Maarten
Maarten Nieuws 19 juli 2014

Gameweekend: Eyes – the horror game

Let op: dit spel is niet geschikt voor kinderen of spelers die angstig zijn aangelegd.
Let op 2: schrikken en daarbij gillen in het openbaar is een risico van dit spel.
Let op 3: dit weekend een horrorgame in OMT’s gameweekend.

Nu de risico’s van het spel hopelijk duidelijk zijn, is het een aanrader alvast een koptelefoon te gaan zoeken. Dit maakt het spelen extra spannend. Het risico van indie-horrorgames als Eyes is dat ze allemaal op het succesvolle ‘Slender’ lijken. Het team achter Eyes heeft dit duidelijk willen voorkomen en een aantal originele features bedacht voor hun griezelspelletje.

Spoiler — Deze video bevat gameplay-beelden van de eerste 10 minuten. 

Na een cryptisch chatgesprek wordt het doel gedeeltelijk duidelijk: ga op zoek naar minimaal 20 zakken met geld. Plotseling sta je in een donkere kamer en kan de zoektocht beginnen. De besturing is even wennen. Linksonder is een klein pookje te vinden waarmee je rond kunt lopen. De rest van het scherm is te gebruiken om rond te kijken en richting te kiezen. Je hebt niets meer dan een minimale kaart met simpele lijnen om je weg te vinden. Onderweg vind je geschilderde ogen die voor een paar seconden het blikveld van de ‘geest’ laten zien. Eén ding staat vast, deze moet je ontlopen.

Een bescheiden sfeerimpressie.

Van zingende kinderstemmetjes tot nietszeggende portretten, werkelijk alle horrorclichés zijn te vinden in Eyes. Hoewel het bekende clichés zijn, werken ze angstaanjagend goed… Zeker als je speelt met een koptelefoon en het geluid op een behoorlijk volume. De timing van  de geluidseffecten is namelijk nagenoeg perfect. Het is te merken dat er aandacht is besteed aan de hele omgeving en de reacties van het personage op gebeurtenissen. De geluiden en omgeving reageren op jouw acties en zo word jij als speler het spel ingetrokken.

Eyes – the horror game, is een leuk griezelspelletje voor ’s avonds bij de tent, of om te spelen tijdens een rustmomentje in het hotel. Voor €0,89 krijg je een compleet spel zonder in-app aankopen. Het spel kent 1 level met drie moeilijkheidsgraden. Heb je alle 20 geldbuidels gevonden, dan heb je het spel uitgespeeld. Al klinkt dit makkelijker gezegd dan gedaan.

De winnaars zijn inmiddels benaderd, bedankt voor het meedoen!
Wil jij Eyes- the horror game winnen, bedenk dan het antwoord op deze vraag: Hoe heet het vervloekte huis in de Efteling. Mail je antwoord naar [email protected], de eerste twee mensen met het goede antwoord hebben gewonnen en krijgen bericht.

Downloaden en spelen

Eyes- the horror game is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod. Het spel vereist minimaal iOS 6.0

Reageer op artikel:
Gameweekend: Eyes – the horror game
Sluiten