Getest: RedjePhone geeft eerste hulp bij waterschade

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Meestal overleven telefoons een duik in het water niet. Een product dat claimt een telefoon te kunnen redden bij waterschade trok dan ook meteen onze aandacht. RedjePhone claimt dé oplossing te zijn bij waterschade aan een telefoon of andere gadget.

Ingrediënten voor een test tijdens een uitzending van OMT LIVE: Een heuse Samsung Galaxy Y uit de uitverkoopbak van MediaMarkt, een grote vissenkom, een robotische vis en de RedjePhone-kit bij de hand. Hoe werkt het precies en belangrijker nog; werkt het echt?

Bekijk onze test met RedjePhone:


SPOILER: Na de het gebruik van de RedjePhone-kit bleek onze verdronken telefoon inderdaad weer te werken. De eerste dagen was er nog wat water achter het scherm zichtbaar, maar dit is na een paar dagen ook opgedroogd.

In eerste instantie lijkt het vreemd om een telefoon die net in het water heeft gelegen weer in een vloeistof te doen. De verklaring is dat RedjePhone een speciale vloeistof bevat, deze zorgt ervoor dat de mineralen in het water geen kortsluiting kunnen veroorzaken en de printplaten niet aan kan tasten. Volgens de Nederlandse importeur is het een mengsel van verschillende stoffen en Isopropanol. De precieze samenstelling wordt niet vrijgegeven.

Dat de waterschade-survival-kit bij onze test zijn werk goed deed, geeft uiteraard geen garantie dat het dat altijd doet. Volgens de fabrikant werkt het in 90% van de gevallen. Met een prijs van 20 euro is het bij waterschade in ieder geval het proberen waard.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Hahah een Samsung?

  Waarom niet gelijk een iPhone uit proberen?

  Kijk, ik hoef geen twintig euro hiervoor uit te geven, heb thuis standaard een grote pot witte (ong. 5kg), ongekookte rijst staan, apparaat een paar dagen inleggen en hij doet het weer. Oh en deze pot rijst is dus absoluut niet voor consumptie. het is mijn “safe my iPhone jar of rice”;-)

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Leuk artikel;)

  Binnen hoeveel tijd moet je het ongeveer toepassen? Dus kan het ook nog een uur nadat het ongelukje zich heeft voorgedaan?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  PS: werkt overigens ook heel goed met niet-waterdichte compact camera’s…..

 • Profielfoto
  Zakske

  Of Apple begint eindelijk standaard de iPhone te voorzien van een nano coating, en dan hoef je dergelijke lapmiddelen niet te kopen.

 • Profielfoto
  steveb

  Hahah een Samsung?

  pittig detail
  samsung galaxy Y

  als de engelstalige medemens “Y” uitspreekt
  dan horen wij “waarom”

  kan geen toeval zijn

  ps die truk met de rijst? ik heb het al vaak gehoord maar niemand heeft me bevestigd dat het werkt.

 • Profielfoto
  N3RD

  Ideale hoes voor mij! Doordeweeks voor mijn klus-/tuinwerkzaamheden en in m’n vrije tijd outdoor activiteiten.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik kan je bevestigen dat de truck met de rijst niet altijd werkt, althans bij mij niet!:sad:

 • Profielfoto
  essiw

  Rijst trekt, net zoals zout, water aan. Eigenlijk trekt zout meer water aan, maar omdat dat ook daadwerkelijk oplost in water gaat het in je apparaat zitten. Rijst is dus een goed redmiddel, maar werkt niet zo snel, en het water moet wel bij de rijst moeten kunnen komen, daarom werkt het soms niet.

  Maar dat is niet wat dit product doet, eigenlijk zou je ze kunnen combineren, eerst dit product gebruiken en daarna in rijst leggen.

 • Profielfoto
  Didier

  Ik zeg een lifeproof case voor zowel je iphone en iPad. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.