Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Google Now verslaat Siri in jaarlijkse test

iPhones-gebruikers zijn in een luxe positie. Ze kunnen zowel Siri als Google Now gebruiken, de zoekgigant stelt zijn virtuele assistent immers gewoon beschikbaar als onderdeel van de Google App in de App Store. Maar welke assistent is het beste?

Gingen de twee in dezelfde test vorig jaar nog nek-aan-nek, dit jaar heeft Google Now een nipte voorsprong op Siri genomen. Hoewel Siri de afgelopen tijd ook verbeterd is, gaat het bij Google Now harder. Google’s dienst blijkt iets nauwkeuriger en weet vaker de juiste informatie te tonen.

Siri scoort hoger bij het juist verstaan van de gebruiker in een rumoerige omgeving. Ook kan Apple’s virtuele assistent beter omgaan met systeemcommando’s als “turn on Wi-Fi” en “wake me up at nine”. Google Now scoort hoger op het gebied van navigatie en informatie.

Siri scoort alleen op het uitvoeren van commando’s beter.

De test werd uitgevoerd door analist Gene Munster van investeringsfirma Piper Jaffray. In de test merkte hij op dat Siri sinds kort twee informatiebronnen kan combineren, bijvoorbeeld Apple Maps en Wikipedia. De test met Google Now werd op Android uitgevoerd, de Google-app met ingebouwde Google Now-functionaliteit is op iOS wat beperkter.

Onderstaand de complete scorelijsten voor Siri en Google Now.

[Via: AppleInsider]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google Now verslaat Siri in jaarlijkse test
Sluiten