Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 15 juli 2014

Google waarschuwt voor Flash websites

Het kan verkeren. Het ene moment is Flash het unique selling point voor Android in de concurrentiestrijd met iOS, het andere moment waarschuwt Google gebruikers juist voor websites die gemaakt zijn in Flash. Vanaf vandaag is dat namelijk het geval.

Zodra er in zoekresultaten een website staat die gemaakt is in Flash, dan krijg je van Google een waarschuwing dat de betreffende website waarschijnlijk niet werkt op je iPhone: “Starting today, we will indicate to searchers when our algorithms detect pages that may not work on their devices. For example, Adobe Flash is not supported on iOS devices or on Android versions 4.1 and higher.”

Google’s waarschuwing voor Flash websites in zoekresultaten

Google laat op haar website voor webmasters weten dat er tegenwoordig geen excuus meer is om Flash te gebruiken. “Fortunately, making websites that work on all modern devices is not that hard: websites can use HTML5 since it is universally supported, sometimes exclusively, by all devices.”

In 2010 plaatste Steve Jobs een klein epistel op Apple.com waarin hij uitlegt waarom Flash niet wordt ondersteund op iPhones, iPods en iPads. De redenen hiervoor waren puur technisch. Steve Jobs noemde er maar liefst zes, waaronder de betrouwbaarheid en de veiligheid. En inderdaad, zo mochten we vorige week nog in allerijl een update van Flash installeren omdat dankzij een bug in de software browsergegevens gestolen konden worden.

Reageer op artikel:
Google waarschuwt voor Flash websites
Sluiten