Handzaamheid 4,7-inch iPhone 6 bekeken

26 reacties

Hoewel het uiterlijk van de iPhone 6 al van alle kanten uitgelicht is, is de handzaamheid minstens zo belangrijk. Een video die door iFanr online is gezet, geeft een idee van de (on)handzaamheid van een 4,7-inch iPhone. Is het hele scherm nog steeds met één hand* te bedienen?

Er wordt gebruik gemaakt van een onderdeel dat eerder boven water kwam. Het zou gaan om een origineel 4,7-inch scherm dat voor de iPhone 6 gebruikt wordt. Compleet met ronde randjes die aansluiten op het ronde ontwerp van de volgende iPhone die naar verwachting in september van dit jaar aangekondigd wordt.

* Chinese video = Chinese (kleinere) handen.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Sandermrt

  De gebogen randen vind ik persoonlijk wel mooi, maar volgens mij kennen we dit al van de Galaxy s 3?

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Het word wel strekken als ik notificatiecenter tevoorschijn wil toveren. En ik heb toch redelijk grote handen…volgens de video zou ik moeten rijken tot ongeveer de front camera.

 • Profielfoto
  vdlindenmark

  Het is maar wat je gewend bent… Ik heb al 2 jaar een S3, en eind oktober loopt mijn contract af.
  De afmetingen van de S3 komen redelijk overeen met de geschatte afmetingen van de iphone 6. De S3 is zelfs 10mm breder. Komt helemaal goed dus.

  Het is maar net hoe je gewend bent hem vast te houden. Ik merk niet eens dat ik mijn telefoon soms met twee handen bedien, al is het maar omdat het sneller typt.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Hoho, en dit is nog maar een 4,7″. Wat voor een gedrocht wordt die 5,5″ dan wel niet.

 • Profielfoto
  IOS dude

  Als ik daar een otterbox defender rond steek dan gaat het wel erg groot worden vrees ik…

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik denk dat 5.5″ prima te handelen is en best in een broekzak past, alleen zal het niet zo comfortabel zijn als de 4.7″ of de oudere formaten in je hand. Maar goed, als het gaat om grootte zou je voor in je broekzak een iPod Nano willen en voor webbrowsen en filmpjes kijken een iPad. Persoonlijk vind ik 4.7″ en 5.5″ dan toch een goede middenweg. De 4″ schermen zijn vrij klein voor content, ik wil toch liever iets dat nét iets groter is.

 • Profielfoto
  DutchMac

  Veel te groot aan het worden voor een telefoon…….

  Love my 4s

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik denk dat er zeker meegerekend moet worden dat je het toestel bij een groter formaat anders beet gaat houden. Ik heb zeker niet groter dan gemiddelde handen. Ik heb een Nexus 5 met een 4.95″ scherm en ik kan ‘m perfect in m’n hand houden en ik kom gewoon met m’n duim in de linkerbovenhoek. Oftewel, ik kom overal.

  Alleen als je in bed ligt en je houdt ‘m boven je hoofd, dan.. valt ie wel eens. Maar dat zal met een iPhone niet anders, wellicht minder frequent, zijn.

  Met andere woorden: 4.7″ is echt niet onhandzaam, sterker nog: volledig handzaam! Maar ongetwijfeld wel iets minder handzaam dan een 4″. Loop maar naar de telefoonwinkel en ga niet azijnpissen, want daar wordt de vloer zo vies van. Minder handzaam, maar nog steeds gewoon goed handzaam.:)

  Dat sommige mensen dat minder prettig vinden is een volledig ander verhaal!:)
  Tijd voor een iPhone weer voor mij.

 • Profielfoto
  jeroentje

  ik vond de stap toen van 4s naar 5 al groot.. en nu vind ik hem nog steeds te groot.

  Ik snap de beweeg redenen van Apple, de mensen die overstappen doen dit vanwege het grotere scherm van hun nieuwe telefoon. Hier mee probeert Apple die mensen aan apple te houden. Ik hoop ook dat naast de grote iPhone ook een kleinere variant blijft bestaan.

 • Profielfoto
  seek

  Alweer deze belachelijke video. Wat moeten we hier mee? Dit is een Aziaat met korte vingertjes. Voor mij als Nederlander zullen een paar mm bredere iPhone echt geen probleem zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik bedien mijn iPhone 5S maar zelden met 1 hand. Eigenlijk alleen als ik aan het bellen ben. Als ik met apps, Whats App of Facebook bezig ben, hou ik hem met 1 hand vast en type of touch met de andere hand. Dan maakt de grootte dus helemaal niet uit. Typen doe ik altijd met 1 vinger. Voor twee vingers zijn m’n vingers te groot en/of ik vind het te lastig.:lol: Mij lijkt een grote iPhone prima. Weet nog niet of ik een 4.7″ of 5.5″ zou willen hebben. Bellen is maar bijzaak, het meeste gebruik is chatten, Facebook, nieuwspagina’s/kranten lezen, twitteren en internetten en dan is een groter scherm erg lekker!

