Gaan we vooral tegen onze iWatch praten?

Over de geruchtmakende iWatch is nog weinig concreets bekend. We weten niet hoe Apple’s toekomstige wearable eruit gaat zien, welk schermformaat deze zal hebben en welke sensoren aanwezig zijn. De laatste geruchten spreken over een release in oktober.

Nieuwe informatie wijst erop dat stembediening een belangrijk onderdeel gaat worden van de iWatch. Analist Steve Milunovich meldt dit na een gesprek met Apple CEO Tim Cook aan Fortune. Het gaat niet alleen om Siri. In China reageren mensen tegenwoordig vooral door middel van gesproken berichten op notificaties. Dit is Tim Cook opgevallen na een bezoek aan China.

Waar andere smartwatches nu beperkt zijn tot het tonen van de notificaties, kan Apple door het omzetten van gesproken bericht naar tekst een stuk verder gaan. Een klein touchscreen heeft geen mogelijkheid tot snel typen en in een horloge praten is een stuk makkelijk dan telkens een iPhone uit je broekzak halen.

iWatch-concept in Burberry Style.

Volgens de analist zijn gesproken berichten niet alleen handig, maar zal het ook helpen om de iWatch aan de man te brengen in China. Zoals eerder omschreven loopt het halve land al tegen zijn smartphone te praten. Apple heeft de techniek al in huis, de iPhone-maker heeft inmiddels een compleet team dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van spraakherkenning en spraak-naar-tekst.

In iOS 8 kan al tekst gedicteerd worden in het Nederlands, volgens de eerste ervaringen werkt deze functie prima. Ook in de berichten-app van de nieuwe iOS-versie wordt de mogelijkheid opgenomen om spraakberichten te verzenden. Een opmaat naar de iWatch?

 

Reageer op artikel:
Gaan we vooral tegen onze iWatch praten?
Sluiten