India krijgt exclusieve mini Apple Stores

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Tijdens de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers afgelopen maandag, werd duidelijk dat India en China belangrijke groeimarkten zijn voor Apple. Er worden steeds meer iPhones en iPads verkocht in de opkomende economieën.

Om de verkoop van iOS-apparaten verder aan te jagen, gaat de iPhone-maker kleine Apple Stores in India openen. Deze winkels verkopen alleen iPhones en iPads, maar bieden volgens BGR India dezelfde ervaring als een westerse Apple Store. Er zijn experts en verkoopmedewerkers aanwezig, ook werkende demo-modellen voor onbeperkt probeerplezier ontbreken niet.

Afgelopen kwartaal groeide de iPad-verkopen in India met 45 procent, ook de iPhone werd met een groei van 55 procent duidelijk beter verkocht in BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China). Waarschijnlijk wil Apple op dit momentum inspelen door snel meerdere winkels te openen die ook opkomende economieën de ervaring van een Apple Store bieden.

Apple Store Haarlem
De mini Apple Stores moeten dezelfde allure krijgen als westerse Apple Retail Stores.

De mini Apple Stores worden niet door Apple geëxploiteerd, er wordt samengewerkt met lokale retailers. Lokale Indiase wetten verbieden electronicafabrikanten het openen van eigen winkels waar alleen eigen producten verkocht worden.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Jorik

  “Indiaanse” ?;-) Ik verwacht “Indiase”

  ^ Fixed -red

 • Profielfoto
  maconly

  ze kunnen in India beter de wet eens wijzigen op het uithuwelijken van minderjarige meisjes .

 • Profielfoto
  Nikita

  Lees het artikel even na, er staan op een aantal plekken woorden dubbel…

  ^ Fixed -red

 • Profielfoto
  pim939

  Lokale Indiase wetten verbieden electronicafabrikanten het openen van eigen winkels openen waar alleen eigen producten verkocht worden.

  Volgens mij klopt die zin niet helemaal

 • Profielfoto
  Aerea

  Grappig dat Nikita iemand op fouten wijst en zelf blijkbaar niet eens een zin zonder fout kan schrijven.:shock:

 • Profielfoto
  Bman

  Indische…