 • Profielfoto
  witless

  @MacaanZee

  Dat doen veel oudere mensen…hehe.

  Ik gebruik heel vaak maar 1 hand.

 • Profielfoto
  Needler

  Waarom is 5.5″ de max? Ik zie een 6″ ook nog wel zitten als de vervanging van mijn iPhone 5S 64GB en mijn iPad Mini 2 64 GB. Twee-in-één lijkt me super handig.

 • Profielfoto
  ramrod

  Goede video met duidelijk helder verhaal …..

 • Profielfoto
  Jor1

  Ok, en wat is de uitkomst van die video dan?

 • Profielfoto
  Di May

  Blackvibes :

  ” Alleen als je in bed ligt en je houdt ‘m boven je hoofd … ”

  Stel ik me heel veel vragen bij.
  Mijn fantasie schiet tekort.
  Je moet heel jong zijn.

  Nooit meegemaakt dat je simpelweg nog geen vaste telefoon had ?
  Tenzij bij de bakker, de beenhouwer, of godbetert bij de dokter ?

  Mooie en handige dingen, die smartphones,
  maar volgens mij gaat het bij sommige dezer
  dagen de verkeerde kant op.

  Of hoe een zegen een vloek kan worden.

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik hoop dat Apple ook een full-featured compact model in de line-up houdt. Met hardlopen wil ik niet zo’n log apparaat op mijn arm.

 • Profielfoto
  Brainy

  Het klopt wel wat hij zegt bij 45 sec, hoewel ik het wel eerst zelf eens wil proberen.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Blackvibes :

  ” Alleen als je in bed ligt en je houdt ‘m boven je hoofd … ”

  Stel ik me heel veel vragen bij.
  Mijn fantasie schiet tekort.
  Je moet heel jong zijn.

  Nooit meegemaakt dat je simpelweg nog geen vaste telefoon had ?
  Tenzij bij de bakker, de beenhouwer, of godbetert bij de dokter ?

  Mooie en handige dingen, die smartphones,
  maar volgens mij gaat het bij sommige dezer
  dagen de verkeerde kant op.

  Of hoe een zegen een vloek kan worden.

  Moet ik me nou afvragen of jij onder een steen leeft of juist vragen wat je nou bedoeld te zeggen? Want wat heeft het te maken met een vaste telefoon..?:razz: Een smartphone is voor overal gebruik, dus als ik wakker word of voor ’t slapen gaan nog alles bekijk, al op m’n rug liggend, dan komt een dergelijke situatie gewoon voor.:)

  Niet zo raar toch?:)


  ter illustratie

 • Profielfoto
  ICell

  Leuk allemaal,

  Maar hebben ze ook aan de batterij gedacht, want dat gaat zo langzamerhand wel een “ISSUE’ worden bij de iphones. Samsung heeft zeker gelijk en nog op een leuke manier ook nog:
  http://www.youtube.com/watch?v=mzMUTrTYD9s

 • Profielfoto
  streeff

  Overbodig, die video. Er is al heel veel bekend over de gebruiks(on)gemak van 4,7″ en 5,5″ schermen door de duizenden Androids die er al lang en breed zijn met dit formaat.

 • Profielfoto
  Shyos

  De gebogen randen vind ik persoonlijk wel mooi, maar volgens mij kennen we dit al van de Galaxy s 3?

  Je bent al weer de eerste iPhone vergeten waarschijnlijk…

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik hoop dat Apple ook een full-featured compact model in de line-up houdt. Met hardlopen wil ik niet zo’n log apparaat op mijn arm.

  Nice one: +1

 • Profielfoto
  LighScan

  Mijn zus heeft een Huawei Ascend G525, met een 4,5 inch. Erg gemakkelijk voor mij, want zo kan ik het toestel eens in mijn hand ‘uitproberen’. Een iPhone 4,7″ zou dus nog net moeten gaan, maar écht niet meer groter hoor!
  Geef mij maar gewoon het formaat van de iPhone 5S, niks mis mee!

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ach, laat ook maar

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd welk formaat het ideale formaat is om met twee handen te bedienen. Voor mijn handen zijn alle iPhone’s tot de 4S perfect met 1 hand te bedienen. De 5 5C en 5S zijn voor 1 hand te groot en voor 2 te krap.