Maarten
Maarten Nieuws 2 juli 2014

iBoeven gepakt dankzij Find My iPhone

Door de prijs en populariteit zijn Apple-producten helaas ook geliefd bij dieven. Apple bedacht hiertegen Find My iPhone. Hiermee is het mogelijk een Apple-apparaat te traceren, blokkeren, signaleren of wissen. Afgelopen maandag bewees dit opnieuw zijn succes.

Een 35-jarige man uit Amsterdam werd afgelopen maandag bestolen van zijn iPhone en iPad. Nadat de man zijn iCloud-gegevens aan de politie had overhandigd konden de hulpdiensten overgaan tot actie. De politie ging naar het inmiddels getraceerde adres en het geluidssignaal werd geactiveerd. De dief schrok blijkbaar zo erg van de pieptoon, dat ze besloot de apparaten uit het raam te gooien. Helaas stond de politie al achter de woning en vond de buit in het gras. Er werden twee verdachten gearresteerd. 

Via iCloud.com is het mogelijk een iPhone te traceren.

Het is zeker niet de eerste keer dat iBoeven gepakt worden met behulp van Find My iPhone. Het helpt de politie enorm bij het onderzoek en maakt de kans dat verloren of gestolen apparaten terugkomen veel groter. Bij de configuratie van een nieuwe iPhone wordt aangeboden Find My iPhone in te schakelen. Daarna is het in te stellen via de iCloud voorkeuren op de iPhone:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies voor iCloud
  • Activeer eventueel iCloud, mocht dit nog niet gebeurd zijn.
  • Schakel Find My iPhone in

Hoewel de naam anders doet vermoeden werkt Find My iPhone ook voor een iPad, MacBook, iMac en iPod Touch. Een opgeladen accu en verbinding is wel vereist voor het uitpeilen of benaderen van het apparaat. Als het apparaat offline is kan er wel een bericht of ‘actie’ worden verzonden. Dit zal vervolgens worden uitgevoerd zodra het apparaat weer online komt.

Bron: Politie.nl Via: Bright.nl

Reageer op artikel:
iBoeven gepakt dankzij Find My iPhone
Sluiten