iOS 7.1.2 brengt verbeterde iBeacon-ondersteuning, veiliger mailen en meer

20 reacties

Naast OS X Mavericks 10.9.4 heeft Apple op maandagavond ook een update voor iOS beschikbaar gesteld. iOS 7.1.2 bevat een klein aantal probleemoplossingen en beveiligings-updates. De update is ongeveer 30MB groot en over the air te downloaden.

De connectiviteit en stabiliteit naar iBeacons zijn in iOS 7.1.2 verbeterd, ook is een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat bijlagen uit e-mails onversleuteld opgeslagen werden. Als laatste zijn er problemen met gegevensoverdracht naar accessoires opgelost. De jailbreak voor iOS 7.1 die Chinese hackers vorige week uitbrachten, werkt nog steeds met iOS 7.1.2.

Ondanks dat de update slechts 20 tot 30 MB groot is, is er wel minimaal 1,4 GB vrije opslagruimte op iOS-apparaten vereist om te kunnen updaten.

iOS 7.1.2 is via Instellingen > Algemeen > Software-update te installeren.
iOS 7.1.2 is via Instellingen > Algemeen > Software-update te installeren.

Waarschijnlijk is 7.1.2 de laatste update voor iOS 7, de aandacht van Apple zal zich nu verplaatsen naar de ontwikkeling van iOS 8 dat in de herfst van dit jaar uit moet komen.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Bij mij was het 23,3Mb?:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, zal wel kloppen toch?;)
  .

  …Ondanks dat de update slecht 20 tot 30 MB groot is…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het ene iOS-apparaat zal een iets groter bestand krijgen dan het ander apparaat. De 64-bits code voor de iPhone 5s zal groter zijn dan die voor de iPhone 4.

 • Profielfoto
  Kuin

  Ik blijf het nog altijd achterlijk vinden dat ik voor een update van 30mb 1,4GB vrij moet hebben op m’n telefoon. Dat lukt me vrijwel nooit

 • Profielfoto
  Maurice Hooijmans

  En, hier ook al mensen met een vastloper..?

 • Profielfoto
  Tony smeT

  En Apple wil echt wel dat we bluetooth laten aanstaan precies. Na elke update staat dat standaard aan, geen idee waarom??

 • Profielfoto
  Maurice Hooijmans

  Tony, dat is voor iBeacons.

 • Profielfoto
  pruus

  Ja, ook een vastloper gehad. Even een uurtje gewacht. Toen opnieuw opgestart. Maar toen werkte alles. Dus niet een erg soepele installatie die ik verwacht. Ik heb een iPhone 4.

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Als het klopt dat dit de laatste IOS 7 update was zou ik zeggen iPhone 4 gebruikers geniet er van want dit was dan je laatste IOS update op je 4 ooit want Apple is niet langer van plan iPhone4 updates te bieden het is en blijft een bedrijf en die willen altijd maar blijven verkopen

 • Profielfoto
  djneo

  de 1.4gb is om een kopie van je os partitie te kunnen maken

  Je iPhone maakt een kopie van iOS en herstart op vanaf die kopie, zodat hij op het origineel de update kan uitvoeren. dan herstart die en word de kopie verwijderd.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Als het klopt dat dit de laatste IOS 7 update was zou ik zeggen iPhone 4 gebruikers geniet er van want dit was dan je laatste IOS update op je 4 ooit want Apple is niet langer van plan iPhone4 updates te bieden het is en blijft een bedrijf en die willen altijd maar blijven verkopen

  @iPadminiRemco:

  Ik kan altijd erg slecht tegen dit soort, al dan niet sarcastische, zielige kattengejank. Ja, ik weet heus wel hoe kut het kan zijn, ik heb tot afgelopen oktober ook de 4 gehad en dan mis je ook allerlei nieuwe snufjes en weet ik wat, verder heb ik een MBP eind 2011 dus we moeten nog maar zien of handoff en continuity gaat werken en het jaar erop zullen wel weer andere dingen zijn waarmee ik misschien buiten de boot val. Het grote verschil is dat ik er niet zo kinderachtig over doen.

  De iPhone 4 is inmiddels 4 jaar oud en we zijn inmiddels 3,5, bijna 4 modellen verder en de techniek is bijna dubbel zo goed, ik kan het weten want ik was zo dom en nog niet bekend in het Apple wereldje, om de 4 te kopen 2 weken voordat de 4s uitkwam.

  Dus wees niet zo kinderachtig en doe wat ik doe, wees een jaar zuinig op je toestel, verkoop hem en leg er wat geld bij voor het nieuwe model. Of stap lekker over naar Android (en lees hier en hier wat je dan te wachten staat qua updates) en als die opties niet naar je smaak zijn, ga dan lekker op je slaapkamer stampvoetend zitten mokken, maar laat de rest van de mensen met rust.

