Ilse
Ilse Nieuws 17 juli 2014

Gifjes maken mag weer met Party Party

Vorig jaar kwamen de dames van de Amerikaanse D.I.Y. blog ‘A Beautiful Mess‘ met hun eerste app: A Beautiful Mess. Met deze app toverde je foto’s om tot retro kunstwerkjes met teksten in kekke lettertypes. Nu, een jaar later, komen ze met Party Party.

Met de Party Party app maak je een stop-motion filmpje of fotocollage. Dat dit eenvoudig is, blijkt: 24 uur na lancering van de app zijn de eerste 1000 filmpjes al te vinden op Instagram met hashtag ‘partypartyapp’.

Maak je eigen stopmotion filmpje met Party Party

Je kiest eerst het aantal foto’s dat je achter elkaar wilt maken: 1, 4, 9 of 16. Automatisch worden deze 1 seconde na elkaar gemaakt, maar dit is aan te passen bij de settings. Hier kun je ook kiezen voor de manual optie waarbij je elke foto zelf maakt.

Na het maken van de foto’s kun je kiezen of je een stop-motion filmpje wilt maken of een collage. Daarna nog even editen natuurlijk: pas de afspeelsnelheid van je filmpje aan, kies één van de 17 kleurenfilters, speel wat met brightness en contrast en maak het af met een mooie lijst eromheen.

Gifjes mogen weer!

Tot slot exporteer je je meesterwerk als filmpje in de Foto’s app of deel het direct met je vrienden via e-mail, Berichten, Instagram of Facebook. Maar wil je het helemaal oldschool doen, dan exporteer je je filmpje natuurlijk als .GIF. Deze doen het niet in de Foto’s app, maar wel in de chats in Berichten.

Party Party kost €0.89 en is te downloaden in de App Store.

Reageer op artikel:
Gifjes maken mag weer met Party Party
Sluiten