Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 juli 2014
Leestijd: 1 minuut

Getest: RedjePhone geeft eerste hulp bij waterschade

Meestal overleven telefoons een duik in het water niet. Een product dat claimt een telefoon te kunnen redden bij waterschade trok dan ook meteen onze aandacht. RedjePhone claimt dé oplossing te zijn bij waterschade aan een telefoon of andere gadget.

Ingrediënten voor een test tijdens een uitzending van OMT LIVE: Een heuse Samsung Galaxy Y uit de uitverkoopbak van MediaMarkt, een grote vissenkom, een robotische vis en de RedjePhone-kit bij de hand. Hoe werkt het precies en belangrijker nog; werkt het echt?

Bekijk onze test met RedjePhone:

https://youtu.be/qwOIygZqGeE?t=41m30s

SPOILER: Na de het gebruik van de RedjePhone-kit bleek onze verdronken telefoon inderdaad weer te werken. De eerste dagen was er nog wat water achter het scherm zichtbaar, maar dit is na een paar dagen ook opgedroogd.

In eerste instantie lijkt het vreemd om een telefoon die net in het water heeft gelegen weer in een vloeistof te doen. De verklaring is dat RedjePhone een speciale vloeistof bevat, deze zorgt ervoor dat de mineralen in het water geen kortsluiting kunnen veroorzaken en de printplaten niet aan kan tasten. Volgens de Nederlandse importeur is het een mengsel van verschillende stoffen en Isopropanol. De precieze samenstelling wordt niet vrijgegeven.

Dat de waterschade-survival-kit bij onze test zijn werk goed deed, geeft uiteraard geen garantie dat het dat altijd doet. Volgens de fabrikant werkt het in 90% van de gevallen. Met een prijs van 20 euro is het bij waterschade in ieder geval het proberen waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.