 • Profielfoto
  Lucasgent

  Mijn toestel (4S) is helemaal vastgelopen bij deze update.
  Gevolg: herstellen en terugzetten…
  Leuk is anders!

 • Profielfoto
  Tuvok

  Ik heb het idee dat mijn batterij langer mee gaat sinds de update.

 • Profielfoto
  Applefan89

  Bij mij ook vastloper. Op ongeveer 42%. (iPhone 5)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als het klopt dat dit de laatste IOS 7 update was zou ik zeggen iPhone 4 gebruikers geniet er van want dit was dan je laatste IOS update op je 4 ooit want Apple is niet langer van plan iPhone4 updates te bieden het is en blijft een bedrijf en die willen altijd maar blijven verkopen

  @iPadminiRemco:

  Ik kan altijd erg slecht tegen dit soort, al dan niet sarcastische, zielige kattengejank. Ja, ik weet heus wel hoe kut het kan zijn, ik heb tot afgelopen oktober ook de 4 gehad en dan mis je ook allerlei nieuwe snufjes en weet ik wat, verder heb ik een MBP eind 2011 dus we moeten nog maar zien of handoff en continuity gaat werken en het jaar erop zullen wel weer andere dingen zijn waarmee ik misschien buiten de boot val. Het grote verschil is dat ik er niet zo kinderachtig over doen.

  De iPhone 4 is inmiddels 4 jaar oud en we zijn inmiddels 3,5, bijna 4 modellen verder en de techniek is bijna dubbel zo goed, ik kan het weten want ik was zo dom en nog niet bekend in het Apple wereldje, om de 4 te kopen 2 weken voordat de 4s uitkwam.

  Dus wees niet zo kinderachtig en doe wat ik doe, wees een jaar zuinig op je toestel, verkoop hem en leg er wat geld bij voor het nieuwe model. Of stap lekker over naar Android (en lees hier en hier wat je dan te wachten staat qua updates) en als die opties niet naar je smaak zijn, ga dan lekker op je slaapkamer stampvoetend zitten mokken, maar laat de rest van de mensen met rust.

  De links die je aanhaalt geven niet een volledig beeld. Het updatebeleid hangt namelijk niet af van Android; het hangt af van de fabrikant en het toestel zelf. Zo is in je 1e (verouderde) link weinig terug te vinden van de Nexus-lijn van toestellen, en in de 2e link duurde de ondersteuning voor een aantal toestellen ook nog voort na publicatie.

  Kort gezegd: het updatebeleid is inderdaad veel beperkter dan bij iOS, maar als je je goed inleest in de materie kun je ook kiezen voor toestellen waarvan je weet dat de ondersteuning langer zal duren, wat met name met de Nexus-lijn het geval is. Aan de andere kant interesseert het mijn moeder geen biet welke versie van Android op haar toestel draait; zij heeft liever dat het toestel gewoon op dezelfde manier blijft werken en eruit blijft zien als toen ze ‘m kocht.

  Bij iOS heb je echter ook een zeker mate van kennis die je moet hebben: veel mensen kiezen een goedkopere iPhone (= ouder model met een vroegere EOL dan het topmodel). Zo hebben mensen tot en met september 2013 een iPhone 4 kunnen kopen, kregen vervolgens een iOS-update (iOS7) waarvan hun toestel supertraag werd, en een jaar later werd de ondersteuning gestopt. Dat is óók niet lekker als klant, hoor …

 • Profielfoto
  leavestone

  Waardeloze update deze vreet batterijen kom nu niet eens meer halverwege de dag terwijl ik voor heen to halverwege de middag kwam!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Batterijen doen het op mijn iPhone 5S nog steeds prima. Hij gaat tussen de 12 en 20 uur mee – hangt ervan af of ik hem erg intensief of normaal gebruik. Gisteren heb ik alleen een paar keer gebeld, wat berichtjes gestuurd en een paar keer mijn emal opgehaald en dan zie je dat hij écht bijna geen stroom verbruikt. Na 8 uur stond hij nogsteeds op 92%, bijna ongelooflijk maar waar. Komt denk ik door de tweede (bewegings) chip, die merkt wanneer je niet actief onderweg bent. Batterijverbruik is bij mij dus niet veranderd met deze update. Wat ik wel heb gemerkt is dat sommige third party apps crashen of niet helemaal goed werken, maar dat zal met nieuwe updates van die apps wel weer verdwijnen.

 • Profielfoto
  jandick

  Drama! Ik dacht even snel een update uit te voeren. Complete herstel van te lang geleden. pfff..

 • Profielfoto
  AT024

  Sinds de update haal ik makkelijk 9 uur batterijgebruik. Voorheen was dat tussen 6 en 7 uur!

 • Profielfoto
  Brabo

  Iphone 4S —-> NIET updaten!! voordat je een backup van je backup hebt.
  ben door deze shit update mijn laatste backup kwijt doordat die werd overschreven.