Google Now verslaat Siri in jaarlijkse test

Door: Raymon Mens - 5 reacties

iPhones-gebruikers zijn in een luxe positie. Ze kunnen zowel Siri als Google Now gebruiken, de zoekgigant stelt zijn virtuele assistent immers gewoon beschikbaar als onderdeel van de Google App in de App Store. Maar welke assistent is het beste?

Gingen de twee in dezelfde test vorig jaar nog nek-aan-nek, dit jaar heeft¬†Google Now een nipte voorsprong op Siri genomen. Hoewel Siri de afgelopen tijd ook¬†verbeterd is, gaat het bij Google Now¬†harder. Google’s dienst blijkt iets nauwkeuriger en weet vaker de juiste informatie te tonen.

Siri scoort hoger bij het juist verstaan van de gebruiker in een rumoerige omgeving. Ook kan Apple’s virtuele assistent beter omgaan met systeemcommando’s als “turn on Wi-Fi” en “wake me up at nine”. Google Now scoort hoger op het gebied van navigatie en informatie.

Google Now vs. Siri
Siri scoort alleen op het uitvoeren van commando’s beter.

De test werd uitgevoerd door analist Gene Munster van investeringsfirma Piper Jaffray. In de test merkte hij op dat Siri sinds kort twee informatiebronnen kan combineren, bijvoorbeeld Apple Maps en Wikipedia. De test met Google Now werd op Android uitgevoerd, de Google-app met ingebouwde Google Now-functionaliteit is op iOS wat beperkter.

Onderstaand de complete scorelijsten voor Siri en Google Now.

gnow-score-kaart-2014

siri-score-kaart-2014

[Via: AppleInsider]

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Boeiend zeg! … alleen niet voor ons, siri verstaat ons in 0% van de gevallen.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Niet zo verrassend dat Google Now hoger scoort op het gebied van informatie, Google verzamelt veel meer informatie over ons. Informatie uit bijv. Gmail, het zoekgedrag en Google+ wordt verzamelt en hierdoor kan Google Now uit veel meer informatie putten dan Siri.

 • Profielfoto
  Zakske

  Een zakenbank die niet weet hoe je percentages optelt…:roll:

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Niet zo verrassend dat Google Now hoger scoort op het gebied van informatie, Google verzamelt veel meer informatie over ons. Informatie uit bijv. Gmail, het zoekgedrag en Google+ wordt verzamelt en hierdoor kan Google Now uit veel meer informatie putten dan Siri.

  En niet verrassend dat Siri beter omgaat met commando’s om bijvoorbeeld WiFi aan/uit te kunnen zetten. Dat m√≥gen andere apps namelijk niet eens.

 • Profielfoto
  brandrob

  @franklinvv: De test met Google Now werd op Android uitgevoerd, zoals het artikel aangeeft, waar Google Now die mogelijkheid wél heeft. Artikel niet helemaal gelezen?