Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juli 2014

UberPOP-taxi gestart in Amsterdam

Sinds de lancering van Uber is het in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag erg gemakkelijk om met een paar taps op je iPhone een taxi te bestellen. Vanaf vandaag kan er in de hoofdstad ook voor een goedkopere Uber-variant gekozen worden.

UberPOP werkt niet met beroepschauffeurs en luxe sedans, maar met particuliere chauffeurs die hun eigen auto gebruiken om klanten te vervoeren. Verder werkt het precies hetzelfde, de chauffeur kan via de app besteld worden en ook de betaling gaat via Uber. Volgens de vervoersdienst is UberPOP ongeveer 50% goedkoper dan een gewone taxi.

Particuliere chauffeurs die ritten willen maken voor UberPOP moeten minimaal 21 jaar oud zijn, een training volgen en geen strafbare feiten hebben gepleegd. De auto’s zijn minimaal vierdeurs en uit 2005 of jonger. De traditionele taxibranche wordt door de smartphone en uber min of meer buiten spel gezet. In andere landen leidde dit al tot felle protesten.

Prijzen UberPOP afgezet tegen reguliere tarieven.

Wie de Uber-app al op heeft gestart om een goedkope UberPOP-taxi te bestellen moet nog even wachten, de uitrol vindt gefaseerd plaats. In eerste instantie wordt gestart met 20 particuliere chauffeurs en krijgt slechts een select groepje klanten toegang tot UberPOP in de app.

Reageer op artikel:
UberPOP-taxi gestart in Amsterdam
Sluiten