Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

India krijgt exclusieve mini Apple Stores

Tijdens de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers afgelopen maandag, werd duidelijk dat India en China belangrijke groeimarkten zijn voor Apple. Er worden steeds meer iPhones en iPads verkocht in de opkomende economieën.

Om de verkoop van iOS-apparaten verder aan te jagen, gaat de iPhone-maker kleine Apple Stores in India openen. Deze winkels verkopen alleen iPhones en iPads, maar bieden volgens BGR India dezelfde ervaring als een westerse Apple Store. Er zijn experts en verkoopmedewerkers aanwezig, ook werkende demo-modellen voor onbeperkt probeerplezier ontbreken niet.

Afgelopen kwartaal groeide de iPad-verkopen in India met 45 procent, ook de iPhone werd met een groei van 55 procent duidelijk beter verkocht in BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China). Waarschijnlijk wil Apple op dit momentum inspelen door snel meerdere winkels te openen die ook opkomende economieën de ervaring van een Apple Store bieden.

De mini Apple Stores moeten dezelfde allure krijgen als westerse Apple Retail Stores.

De mini Apple Stores worden niet door Apple geëxploiteerd, er wordt samengewerkt met lokale retailers. Lokale Indiase wetten verbieden electronicafabrikanten het openen van eigen winkels waar alleen eigen producten verkocht worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
India krijgt exclusieve mini Apple Stores
Sluiten