel samenwerken, komen de twee nieuwe OS’en niet tegelijk uit. Volgens informatie die 9to5Mac toegefluisterd kreeg, plant Apple de release van OS X 10.10 een maand na die van iOS 8.

Dit houdt in dat een aantal van de nieuwe functies van iOS 8 net meteen te gebruiken zijn. Het gaat dan om Handoff en Continuity, deze functies zorgen voor de samenwerking tussen iOS en OS X. Zo wordt het mogelijk om telefoongesprekken aan te nemen op de Mac en een e-mail die half op de iPhone geschreven is, probleemloos verder te typen op de Mac.

Hoewel Apple nog geen officiële datum voor de publieke beschikbaarheid had gecommuniceerd, was het aannemelijk dat OS X 10.10 en iOS 8 door de sterke verwevenheid tegelijk uit zouden komen. Vorig jaar kwam OS X 10.9 Mavericks ook een maand na iOS 7 uit, de reden was dat ontwikkelaars van het OS X-team moesten helpen om het radicaal vernieuwde iOS 7 af te krijgen.

Handoff: Gesprekken beantwoorden vanaf OS X.

Wie niet kan wachten op OS X 10.10 Yosemite kan zich aanmelden voor het AppleSeed-progreamma. Binnen enkele weken komt hier een betaversie beschikbaar die geregistreerde consumenten kunnen testen. Om mee te doen aan deze testronde is het niet nodig om als ontwikkelaar geregistreerd te zijn.

Reageer op artikel:
‘iOS 8 in september, OS X Yosemite in oktober beschikbaar’
Sluiten