Het Samsung Galaxy-schip zinkt

Door: Raymon Mens - 37 reacties

Herinner jij je het nog? De berichten dat Apple’s iPhone ‘dead in the water‘ zou zijn? Uiteindelijk bleek het mee te vallen en bleef Apple kwartaal na kwartaal positieve resultaten¬†presenteren. Bij concurrent Samsung¬†gaat het echter minder goed.

De Koreaanse fabrikant kampt met flinke overschotten. Vooral low-end en middenklasse telefoons, waarmee Apple’s grootste concurrent de markt overspoelt, blijven onverkocht stofhappen in magazijnen en winkels. Dit drukt¬†de winst zo erg dat Samsung met een winstwaarschuwing komt.

In Europa en China kampt Samsung ook met toegenomen concurrentie van Huawei en Lenovo, de goedkope smartphones van deze fabrikanten zijn erg in trek. Om consumenten te verleiden toch voor Samsung te kiezen, werd de marketingmachine extra hard opgestookt. Hierdoor lipen de kosten voor reclame, in store promoties en acties ook aanzienlijk op. Zo is te lezen in de winstwaarschuwing die door The Wallstreet Journal online gezet werd.

Schermafbeelding 2014-07-08 om 15.13.00
Er is een dalende lijn in het bedrijfsresultaat te zien [Grafiek: The Verge]
Ook met de high-end smartphones van Samsung is het wel eens beter gegaan. De verkoopcijfers van de nieuwe Samsung Galaxy S5 vallen tegen en het Koreaanse bedrijf heeft de ontwerper van de nieuwste Galaxy ontslagen omdat er veel kritiek was het op ontwerp van de telefoon.

Samsung-gebruikers die willen springen voordat het Galaxy-schip helemaal gezonken is, zullen zich met de toekomstige grotere iPhones al snel als een vis in het water voelen. Punt van aandacht is de simkaart. Apple maakt gebruik van een nano-simkaart, in de meeste Samsung-toestellen zit een micro-sim. Die is gelukkig eenvoudig zelf te knippen:

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  ??? Is dit andriodplanet.nl ???

 • Profielfoto
  exilim

  ….De Koreaanse fabrikant kampt met flinke overschotten. Vooral low-end en middenklasse telefoons, waarmee de fabrikant de markt overspoelt, blijven onverkocht stofhappen in magazijnen en winkels…..

  Oh….. dit verklaart die overval in Brazili√ę waar 40000 elektronische apparaten werden gestolen. Nu mag de verzekeringsmaatschappij de zgn. geleden schade uitbetalen!!;-)

 • Profielfoto
  hkees

  Misschien beter: het Samduns Galaxy-schip maakt water. Vlak ook Xiaomi niet uit. (En het is Huawei.)

 • Profielfoto
  essiw

  Jammer voor Samsung, maar zoals Usain al zegt, dit is geen apple nieuws, alleen apple gebruikers met een samsung telefoon hebben iets aan dit nieuws, en die kunnen dat ook net zo goed vinden op een samsung website.

 • Profielfoto
  AdriaanB

  Dit filmpje is wel heel onzinnig en ongerelateerd

 • Profielfoto
  bestbier

  Vandaar de zgn “overval” vanmorgen op Samsung telefoons? Een reclame-actie?

 • Profielfoto
  ro_me

  Interessant, een artikel over Samsung! Staan op Android sites ook nieuwtje over Apple? Of is dit echt een tik van OMT?

 • Profielfoto
  jackybe67

  ro-me,

  wat denk je zelf. Als Apple zijn kwartaalcijfers slecht moesten zijn waar ga je dat nieuws dan niet zien???

 • Profielfoto
  Targaryen

  Wat een kulartikel weer. Wat interesseren ons de verkoopcijfers van Samsung telefoons? Daarnaast stel ik me ook vragen bij de gegevens die naar voren worden geschoven. Ik merk om me heen dat mijn kennissen en vrienden oftewel een iPhone hebben oftewel een Galaxy S4 of S5.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Targaryen,

  Samsung verwacht een winstverlies van 26%. Als grootste concurrent van Apple vind ik dit wel interessant nieuws in het licht van hun kwartaalcijfers later deze maand.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Jij vindt dat interessant (en dat is jouw goed recht), maar daarom hoeft het hier nog niet te staan. Toen Apple besliste om elk aandeel in zeven te delen, kraaide hier geen haan naar, maar zoiets wel dus. Dat gaat er bij mij niet in. Ik ben me ervan bewust dat ze niet alles hier kunnen plaatsen, maar wat er met AAPL gebeurt vind ik vele malen interessanter dan wat Samsung verkoopt. Laten we het erop houden dat het de keus is van de redactie en dat we elk onze mening over dit bericht kunnen hebben, maar dat het er toch blijft staan!;)

 • Profielfoto
  sunapple

  Dit nieuws is rete interessant aangezien dit onderstreept dat Apple’s strategie (inzetten op 1 of 2 modellen ipv 85) gewoon werkt. Daarbij is Samsung de grootste concurrent uiteraard. Lees ook de versie van The Verge:

  Samsung’s smartphone saturation strategy stumbles
  Sales of mobile devices haven’t matched Samsung’s expectations, so the company’s spending even more on marketing

  http://www.theverge.com/2014/7/8/5879589/samsung-earnings-guidance-q2-2014

  Tja, Samsung verkoopt veel door veel reclame, maar de iPhone verkoopt zichzelf. Op de lange termijn zie je maar weer dat Apple zo gek nog niet is.

