UberPOP-taxi gestart in Amsterdam

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Sinds de lancering van Uber is het in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag erg gemakkelijk om met een paar taps op je iPhone een taxi te bestellen. Vanaf vandaag kan er in de hoofdstad ook voor een goedkopere Uber-variant gekozen worden.

UberPOP werkt niet met beroepschauffeurs en luxe sedans, maar met particuliere chauffeurs die hun eigen auto gebruiken om klanten te vervoeren. Verder werkt het precies hetzelfde, de chauffeur kan via de app besteld worden en ook de betaling gaat via Uber. Volgens de vervoersdienst is UberPOP ongeveer 50% goedkoper dan een gewone taxi.

Particuliere chauffeurs die ritten willen maken voor UberPOP moeten minimaal 21 jaar oud zijn, een training volgen en geen strafbare feiten hebben gepleegd. De auto’s zijn minimaal vierdeurs en uit 2005 of jonger. De traditionele taxibranche wordt door de smartphone en uber min of meer buiten spel gezet. In andere landen leidde dit al tot felle protesten.

Prijzen UberPOP afgezet tegen reguliere tarieven.
Prijzen UberPOP afgezet tegen reguliere tarieven.

Wie de Uber-app al op heeft gestart om een goedkope UberPOP-taxi te bestellen moet nog even wachten, de uitrol vindt gefaseerd plaats. In eerste instantie wordt gestart met 20 particuliere chauffeurs en krijgt slechts een select groepje klanten toegang tot UberPOP in de app.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  slewes

  Snodder anyone?

 • Profielfoto
  Chiel1990

  Het begin van het einde voor de taxibranche. Als straks de zelfbesturende auto ingeburgerd is kan de taxibranche helemaal opgedoekt worden. Gewoon je/ een auto oproepen via de app en je naar huis laten rijden:)

 • Profielfoto
  RvdTogt

  Zit net toevallig het volgende artikel te lezen op NOS http://nos.nl/l/680973

 • Profielfoto
  Domtoren

  “Amsterdams Platform Kwaliteitstaxi”. Haha, hoeveel leden hebben die? Twee?;-)

 • Profielfoto
  warsteyner

  In Brussel, waar het verboden zou zijn werkt het bijzonder goed met goede service. Heb ik gehoord;)

 • Profielfoto
  KiDo
 • Profielfoto
  koen

  En als de rechter er niet uitkomt, zullen er genoeg toffe taxichauffeurs zijn die hun honkbalknuppel maar weer eens tevoorschijn toveren.:|

 • Profielfoto
  Nora Nora

  En Uber geeft toe dat het niet helemaal binnen de wet is, maar zegt volgens de NOS dat de wet binnenkort wel zal worden aangepast. Ahum. Arrogantie?

  En dat moet met de nieuwe dienst dus minder worden. Er is alleen één probleem: volgens de wet mag je helemaal geen taxichauffeur zijn zonder diploma. Maar dat wordt waarschijnlijk binnenkort wel legaal, denkt de directeur van Uber Nederland: de huidige wet is al veertien jaar oud. “Gelukkig wordt de wet dit jaar geëvalueerd en aangepast en we hebben goeie contacten met de Nederlandse overheid. Ik verwacht dat er in de nieuwe wet ruimte wordt gemaakt voor concepten als meerijden.”

  Ik vind het persoonlijk niet juist dat er weer een beroep sneuvelt. Alle eisen waar een taxi aan moet voldoen, en dan krijg je dit. En wat iedereen ook zegt, de TCA doet het al jaren weer naar mijn volle tevredenheid. Ik zit echt niet te wachten op van die particuliere chauffeurs. Ik vind het maar niets.

  En er zijn ook zeker niet e weinig taxi’s, eerder te veel. Dat gaat een mooie boel worden hier in A’dam. Wat een ellende staat ons te wachten. En de beleidmakers denken lekker met hun rijd mee te gaan, maar dit gaat niets dan ellende brengen in mijn ogen.