Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 juli 2014

‘Grotere accu, 13 megapixel-sensor in nieuwe iPhone’

Die gelekte saffieren schermpjes voor de iPhone 6 (of hoe de nieuwe iPhone dan ook mag heten) of de mockups van diens afgeronde behuizing kennen we nu wel. Langzamerhand wordt het tijd om eens te kijken wat de volgende generatie iPhone van binnen voor ons in petto heeft.

Zo denkt men er in China ook over want vandaag zijn nieuwe geruchten opgedoken over de accu en de camerasensor die schuilgaan achter al dan saffier en aluminium. Kortweg valt daaruit op te maken dat de nieuwe iPhone foto’s kan schieten op 13 megapixels én dat de accu meer dan vijftien procent in capaciteit wint.

Het doorgaans betrouwbare nowhereelse.fr heeft foto’s gepubliceerd waarop mogelijk de accu voor de volgende generatie iPhone te zien is. Daarbij valt op dat het om een vermogen van 1810 mAh heeft, wat zestien procent meer is dan de 1560 mAh-accu in de iPhone 5s. Toch zou de nieuwe iPhone met deze accu achterblijven bij de Samsung Galaxy S5. Dat toestel heeft een 2800 mAh-accu. Dit verschil wordt doorgaans echter gecompenseerd door het betere batterijmanagement van de iPhone.

Nu betekent een grotere accu niet automatisch dat de nieuwe iPhone een langere accuduur dan de huidige modellen zal krijgen. Algemeen wordt aangenomen dat Apple uitkomt met een 4,7 en misschien zelfs een 5,5-inch iPhone (tegenover de huidige 4-inch schermen van de iPhone 5, 5c en 5s. Aangezien het scherm de grootste batterijverbruiker is van een smartphone zal de extra capaciteit dus hard nodig zijn om het aantal gebruiksuren van de huidige iPhones te evenaren.

Tegelijkertijd komt de website GforGames met het bericht dat de volgende iPhone waarschijnlijk een nieuwe sensor van Sony zal gebruiken voor de cameramodule. de Exmor IMX220 is een 1/2.3-inch 13 megapixels-sensor. Dat betekent een grotere sensor met meer megapixels dan de IMX145 1/1.8-inch 8 megapixel-sensor van de iPhone 5s.

De IMX220 is een relatief nieuwe sensor. Toch kan ie nu al los gekocht worden via de Chinese verkoopsite Alibaba. Daar betaal je er net geen twintig euro voor.

Reageer op artikel:
‘Grotere accu, 13 megapixel-sensor in nieuwe iPhone’
Sluiten