Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juli 2014

Het Samsung Galaxy-schip zinkt

Herinner jij je het nog? De berichten dat Apple’s iPhone ‘dead in the water‘ zou zijn? Uiteindelijk bleek het mee te vallen en bleef Apple kwartaal na kwartaal positieve resultaten presenteren. Bij concurrent Samsung gaat het echter minder goed.

De Koreaanse fabrikant kampt met flinke overschotten. Vooral low-end en middenklasse telefoons, waarmee Apple’s grootste concurrent de markt overspoelt, blijven onverkocht stofhappen in magazijnen en winkels. Dit drukt de winst zo erg dat Samsung met een winstwaarschuwing komt.

In Europa en China kampt Samsung ook met toegenomen concurrentie van Huawei en Lenovo, de goedkope smartphones van deze fabrikanten zijn erg in trek. Om consumenten te verleiden toch voor Samsung te kiezen, werd de marketingmachine extra hard opgestookt. Hierdoor lipen de kosten voor reclame, in store promoties en acties ook aanzienlijk op. Zo is te lezen in de winstwaarschuwing die door The Wallstreet Journal online gezet werd.

Er is een dalende lijn in het bedrijfsresultaat te zien [Grafiek: The Verge]
Ook met de high-end smartphones van Samsung is het wel eens beter gegaan. De verkoopcijfers van de nieuwe Samsung Galaxy S5 vallen tegen en het Koreaanse bedrijf heeft de ontwerper van de nieuwste Galaxy ontslagen omdat er veel kritiek was het op ontwerp van de telefoon.

Samsung-gebruikers die willen springen voordat het Galaxy-schip helemaal gezonken is, zullen zich met de toekomstige grotere iPhones al snel als een vis in het water voelen. Punt van aandacht is de simkaart. Apple maakt gebruik van een nano-simkaart, in de meeste Samsung-toestellen zit een micro-sim. Die is gelukkig eenvoudig zelf te knippen:

Reageer op artikel:
Het Samsung Galaxy-schip zinkt
Sluiten