Maarten
Maarten Nieuws 12 juli 2014

Gameweekend: Tour de France 2014

Het WK komt ten einde, maar gelukkig is er nog een geweldig sportevenement gaande. Al een ruime week strijden zo’n 190 wielrenners om de gele trui in de Tour de France. Strategieën worden langzaam duidelijk en het klassement krijgt vorm.

Ben jij het echter niet eens met de keuzes die gemaakt worden door de ploegleiders? Heb jij een tactiek die beter werkt en die onze jongens in het geel, groen of de bolletjes kan helpen? Ga dan aan de slag met de officiële Tour de France game voor iPhone en iPad. Kies je team, verdien geld, bouw fietsen en start jouw ronde van Frankrijk.

Bedwing de parcours van de Tour de France 2014

In de officiële game, zijn de officiële parcours opgenomen. Na het spelen van een drietal tutorials, staat jouw team dan ook aan de start in Leeds, Groot-Brittannië. Tijdens de rit is het mogelijk je renners aan te sturen. Laat je ploeg versnellen, renners lossen of rap sprinten. Denk hierbij aan het individueel belang van de renner, het teambelang en de specialiteit van de coureur. Een klimmer inzetten bij een tussensprint is natuurlijk niet handig, die kan beter zijn energie bewaren voor het colletje verderop. Want met de energie van de renners dient ook rekening gehouden te worden. Deze is op peil te houden met drinken en repen, die je krijgt bij de start en de voedselpunten.

Stuur je mannen aan tijdens de race.

Het is van groot belang om goed te presteren tijdens de ritten, want naar prestatie verdien je geld. Met dit geld kun je de fiets van je team upgraden, waarmee je nog beter gaat presteren en uiteindelijk de overkoepelende doelen kunt behalen om nieuwe ploegen vrij te spelen. Zo kun je de ronde van Frankrijk meerdere keren rijden met verschillende ploegen. Je begint met een ‘bronzen ploeg ‘ en kunt uiteindelijk eindigen met een ‘gouden ploeg’ waar de beste renners uit de tour beschikbaar zijn.

Het officiële Tour de France spel voor iOS is een aanrader voor de echte tour-fanaat. Hoewel het een universele app is voor iPhone en iPad werkt de game het beste op de iPad. Wanneer het op de iPhone gestart wordt zijn de knoppen erg klein en de lettertjes priegelig. Voor €3,99 krijg je een compleet en uitdagend spel. Wielerfan zijn is wel een vereiste om veel plezier te hebben van dit spel. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

Downloaden en spelen

Tour de France 2014 – the official cycling mobile game, is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone en iPad. Het spel vereist minimaal iOS 7.0

 

 

Reageer op artikel:
Gameweekend: Tour de France 2014
Sluiten