Google waarschuwt voor Flash websites

Door: Lucas Raggers - 9 reacties

Het kan verkeren. Het ene moment is Flash het unique selling point voor Android in de concurrentiestrijd met iOS, het andere moment waarschuwt Google gebruikers juist voor websites die gemaakt zijn in Flash. Vanaf vandaag is dat namelijk het geval.

Zodra er in zoekresultaten een website staat die gemaakt is in Flash, dan krijg je van Google een waarschuwing dat de betreffende website waarschijnlijk niet werkt op je iPhone: “Starting today, we will indicate to searchers when our algorithms detect pages that may not work on their devices. For example, Adobe Flash is not supported on iOS devices or on Android versions 4.1 and higher.”

Flash melding
Google’s waarschuwing voor Flash websites in zoekresultaten

Google laat op haar website voor webmasters weten dat er tegenwoordig geen excuus meer is om Flash te gebruiken. “Fortunately, making websites that work on all modern devices is not that hard: websites can use HTML5 since it is universally supported, sometimes exclusively, by all devices.”

In 2010 plaatste Steve Jobs een klein epistel op Apple.com waarin hij uitlegt waarom Flash niet wordt ondersteund op iPhones, iPods en iPads. De redenen hiervoor waren puur technisch. Steve Jobs noemde er maar liefst zes, waaronder de betrouwbaarheid en de veiligheid. En inderdaad, zo mochten we vorige week nog in allerijl een update van Flash installeren omdat dankzij een bug in de software browsergegevens gestolen konden worden.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  wikniee

  Toevallig gisteren alle Flash players verwijderd van mijn computers. Lopen nu wat soepeler!) Youtube kun je op html5 instellen via youtube.com/html5 .

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Breaking news: IBM en Apple gaan samenwerken: business apps en services! via streetinsider.com

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Jobs had gelijk. Toen diverse andere smartphone- en tablet-fabrikanten destijds toesnelden om Adobe te helpen “The Full Web Experience” toch inclusief Flash te laten leveren, wierpen ook zij na een paar maanden de handdoek in de ring. Flash is echter nog lang niet ‘dood’ – het leeft alleen voort in een andere gedaante: AIR, een volwaardig en zelfstandig werkende app, i.p.v. SWF in een browser m.b.v. een plug-in.

  Apple had en heeft namelijk geen enkel bezwaar tegen volledige Flash-runtimes IN een app, en dat is ook wat Adobe de afgelopen jaren aanzienlijk heeft weten te verbeteren. Candy Crush is de meest bekende van vele duizenden apps die gemaakt zijn met Flash…

 • Profielfoto
  XaRaI_001

  Haha, wat grappig, net of IOS zo betrouwbaar is. Wat dat aangaat heeft Apple nog een lange weg te gaan.
  Maar wat ik me meer afvraag is waarom er nu zo veel idioten zijn die ten koste van alles, zo nodig moeten aan tonen dat er een loophole in een of ander OS zit. In plaats van zorgen dat het OS gewoon goed werkt zoals het bedoeld is (bugfixing).

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Jobs had gelijk. Toen diverse andere smartphone- en tablet-fabrikanten destijds toesnelden om Adobe te helpen “The Full Web Experience” toch inclusief Flash te laten leveren, wierpen ook zij na een paar maanden de handdoek in de ring. Flash is echter nog lang niet ‘dood’ – het leeft alleen voort in een andere gedaante: AIR, een volwaardig en zelfstandig werkende app, i.p.v. SWF in een browser m.b.v. een plug-in.

  Apple had en heeft namelijk geen enkel bezwaar tegen volledige Flash-runtimes IN een app, en dat is ook wat Adobe de afgelopen jaren aanzienlijk heeft weten te verbeteren. Candy Crush is de meest bekende van vele duizenden apps die gemaakt zijn met Flash…

  Dat had Apple ooit wel:
  http://venturebeat.com/2010/04/08/apple-bans-flash-to-iphone-conversions-in-apps/

  In de licentie stond destijds het volgende:

  “Applications may only use Documented APIs in the manner prescribed by Apple and must not use or call any private APIs. Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine, and only code written in C, C++, and Objective-C may compile and directly link against the Documented APIs (e.g., Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited).”

 • Profielfoto
  Hydræ

  Adobe stelt dat Flash op 98% van de pc’s is geĂŻnstalleerd. Hoe trefzekerder wil je zijn als virusmaker?

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Flash is verleden tijd.
  Zowel op mijn Mac, Linux en Windows stations komt het er niet op.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Toevallig gisteren alle Flash players verwijderd van mijn computers. Lopen nu wat soepeler!) Youtube kun je op html5 instellen via youtube.com/html5 . ”

  Maar dat is dan zonder 1080p HD …

 • Profielfoto
  Obliviant

  het grote gebrek in Flash zijn ook functies zoals “onmouseover” en dat soort

  ja.. da ga natuurlijk nie werke jonguh