‘Grotere accu, 13 megapixel-sensor in nieuwe iPhone’

12 reacties

Die gelekte saffieren schermpjes voor de iPhone 6 (of hoe de nieuwe iPhone dan ook mag heten) of de mockups van diens afgeronde behuizing kennen we nu wel. Langzamerhand wordt het tijd om eens te kijken wat de volgende generatie iPhone van binnen voor ons in petto heeft.

Zo denkt men er in China ook over want vandaag zijn nieuwe geruchten opgedoken over de accu en de camerasensor die schuilgaan achter al dan saffier en aluminium. Kortweg valt daaruit op te maken dat de nieuwe iPhone foto’s kan schieten op 13 megapixels én dat de accu meer dan vijftien procent in capaciteit wint.

Het doorgaans betrouwbare nowhereelse.fr heeft foto’s gepubliceerd waarop mogelijk de accu voor de volgende generatie iPhone te zien is. Daarbij valt op dat het om een vermogen van 1810 mAh heeft, wat zestien procent meer is dan de 1560 mAh-accu in de iPhone 5s. Toch zou de nieuwe iPhone met deze accu achterblijven bij de Samsung Galaxy S5. Dat toestel heeft een 2800 mAh-accu. Dit verschil wordt doorgaans echter gecompenseerd door het betere batterijmanagement van de iPhone.

Nu betekent een grotere accu niet automatisch dat de nieuwe iPhone een langere accuduur dan de huidige modellen zal krijgen. Algemeen wordt aangenomen dat Apple uitkomt met een 4,7 en misschien zelfs een 5,5-inch iPhone (tegenover de huidige 4-inch schermen van de iPhone 5, 5c en 5s. Aangezien het scherm de grootste batterijverbruiker is van een smartphone zal de extra capaciteit dus hard nodig zijn om het aantal gebruiksuren van de huidige iPhones te evenaren.

Tegelijkertijd komt de website GforGames met het bericht dat de volgende iPhone waarschijnlijk een nieuwe sensor van Sony zal gebruiken voor de cameramodule. de Exmor IMX220 is een 1/2.3-inch 13 megapixels-sensor. Dat betekent een grotere sensor met meer megapixels dan de IMX145 1/1.8-inch 8 megapixel-sensor van de iPhone 5s.

De IMX220 is een relatief nieuwe sensor. Toch kan ie nu al los gekocht worden via de Chinese verkoopsite Alibaba. Daar betaal je er net geen twintig euro voor.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  En toch weer een hoop Samsung in de nieuwe iPhone!
  ‘Apple in 2015 afhankelijker van Samsung bij productie iPhone’

 • Profielfoto
  Afroman

  Ben benieuwd! Nu komen eindelijk de feiten waar we op kunnen rekenen en wordt de volgende keynote compleet voorspeld.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat klinkt goed! Vooral die 13 Mp sensor is van harte welkom. Ik krijg steeds meer zin in de volgende iPhone, naarmate er meer uitlekt, of: in geruchten naar buiten komt. De nieuwe iPhone(s) gaan natuurlijk niet iPhone 6 heten, want hoe noem je dan de 5,5″ iPhone? iPhone 7? Of iPhone 6-en-een-half.
  Nee, de nieuwe iPhone wordt volgens mij gewoon de iPhone Air met een extra aanduiding voor het groter model, bijvoorbeeld iPhone Air XL.
  Ook het vernieuwde design, afgeleid van de iPad Air, past daar helemaal bij en Apple is dan af van het genummer. (En Samsung ook…losers!)
  Wacht maar af!

 • Profielfoto
  Afroman

  Hoezo? Je hebt toch ook gewoon een kleine en een grotere MacBook Air of Pro en een kleine en grote iMac? Hoeft heus niet per se een andere naam voor te hebben.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ben benieuwd! Nu komen eindelijk de feiten waar we op kunnen rekenen en wordt de volgende keynote compleet voorspeld.

  Feiten? Als ik het artikel goed lees, dan zie ik enkel geruchten.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Hoezo? Je hebt toch ook gewoon een kleine en een grotere MacBook Air of Pro en een kleine en grote iMac? Hoeft heus niet per se een andere naam voor te hebben.

  Oh ja! Zoals iPad, iPadAir en iPadMini;-)

 • Profielfoto
  mtooster

  de Exmor IMX220 is een 1/2.3-inch 13 megapixels-sensor. Dat betekent een grotere sensor met meer megapixels dan de IMX145 1/1.8-inch 8 megapixel-sensor van de iPhone 5s.

  Zoals je het nu schrijft zou de sensor kleiner worden. Maar de iPhone 5S heeft een sensor met een grootte van ca. 1/3″, dus dan klopt het weer.

 • Profielfoto
  Haike

  Loop jij nog rond met een model koelkast? werd er meesmuilend en sarcastisch tegen je gezegd als je nog rond liep met een 1e generatie mobiele telefoon… Nee het moest klein en genuanceerd zijn van maat. Het was not done om nog met zo’n ding rond te lopen. Nu juicht iedereen weer dat het allemaal zo groot is, en groter wordt.
  Hoezo modegevoelig?:lol:

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik denk dat de accu’s straks helemaal gaan veranderen. Wat Samsung nu aan het doen is met die overnames van verschillende producties die de iPhone gaan dwars zitten maakt Apple alleen maar sterker. Ik denk dat straks alle teksten ” Assembled in China” gaan verdwijnen en dat Apple de totale productie zelf gaat doen. Saffier is namelijk stap 1.

 • Profielfoto
  Psvu2

  @haike groot verschil is natuurlijk wel dat je vroeger (ik had een panasonic g600 ofzo) alleen maar kon bellen en smssen(kon dit?) je had volgens mij toen 3 beltonen.
  Nu kun je bijna alles wat een laptop kan, dus dan is een groter scherm wel makkelijker.
  Vind zelf 4,7″ groot zat denk ik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad Haike…. Ik weet niet waar je al die tijd bent geweest, maar het wordt tijd om je Nokia 3310 in te ruilen voor een echte smartphone, een iPhone dus. En als je nu nog niet weet wat je er allemaal mee kan doen en waarom een groter scherm dus handig is, dan wordt het écht tijd!!

 • Profielfoto
  Rtaal

  Waarom kunnen wij niet gewoon een 2800 MaH batterij in de iPhone krijgen en beter batterij management? Voor die slordige 700/800/900 euro vind ik dat dit wel mag. Ik ben overgestapt op Android vanwege deze reden. Echter valt Android me vies tegen en ga ik met de iPhone 6 weer terug naar iOS. Het enige wat mij ontzettend stoorde aan de iPhone 5 die ik eerst had is dat ik hem 3x per dag aan het laden was. Dit is met mijn HTC one niet het geval (hoewel ik laatst geheel onverwacht laad problemen had maar dit is nu opgelost). Ik heb geen zin om weer na een paar maanden elke dag met m’n losse accu lader rond te sjouwen overal waar ik heen ga. Ik ben ook nog bereid hier nog meer voor te betalen dan ik al doe maar dit is gewoon niks…