Maarten
Maarten Nieuws 5 juli 2014
Leestijd: 2 minuten

Gameweekend: Bricks – Arcade game

Let op: bij het spelen van dit spel is er een verhoogd risico op rondvliegende iDevices. Deze week in OMT’s gameweekend: Bricks – Arcade game. Een verslavend en ietwat frustrerend spel voor iPhone, iPad en iPod Touch. Tijd voor wat behendigheid.

Bricks – Arcade game is gebaseerd op een jaren oud concept. Het wegspelen van steentjes door een balletje heen en weer te kaatsen, zal bijna iedereen bekend voorkomen. Toch heeft de ontwikkelaar van Bricks hier een originele draai aan weten te geven. Het resultaat is een uitdagend en origineel spel.

De steentjes zijn in een cirkel geplaatst die kan bewegen. Na het afschieten van het balletje is het de kunst om alle steentjes weg te spelen. Door je iDevice rond te draaien kun je de steentjes voor het balletje plaatsen. Bricks – Arcade game maakt hiervoor gebruik van de gyroscoop. De besturing werkt dus het beste als het iDevice horizontaal wordt gehouden. Er wordt vanuit gegaan dat je het iDevice 360° kan draaien, let op dat je niet met je armen in de knoop raakt. Dit klinkt makkelijker dan het is. 

Bekijk je statistieken na het spelen.

Naast het feit dat de steentjes in een cirkel staan en je rondjes moet draaien met je iDevice, zijn er meer elementen die dit spel spannend maken. Naarmate je vordert verschijnen er elementen als extra balletjes en ‘portals’ die het level nog uitdagender maken. Hiermee verschijnt er ook een minder leuk puntje van dit spel, de welbekende  in-app aankopen. Zo zijn er bijvoorbeeld schilden verkrijgbaar die je kogeltje binnen de cirkel houden. Na vijf gratis schilden te hebben gebruikt, zul je moeten betalen om nieuwe te krijgen.

Bovenin het menu zijn de instellingen verstopt. Mocht je het fanatiek ronddraaien van de iDevice een te groot risico vinden, dan kun je hier kiezen voor touchbediening. Dit maakt het spel iets makkelijker, wat bij sommige levels ook wel prettig is. Bricks – Arcade game is een spelletje om even tussendoor te spelen. Ideaal voor tijdens het wachten op de bus of  in het vliegtuig onderweg naar de zon. Voor  € 0,89 krijg je het complete universele spelletje. Het is dus straffeloos meerdere keren te installeren op verschillende iDevices. 

Downloaden en spelen

Bricks – Arcade game is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPaden iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 7.0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gameweekend: Bricks – Arcade game
Sluiten