 • Profielfoto
  sedikit

  Ja hoor, daar zijn we weer. Goed voor onze ego? Sommigen schijnen dit nodig te hebben, voor in de zandbak:

 • Profielfoto
  pruus

  En dat ondanks het feit dat gisteren zoveel Samsung smartphones gestolen zijn? Tellen die als verkocht of is dat marketing geld?

  Ik hoop dat ze ‘lean’, ‘mean’ als een fighting machine weer vernieuwend worden. Geen evolutie, maar revolutie. Niet maken wat we willen, maar maken wat we nu nog niet weten wat we willen….

  Ik wacht op de i6!

 • Profielfoto
  peebeenl

  Ik denk dat gebruikers eindelijk in gaan zien dat Samsung geen goede toestellen maakt. Ik vermoed echter dat met name de concurrenten in de android markt er beter van worden. Sony heeft een mooie line up, Motorola biedt meer voor minder, de andere merken maken ook redelijke toestellen.
  Ze komen echt niet allemaal terug naar Apple. Dan hang je weer vast aan 1 organisatie voor je toestel. (Apple heeft geen keuze)

  Heb zelf iPhone 5s, Lumia 920 en Sony Z1 compact (in die volgorde;))

 • Profielfoto
  mowat

  Het interesseert mij , eerlijk gezegd, ook geen barst of de winst – of verkoopcijfers van Samsung goed of slecht zijn. Het interesseert mij zelfs niet of die van Apple zelf goed of slecht zijn. Enkel goede artikelen over de producten die ik van Apple bezit en hun werking is echt nuttig. Je wordt toch ook niet high van een artikel over Philips televisietoestellen of Zanussi droogzwierders of Canon kopieermachines of wat voor ander toestel dat je in huis hebt … of wel ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Interessant … Staan op Android sites ook nieuwtje over Apple?…

  .
  Ja.

  …Samsung-gebruikers die willen springen voordat het Galaxy-schip helemaal gezonken is…

  .
  Gelukkig voor hen blijft de basis Android, en is er geen enkele noodzaak het zinkende schip voortijdig te verlaten.

 • Profielfoto
  sunapple

  Het interesseert mij eerlijk gezegd ook geen barst of de winst- of verkoopcijfers van Samsung goed of slecht zijn. Het interesseert mij zelfs niet of die van Apple zelf goed of slecht zijn.

  Dat mag.

  Je wordt toch ook niet high van een artikel over Philips televisietoestellen of Zanussi droogzwierders of Canon kopieermachines of wat voor ander toestel dat je in huis hebt … of wel ?

  Applelaars wel hoor (over Apple), is heel normaal.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Mijn hemel, wat sommige hier weer presteren te schrijven:confused:

  Het is duidelijk dat we ons op het internet bevinden en we volledig geen rekening houden ket het feit dat we met andere mensen te maken hebben:sad:

  Wanneer je het nou niet zo’n leuk artikel vindt of je vindt het hier niet echt thuishoren, dan kan je of rustig zwijgen of het op een normale manier communiceren. Dergelijke agressieve reacties, ik heb gewoon plaatsvervangende schaamte:oops:

  Ik vind het best een interessant artikel. Het zegt onder andere ook iets over de markt en over hoe verschillende strategie√ęn zich blijken te ontwikkelen.

  Verder vond ik het een volwassen geschreven stuk, met het gebruikelijke schrijffoutje, gelukkig;) Maar het leest prettig en informeert.

  Of je zit te wachten op de informatie, dat is een tweede. Ik kom hier wel eens artikelen tegen die mij niet interesseren, dat is toch in z’n geheel niet erg? Ik hoef dan jiet te gaan schelden hoor, maar wacht rustig totdat er weer een artikel verschijnt dat mij meer ligt:) En dat komt vanzelf weer, want hoe we het ook wenden of keren, OMT blijft wel weer telkens nieuwe content bieden die we allemaal fijn lezen, ze organiseren leuke avonden, ze informeren en bieden mogelijkheid voor het bestaan van het forum. Wanneer ze nier altijd als eerste zijn, wanneer ze soms een keuze maken die je niet begrijpt, wanneer ze soms stukjes schrijven waarvan jij de kwaliteit niet okay vindt, dat kan allemaal. En natuurlijk mag en kan je daarop reageren, maar wel een beetje normaal en met respect voor de auteurs en de mensen van OMT alsjeblieft.

