Google waarschuwt voor Flash websites

Lucas Raggers op 15 juli 2014 9 reacties Laatste door Obliviant

Het kan verkeren. Het ene moment is Flash het unique selling point voor Android in de concurrentiestrijd met iOS, het andere moment waarschuwt Google gebruikers juist voor websites die gemaakt zijn in Flash. Vanaf vandaag is dat namelijk het geval.

Zodra er in zoekresultaten een website staat die gemaakt is in Flash, dan krijg je van Google een waarschuwing dat de betreffende website waarschijnlijk niet werkt op je iPhone: “Starting today, we will indicate to searchers when our algorithms detect pages that may not work on their devices. For example, Adobe Flash is not supported on iOS devices or on Android versions 4.1 and higher.”

Flash melding

Google’s waarschuwing voor Flash websites in zoekresultaten

Google laat op haar website voor webmasters weten dat er tegenwoordig geen excuus meer is om Flash te gebruiken. “Fortunately, making websites that work on all modern devices is not that hard: websites can use HTML5 since it is universally supported, sometimes exclusively, by all devices.”

In 2010 plaatste Steve Jobs een klein epistel op Apple.com waarin hij uitlegt waarom Flash niet wordt ondersteund op iPhones, iPods en iPads. De redenen hiervoor waren puur technisch. Steve Jobs noemde er maar liefst zes, waaronder de betrouwbaarheid en de veiligheid. En inderdaad, zo mochten we vorige week nog in allerijl een update van Flash installeren omdat dankzij een bug in de software browsergegevens gestolen konden worden.

Lucas Raggers is oprichter van One More Thing. Ooit docent Nederlands maar inmiddels al jaren eindredacteur. Volg @lucasraggers op zijn blog. Lees meer artikelen van Lucas.

En nu?

9 reacties

Profielfoto

wikniee op 15 juli 2014

Toevallig gisteren alle Flash players verwijderd van mijn computers. Lopen nu wat soepeler!) Youtube kun je op html5 instellen via youtube.com/html5 .

Profielfoto

Swiftly op 15 juli 2014

Breaking news: IBM en Apple gaan samenwerken: business apps en services! via streetinsider.com

Profielfoto

Peter Villevoye op 15 juli 2014

Jobs had gelijk. Toen diverse andere smartphone- en tablet-fabrikanten destijds toesnelden om Adobe te helpen “The Full Web Experience” toch inclusief Flash te laten leveren, wierpen ook zij na een paar maanden de handdoek in de ring. Flash is echter nog lang niet ‘dood’ – het leeft alleen voort in een andere gedaante: AIR, een volwaardig en zelfstandig werkende app, i.p.v. SWF in een browser m.b.v. een plug-in.

Apple had en heeft namelijk geen enkel bezwaar tegen volledige Flash-runtimes IN een app, en dat is ook wat Adobe de afgelopen jaren aanzienlijk heeft weten te verbeteren. Candy Crush is de meest bekende van vele duizenden apps die gemaakt zijn met Flash…

Profielfoto

XaRaI_001 op 16 juli 2014

Haha, wat grappig, net of IOS zo betrouwbaar is. Wat dat aangaat heeft Apple nog een lange weg te gaan.
Maar wat ik me meer afvraag is waarom er nu zo veel idioten zijn die ten koste van alles, zo nodig moeten aan tonen dat er een loophole in een of ander OS zit. In plaats van zorgen dat het OS gewoon goed werkt zoals het bedoeld is (bugfixing).

Profielfoto

zepkleiker op 16 juli 2014

Jobs had gelijk. Toen diverse andere smartphone- en tablet-fabrikanten destijds toesnelden om Adobe te helpen “The Full Web Experience” toch inclusief Flash te laten leveren, wierpen ook zij na een paar maanden de handdoek in de ring. Flash is echter nog lang niet ‘dood’ – het leeft alleen voort in een andere gedaante: AIR, een volwaardig en zelfstandig werkende app, i.p.v. SWF in een browser m.b.v. een plug-in.

Apple had en heeft namelijk geen enkel bezwaar tegen volledige Flash-runtimes IN een app, en dat is ook wat Adobe de afgelopen jaren aanzienlijk heeft weten te verbeteren. Candy Crush is de meest bekende van vele duizenden apps die gemaakt zijn met Flash…

Dat had Apple ooit wel:
http://venturebeat.com/2010/04/08/apple-bans-flash-to-iphone-conversions-in-apps/

In de licentie stond destijds het volgende:

“Applications may only use Documented APIs in the manner prescribed by Apple and must not use or call any private APIs. Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine, and only code written in C, C++, and Objective-C may compile and directly link against the Documented APIs (e.g., Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited).”

Profielfoto

Hydræ op 16 juli 2014

Adobe stelt dat Flash op 98% van de pc’s is geïnstalleerd. Hoe trefzekerder wil je zijn als virusmaker?

Profielfoto

The Redesigner op 16 juli 2014

Flash is verleden tijd.
Zowel op mijn Mac, Linux en Windows stations komt het er niet op.

Profielfoto

Di May op 16 juli 2014

” Toevallig gisteren alle Flash players verwijderd van mijn computers. Lopen nu wat soepeler!) Youtube kun je op html5 instellen via youtube.com/html5 . ”

Maar dat is dan zonder 1080p HD …

Profielfoto

Obliviant op 16 juli 2014

het grote gebrek in Flash zijn ook functies zoals “onmouseover” en dat soort

ja.. da ga natuurlijk nie werke jonguh

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?