Maarten
Maarten Nieuws 26 juli 2014
Leestijd: 2 minuten

Gameweekend: Helmut

Vaak gaat OMT’s Gameweekend over uitgebreide games met een bijzonder verhaal, opvallende gameplay of indrukwekkend design. Het spel van deze week laat echter zien dat klein ook fijn kan zijn. De nieuwe Flappy Bird is hier en hij heet: Helmut.

Misschien haak je uit principe af bij de vergelijking met Flappy Bird, hou dan toch nog even vol. Helmut is namelijk geen saaie rip-off, maar een spelletje vol originaliteit en in alle facetten beter uitgewerkt dan het welbekende succesnummer van een paar maanden terug. De vergelijking komt voort uit het verslavende karakter van Helmut, het monstertje waar je bijna verliefd op zou worden.

Het monstertje Helmunt rent vrolijk met zijn hoedje bij de hand.

Helmut is een (soms heel) klein, schattig monstertje wat één ding heel goed kan. Helmut kan heel goed rennen! Onder begeleiding van Afrikaanse klanken begint Helmut na een tikje op het startscherm aan een wedstrijdje van onbekende lengte. Het doel is om zoveel mogelijk obstakels onderweg te passeren. De obstakels worden geteld en de som vormt de persoonlijke highscore.

Helmut verstopt zich snel in zijn bescheiden hoedje.

Naast rennen kan Helmut nog iets, maar hoe goed is afhankelijk van jouw behendigheid. Tijdens het wedstrijdje draagt Helmut een hoedje op zijn billen mee. Kom je onderweg scherpe hangende punten tegen, tik dan op het scherm en Helmut zal zich klein maken. Hij schuilt vervolgens in zijn hoedje terwijl hij onder de punten door rent.

Let op dat je Helmut op tijd weer uit zijn hoedje tikt. Kom je stapeltjes van drie rondjes tegen, dan kan de grote Helmut hier doorheen rennen. Zit Helmut nog in zijn hoedje en rent hij tegen de ballen op, stoot hij zijn hoofd, heeft hij pijn en stopt het wedstrijdje. De gepasseerde obstakels worden opgeteld en de score verschijnt op het scherm.

Helmut is zorgvuldig uitgewerkt en net zo verslavend als Flappy Bird. Het is precies ingewikkeld genoeg en een onderlinge competitie met vrienden is niet uitgesloten. Het spel is helemaal gratis, zonder in-app aankopen en heeft alleen een advertentiebanner in het hoofdmenu. Helmut heeft alle ingrediënten in zich om een grote hit te worden, nu alleen nog de bekendheid.

Downloaden en spelen

Helmut is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod. Het spel vereist minimaal iOS 6.0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gameweekend: Helmut
Sluiten