 • Profielfoto
  McMeller

  Voor zover dit relevant is: een nano-sim knippen is onverstandig. Hij is namelijk niet alleen kleiner, maar ook dunner. Een te dikke kaart kan het simkaartslot van een toestel beschadigen.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  En een nano-sim is heel eenvoudig aan te vragen bij je provider, en koop je de iPhone in een appleStore, dan hebben ze er gewoon eentje voor je liggen. Geen probleem;)

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Werkt prima McMeller

  De laatste regels en het filmpje zijn behoorlijk ongerelateerd…

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik dacht dat dit een site was met artikelen over Apple …

 • Profielfoto
  zepkleiker

  ro-me,

  wat denk je zelf. Als Apple zijn kwartaalcijfers slecht moesten zijn waar ga je dat nieuws dan niet zien???

  Sorry, maar ik heb dat nog nooit op een website over Android gezien. De bekendste Nederlandse site over Android is androidworld.nl maar heb daar nog nooit een artikel gezien dat specifiek over cijfers van Apple ging.

  Na wat googelen kom ik op één artikel waarin de (positieve!) cijfers van Apple worden genoemd, samen met de cijfers van andere bedrijven. Natuurlijk kijkt men daar terloops ook wel eens met een schuin oog naar Apple, en met name in de reacties ontdek je ook geregeld anti-Apple-sentimenten. De artikelen zijn desondanks gewoon zakelijk. OMT (en met name Raymon) kan daar nog wat van leren met die constante stroom van stemmingmakerij.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Voor zover dit relevant is: een nano-sim knippen is onverstandig. Hij is namelijk niet alleen kleiner, maar ook dunner. Een te dikke kaart kan het simkaartslot van een toestel beschadigen.

  Je kunt ‘m gewoon bijschuren met wat schuurpapier. Vaak gedaan, en nooit problemen gehad.:)

 • Profielfoto
  Zakske

  Wederom een redelijk slecht artikel van OMT, jullie doen je naam eer aan!

  Als je het stuk op The Wall Street Journal zelfs maar gelezen had zie direct je het grootste probleem voor Samsung; de stijging van de munt, de Zuid-Koreaanse won. Dat staat ook op nummer één in het door jullie geciteerde artikel, maar onzinnige koppen tikken voor deze site is natuurlijk veel leuker. Als je munt stijgt ten opzichte van die van je belangrijkste afzetmarkten krijg je omgerekend naar je eigen valuta minder geld binnen, en daalt de winst. Dat snapt zelfs een kind.

 • Profielfoto
  Jannemanishere

  Wat een domme fanboy-site is dit eigenlijk…

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Spelfout in derde alinea: lipen, het zou waarschijnlijk liepen moeten zijn

 • Profielfoto
  Adrenaline0182

  De mensen die dit nieuws het minst interesseert, schreeuwen hier het hardst. Scroll gewoon lekker door, in plaats van te roepen dat het je ‘echt niet boeit’.

 • Profielfoto
  Rickje

  Kulartikel, typefouten die er na 8 uur nog steeds inzitten en weer zo een typisch domme ‘aanbeveling’ om de link met Apple te leggen, namelijk het filmpje.

  En van deze 3 punten vindt ik dat kulartikel toch nog het meest interessant, maar kom op, haal die typefouten er eens uit en stop met die gekke vergezochte link met Apple. Al is het ook al een wonder dat er niet zo een rare vraag staat als slotzin.

 • Profielfoto
  Koezel

  Het niveau van OMT daalt zienderogen. Zowel de artikelen (niet alle) als de reacties. Er word vaak zo kinderlijk gereageerd. Men zegt dat Apple gebruikers vaak hoog opgeleid zijn, daar zie ik niets van terug bij OMT.

 • Profielfoto
  polansky

  Ben het wel eens dat OMT achteruit holt.

  – Artikelen over een fictief horloge met een hoog gokgehalte
  – OMG! Alle South Park afleveringen gratis te kijken in offici√ęle app
  РDe iPhone is onweerstaanbaar, volgens Samsung’s laatste commercial
  – Lumia Fit? Microsoft stapt in mobile health
  – Gaan we vooral tegen onze iWatch praten?

  En dat allemaal in minder dan een week.

 • Profielfoto
  martijnj

  Dan ga je toch lekker weg als OMT je niet bevalt?! En koop dan ook gelijk een samsung telefoon ofzo!

 • Profielfoto
  H.deweg

  out maakt weereens een schwalbe, om met wat klikjes de kas te kunnen spekken.

 • Profielfoto
  H.deweg

  OMT

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Dan ga je toch lekker weg als OMT je niet bevalt?! En koop dan ook gelijk een samsung telefoon ofzo!

  Want als je kritiek hebt op OMT ben je volgens jou dus een Apple-hater? Wat is dat dan weer voor complete waanzin? Als je een slecht artikel leest in de Volkskrant over de PvdA is dat voor jou een reden om dan maar op de PVV te gaan stemmen? (Willekeurig gekozen partijen, overigens.)

  Het niveau daalt inderdaad zienderogen. Deze reactie toont dat verrassend goed in 2 zinnen.

 • Profielfoto
  Romper

  …heren, heren, tijd voor reflexie !!..:)